Onwerkbare situatie Sanoma en Talpa over SBS

SBS6_Welkom bij de Kamara'sNa het haast vijandige overnamebod van Talpa op het SBS-deel van Sanoma is er een onwerkbare situatie ontstaan. Dat vertelt John de Mol aan het Financieele Dagblad. Sanoma wil niet van het tv-bedrijf af, maar de twee aandeelhouders liggen overhoop over het te voeren beleid.

“We lopen tegen een muur aan”, zegt John in het FD. De mediatycoon vindt het vervelend dat zijn zakenpartner niet voldoende kan of wil investeren in SBS, wat Sanoma overigens bestrijdt.

John: “De filosofie die we ooit afgesproken hebben voor SBS, kan Sanoma nu niet meer invullen. Sanoma staat letterlijk in brand, het bedrijf staat op zijn grondvesten te schudden.” De Mol wil jaarlijks tot 20 miljoen euro aan extra investeringen voor de programmering.

Het is geen geheim dat Sanoma van programmadirecteur Remko van Westerloo afwil, omdat het hem niet lukt de dalende trend om te buigen. “Ze kunnen Van Westerloo ontslaan, maar ik behoud het recht op de benoeming van die positie. Met zo’n stap zouden ze dus niks bereiken.”

Inmiddels is er een procesadvocaat aangesteld die de Talpa-belangen binnen SBS verdedigt, wat wel aangeeft dat er een boel mis is. Sanoma vertelt in het FD ‘onplezierig verrast’ te zijn door de uitspraken van John de Mol.

Zie ook:
- ‘Sanoma wil van Remko van Westerloo af’
- John de Mol wil Sanoma uitkopen bij SBS

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Onwerkbare situatie Sanoma en Talpa over SBS

  1. Sander

    De Mol zegt in het FD dat een ontslag door Sanoma van Remko van Westerloo, niets veranderd aan zijn recht om de programmadirecteur te benoemen. Maar de Volkskrant meldde eerder dit jaar, op basis van de content agreement tussen beide partijen, die de krant in handen had gekregen, dat het recht van Talpa om de programmadirecteur te benoemen zou vervallen na 2 jaar. Quote artikel:

    “Afgesproken is dat De Mol het recht heeft om de eerste twee jaar de programmadirecteur van de zenders aan te wijzen. Het mag geen verrassing zijn dat De Mol in november 2011 koos voor Remko van Westerloo, die eerder al bij RTL en Talpa intensief samenwerkten”.

    Link: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3415486/2013/03/26/SBS-deal-met-Sanoma-levert-Talpa-ongebruikelijk-veel-op.dhtml

    Wie heeft er nou gelijk?

      /   Reply  / 
  2. Marcel

    Sorry hoor herman, dalende trend ombuigen van remko? 2 jaar geleden stond de zender nog op 12 procent, nu op 8..2011 was een topjaar voor sbs vergeleken met nu.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>