Idols-jury ziet The Next Popstar wel zitten

SBS 6 komt met The Next Popstar, een nieuwe talentenjacht in het verlengde van Idols en Popstars. Het genre talentenjacht heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt van ramptoerisme naar echt talent. Toch denkt de originele Idols-jury dat er een markt is voor The Next Popstar. Sterker nog: Henkjan, Edwin en Eric zouden een uitnodiging om te komen jureren serieus overwegen.

“Idols was de ultieme kijk in de keuken van een talentscout”, legt Henkjan Smits in Metro uit. “In The Voice gaat het om artiesten die een collega zoeken. Te gek dat SBS tien jaar na de eerste Idols de oorspronkelijke vorm met echte audities weer laat zien. Zolang het maar geen afzeik-tv wordt.”

De voormalige talentscout en juryvoorzitter vervolgt: “Ik hoop dat ze juryleden kiezen die oprecht met een talent willen werken. En als ze mij ervoor vragen… Ik sta niet te popelen, het hangt af van de andere juryleden. Maar als Jerney, Eric en Edwin meedoen, oooh, dan ben ik er meteen bij!”

Ook Edwin Jansen, die op zich snel afhaakte bij Idols, lijkt enthousiast. “Als ik weer voor de jury gevraagd wordt en Henkjan en Eric doen ook mee, dan wil ik daar best over nadenken. Mits het goed gemaakt wordt, natuurlijk.”

En Eric van Tijn, die ook meerdere seizoenen X Factor voor zijn rekening nam, zegt: “Als Henkjan en ik elkaar tegenkomen zeggen we vaak: wat zou het leuk zijn als het nog een keer samenkomt. Ik denk dat een Idols-achtig programma wel weer kan. Nederland is weer toe aan audities die niet goed verlopen. Die zag je in Idols en dat had natuurlijk wel z’n charme.”

SBS 6 heeft overigens alleen aangekondigd met The Next Popstar te komen, dat een looptijd van 13 weken heeft. De zender heeft nog niets bekendgemaakt over presentatie en juryleden.

Zie ook:
- SBS 6 met nieuwe talentenjacht: The Next Popstar
- Henkjan Smits zit 4-jarig contract bij SBS niet uit

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Idols-jury ziet The Next Popstar wel zitten

  1. mark

    zou natuurlijk helemaal goed zijn als de aude jury weer bij elkaar kwam. was het allerleukste en wellicht beste team ooit!

      /   Reply  / 
  2. Bernie

    Jerney moet er dan ook weer bij, zelden iemand gezien met zoveel passie voor haar vak ;)

      /   Reply  / 
  3. Peter

    Eric van Tijn zal lastig worden, die gaat toch weer in X Factor zitten?

      /   Reply  / 
    1. Chris

      Hij zit ook bij Shownieuws, dus alles kan.

        /   Reply  / 
  4. Martijn

    Even off topic: Van Crimi Clowns horen we ook helemaal niks meer. Dat zou vanaf oktober te zien zijn op Veronica…..

      /   Reply  / 
    1. Chris

      Is wel al opgenomen. Komt in december of januari geloof ik pas in Nederland.

        /   Reply  / 
  5. R

    Waarom is de Xfactor niet een auditieshow in zijn puurste vorm? Zelfde format als Idols toch?

      /   Reply  / 
  6. Daniel

    niet helemaal, bij X-Factor kunnen ook groepen meedoen, ook de live-shows verschillen van Idols, zo zijn er de 4 categorieen

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Henkjan Smits hoopt op minder artiesten in jury’s | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>