Einde van Mooi! Weer de Leeuw nu toch nabij?

Een bittere pil voor Nederland 1, maar Paul de Leeuw wil nu toch echt gaan stoppen met Mooi! Weer de Leeuw. De VPRO meldt dat de presentator vanavond openhartig spreekt over het naderende einde van dit amusement in de talkshow van Raoul Heertje.

Nu is het niet de eerste keer dat Paul zinspeelt op het einde; in november 2007 gaf hij al aan uitgekeken te raken op het format. Op verzoek van de netmanagers ging hij na de zomer van 2008 toch nog even door.

Niet veel later kwamen de plannen om Mooi! Weer de Leeuw ook uit te breiden naar Duitsland en Frankrijk. En in interviews gaf de presentator aan helemaal over zijn dip heen te zijn. Nu lijkt dat dus toch weer te zijn omgeslagen.

In zijn laatste column voor de Vara-gids gaf De Leeuw al aan meer tijd vrij te willen maken voor het productiewerk met zijn bedrijf Eva Media. Daartoe stopte hij dus met die column en ook met Ranking the Stars. Verder schreef hij een soort creatieve rusteloosheid te voelen na de marathon van afgelopen november. Mogelijk heeft dat te maken met het naderende einde van Mooi! Weer de Leeuw?

Paul de Leeuw is in elk geval creatief genoeg om zichzelf opnieuw uit te vinden. Mocht MWDL daadwerkelijk verdwijnen, dan komt er vast een ander fijn programma van hem.

Update 14.00 uur: De Vara geeft aan dat Mooi! Weer de Leeuw ook in 2009-10 zal doorgaan en spreekt het persbericht van de VPRO dus tegen. Mogelijk is de uitspraak gedaan in de vorm van een monoloog door Raoul Heertje?

Zie ook:
- Paul de Leeuw over Eva TV: Tijd voor een omslag
- Het laatste seizoen Mooi! Weer de Leeuw?
- Mooi! Weer de Leeuw gaat internationaal
- Paul raakt uitgekeken op Mooi! Weer de Leeuw

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Einde van Mooi! Weer de Leeuw nu toch nabij?

  1. Nick

    Kan niet snel genoeg weggaan dat kutprogramma

      /   Reply  / 
  2. rub&

    Precies, Nick: wat vinden mensen er toch áán, aan die schreeuwerige en zouteloze TROS-bagger van De Leeuw?!?!

      /   Reply  / 
  3. michel

    Nee je moet op Zaterdag lekker gaan zitten mee klappen met Ik hou van Holland op RTl4 of gierend van de bank afrollen bij Wie ben ik op Sbs. Nee dat is veel leuker dan Mooi! weer de Leeuw. VInden jullie toch niet he mag ik hopen? Ik vind dat namelijk creatieve armoede!

      /   Reply  / 
  4. Laila

    Van mij mag mooi weer de leeuw ook stoppen, ik heb het zoooooo gehad met dat programma!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>