Oudejaarsavond NL1: Vara met Paul, Youp en Matthijs


Nederland 1 zet vol in de op de Vara voor Oudejaarsavond 2011, door de publieke omroep zelf oudjaarsavond genoemd. De omroep zet grootverdieners Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw in, aangevuld met de grootste conferencier van deze tijd: Youp van ‘t Hek. Het zou zomaar kunnen dat Nederland 1 met deze publiekslievelingen morgen de kijkcijferwinnaar van 31 december blijkt.

In de laatste Pau!l van dit seizoen (en voor middernacht ook Pau!l & Nieuw) wordt Paul de Leeuw herenigd met Cor Bakker en zijn orkest. De twee vierden jarenlang via Mooi! Weer de Leeuw het nieuwe jaar en doen dat in 2011 dus onder een andere naam over. In het eerste deel ontvangt Paul Gerdi Verbeet, Yuri van Gelder en Margreet Dolman. Met hen bespreekt hij de hoogte- & dieptepunten van 2011.

Verbeet zal samen met Paul het nieuwe jaar aftellen in het tweede deel, waarna het nieuwjaarsfeest losbarst, een oliebollenbingo met cabaretier Richard Groenendijk en optredens van: Anneke Grönloh, 3J’s, Gers Pardoel, Adje, Dominee Gremdaat, William Spaaij, Fernando Lameirinhas, de zusjes Martine & Louise Fokkens en uiteraard Paul de Leeuw. Met de grote vraag: wie neemt het tegen wie op in de Vladip?

Matthijs van Nieuwkerk heeft dit jaar Claudia de Breij aan zijn zijde als tafeldame voor De TV Draait Door, vaste sidekick Marc-Marie Huijbregts is er dus even niet bij. Samen blikken ze terug op de meest opmerkelijke tv-fragmenten van het jaar. Aan tafel de gasten die een rol speelden in de filmpjes, zoals Eva Jinek.

Youp van ‘t Hek neemt voor de zesde keer de Oudejaarsconference voor zijn rekening met De 2e Viool. De afgelopen jaren is de publieke omroep vooral zoekende geweest naar een goede cabaretier daarvoor, in kijkcijfers gemeten bleken Jan-Jaap van der Wal en Erik van Muiswinkel niet de beste keuzes.

De Vara meldt: “Nederland is veranderd. Ooit waren we trots op onze tolerantie. Trots op hoe liberaal we waren. Nu zijn we niets van dat al. We zijn überhaupt niet trots meer. We zijn ontevreden. Chagrijnig. En allesbehalve vooruitstrevend. We spelen internationaal de tweede viool. Onze snaren zijn overgevoelig geworden. We staan erg strak gespannen met z’n allen. Werk aan de winkel dus voor Youp. We moeten weer meer om onszelf kunnen lachen. Dat is wel aan hem toevertrouwd. Scherp, bijtend, zoet, zuur, hard, zacht, maar vooral vrolijk laat hij ons alle hoeken van het land zien. Alle spiegels van onszelf. En de essentie van 2011. De tijd is er rijp voor.”

Pau!l, 20.25 uur / De TV Draait Door, 21.35 uur / Youp van ‘t Hek – De 2e Viool, 22.15 uur / Pau!l & Nieuw, 23.35 uur, NL1

Zie ook:
- Paul de Leeuw doet ook oudejaarsavond met Pau!l
- Youp van ‘t Hek gunt Beau goede oudejaarsconference
- Youp van ‘t Hek over Oudejaarsconference in P&W

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Oudejaarsavond NL1: Vara met Paul, Youp en Matthijs

  1. JOS

    HET WORDT WEER GENIETEN,VANAVOND.

      /   Reply  / 
  2. Maurice

    Zeker leuke Ned 1 avond! Vooral de TV draait door! Super! Beter dan dat nep gemaakte IHVH.

      /   Reply  / 
  3. Geenstijl

    Duidelijk de beste Lin-up maar waarom weer zo’n verschrikkelijk persbericht van de vara.
    Samen met de EO nog de enige omroepen die nog in de verzuiling vastzitten. Praat gewoon over TV in een persbericht niet over de nederlandse maatschappij.

      /   Reply  / 
  4. RJ

    Bah, wat een vreselijk persbericht van de VARA, de linksheid druipt ervan af. Dat wordt een DVD vanavond, kan Claudia de Breij toch al niet langer dan 10 seconden verdragen

      /   Reply  / 
  5. Micheal

    Wordt een gezellige tv-avond, heb er zin aan :)

      /   Reply  / 
  6. esther

    De boegbeelden van de VARA zijn grootverdieners en die van RTL
    kunnen met moeite rondkomen.

      /   Reply  / 
    1. Micheal

      Ja natuurlijk! Linda de Mol woont in een flatje in de Bijlmer!

        /   Reply  / 
      1. Maurice

        Hahahahahah echt he! Denk maar bij RTL zijn ze zielig.. PFF

          /   Reply  / 
  7. Hennie

    Paul de leeuw wat een waardeloze show met slechte zangers,leuk het Griekse lied door cabaretiers. Yuop van het beeldig

      /   Reply  / 
  8. Pingback: 2013 in met Matthijs: Oud & Nieuwkerk | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>