Vara, SBS en Talpa voeren cabaret-oorlog op zaterdagavond

Joep OnderdelindenAl eerder berichtte Zappen.blog.nl over het voornemen van SBS om zich sterker te profileren met cabaret. Welnu, de stal van SBS krijgt steeds meer vorm. Naast Guido Weijers, Tineke Schouten en Veldhuis & Kemper blijkt nu ook dat Joep Onderdelinden, Sjaak Bral en Ernst van der Pasch. Daarmee pikt SBS niet zoals Talpa het talent weg bij andere partijen, maar pikt het vooral de kruimels op die partijen als Talpa en Vara laten liggen. De cabaret-oorlog die de drie voeren lijkt zich op de zaterdagavond te richten.
SBS heeft januari uitgeroepen tot cabaret-maand, waar op de zaterdagavond shows worden uitgezonden van eerdergenoemde artiesten. De zender pakt nu al uit in het weekend met programma’s van Veldhuis & Kemper en Tineke Schouten.

Talpa komt op zaterdagavond met Koppensnellers, waarmee Spijkerman op dezelfde uitzenddag zit. Daarnaast sloot Talpa een contract met André van Duin voor de periode van drie jaar. De Vara heeft op zaterdagavond Paul de Leeuw en zendt in de avonduren ook cabaretprogramma’s uit, zoals deze weken Daar Vliegende Panters.

Zappen.blog.nl denkt dan: spreid het cabaret om kannibalisme te voorkomen. Zullen de zenders dat pas doen als het eerste slachtoffer is gevallen?

Zie ook:
- Cabaret op tv: Vara versus Avro, SBS en Talpa- SBS breidt cabaret uit met Tineke Schouten- Nieuwe slag voor Talpa in strijd om cabaret: André van Duin- Hoe ruiken Veldhuis & Kemper?
- Gaat Spijkerman Koppensnellen of is zijn kop al gesneld?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vara, SBS en Talpa voeren cabaret-oorlog op zaterdagavond

  1. Joost

    Cabaret=VARA en SBS kan dat wil weer eens zitten jatten (zoals ze altijd doen), maar voor het echte cabaret kijk ik toch naar Nederland 3 en niet naar campingzender SBS 6.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>