Jeugdzorg schrikt, Ouders Gezocht terug naar tekentafel

De premature commotie die is ontstaan rondom het Talpa-format Ouders Gezocht heeft er in gehakt bij Jeugdzorg Nederland, dat zijn medewerking verleent aan de show. Zaterdag kwam naar buiten dat er een tv-programma wordt ontwikkeld waarin pleegkinderen een nieuw pleeggezin kunnen kiezen. Doel is niet zozeer controverse te veroorzaken, maar meer de problematiek van het tekort aan pleegouders aan de kaak te stellen. Verschillende politici spraken vervolgens hun huiverige gedachtes al uit. Jeugdzorg stuurt nu een persbericht uit waarin het Talpa maant het format nog zorgvuldiger aan te pakken.

In het statement valt te lezen: “Het bestuur van Jeugdzorg Nederland juicht positieve aandacht op de tv voor de pleegzorg toe. Daarvoor moet een format worden gekozen dat de belangen van de jeugdige, ouders en pleegouders niet schaadt. Het bestuur van Jeugdzorg Nederland is van mening dat het huidige format – waarin een jeugdige publiekelijk voor een pleegouder kiest – onvoldoende waarborgen biedt en daarom niet passend is. Jeugdzorg Nederland wil daarom samen met de pleegzorgaanbieders en Talpa in gesprek om tot een aangepast format te komen.”

Zie ook:
- BNN had Donorshow, Talpa werkt aan Kies Je Pleeggezin

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jeugdzorg schrikt, Ouders Gezocht terug naar tekentafel

  1. Pingback: John de Mol ziet af van tv-show Kies Je Pleeggezin | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>