Column Paul de Leeuw: einde MWDL, tirade tegen netmanagers

Als het aan Paul de Leeuw had gelegen, zou de laatste aflevering van Mooi! Weer de Leeuw al zijn uitgezonden. In zijn wekelijkse column in de Vara-gids geeft hij aan klaar te zijn met het populaire programma. "Het programma neigde een beetje op de automatische piloot te sturen. Niet door het team, maar door uw captain. Omdat in mijn hoofd snel de verveling toeslaat en ik altijd zoek naar nieuwe uitdagingen, had het mij leuk geleken om gewoon weer wat anders te doen."

De Leeuw vervolgt: "Maar op verzoek van omroep en zender gaan we er nog een seizoentje Mooi! weer de Leeuw aan vastplakken. En toen dat besluit zes weken geleden werd genomen, kreeg het programma een opleving."

Het is niet voor het eerst dat de programmamaker het einde van zijn succesformule aankondigt. Op een festival in november gaf hij al aan uitgekeken te raken op het programma. In andere interviews vertelt hij zijn zinnen te hebben gezet op een Nederlandse variant op Curb Your Enthousiasm.

In de column raast De Leeuw verder over de netmanagers die zich steeds meer inhoudelijk bemoeien met programma's. "Nederland 3 sleutelt zich helemaal een breuk aan hun profiel. Volgens mij plaatst de netmanager automatisch alle programma's waar het woord seks, neuken of puber in voorkomt en houdt-ie nog steeds vast aan het feit dat 3-kijkers hangen aan een Journaal van 4,5 minuut gepresenteerd door jongeren die depressief de lens in kijken. En nu hoorde ik tot mijn verbazing dat de hoogstoriginele Mike en Thomas Show moet veranderen voor een plekje in het uitzendschema! Ja, het wordt een beetje Zimbabwe in Hilversum."

Ook Nederland 1 krijgt er van langs. "Het vlaggenschip Nederland 1 kabbelt als een soort verzorgingsboot van de Zonnebloem richting nog meer oude, saaie programmering. Nederland 1 neigt naar dienstverleningstelevisie. (…) Feit is dat de PO de slag om de kijker weer aan het verliezen is. Niet zozeer in kijkersaantallen maar in programma-aanbod."

Zie ook:
- Paul raakt uitgekeken op Mooi! Weer de Leeuw
- Paul de Leeuw maakt vrienden bij de Avro
- Ongelukje glazen toren bij Paul de Leeuw geen ongeluk
- Paul de Leeuw vindt De Nieuwe Uri Geller 'kut'

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Column Paul de Leeuw: einde MWDL, tirade tegen netmanagers

  1. Jaimmy

    Hij heeft gelijk, het grootste gedeelte kijkers van Nederland 1 is 50+. Niet dat dat een probleem is voor Nederland 1 zelf, ze hoeven immers niet per se de 20-49 groep aan te spreken voor het geld, maar het is absoluut terug te zien in de programmering.

      /   Reply  / 
  2. Tralalalla

    Jaimmy wie is de mol daar kijk echt de helft 50+ niet na hoor, paul de leeuw ook niet.

      /   Reply  / 
  3. Bram

    Ik word een beetje moe van Paul en zijn meningen. Ga lekker tv programma’s maken en zeur niet zo. En als je het niet leuk meer vind hou er dan mee op.

      /   Reply  / 
  4. Jan Willem

    Paul is een creatieve geest die liever niet teert op oudbakken brood. Dat mag toch? Wat hij zegt over die idiote netmanagers is trouwens volkomen terecht. En die worden nog altijd betaald van ons belastinggeld hoor, maar daar zit geen greintje verantwoording bij. Ouwe troep uitrangeren in vier maanden zomerreces, dat kunnen ze. Misschien kan op prime time De Kleine Waarheid weer eens herhaald worden? Of QenQ, Herdershond Dagboek, misschien weer een programma met Aart Staartjes en ome Willem of iemand anders uit de geriatric ward van Hilversums mediapretpark.

      /   Reply  / 
  5. Herman den Blijker

    Ik ben blij dat ik op rtl4 zit hoor.
    Samen met Jerney Kaagman ben ik wel het boegbeeld van die zender

      /   Reply  / 
  6. Greg Shapiro

    (Met Amerikaans accent) Ik ben blij dat ik op Comedy Central zit. Samen met South Park en The Simpsons ben ik wel het boegbeeld van een zender die oprecht trots op zichzelf kan zijn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>