Vrede in het clubhuis: Paul en Matthijs leggen ruzie bij

Wat een kerstgedachte! De ruzie die is ontstaan tussen Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk/De Wereld Draait Door is bijgelegd. Dat vertelt de Vara-presentator in een groot interview met het AD, dat eerder deze maand plaatsvond. In huize De Leeuw staat de televisie op doordeweekse dagen om 19.30 uur gewoon weer op Nederland 3, want het jongste zoontje is zo dol op De TV Draait Door. “Ik heb Matthijs ge-sms’t: ‘We moeten even praten, want die lol wil ik m’n zoon niet onthouden’.”

De Leeuw vertelt in de krant dat het met alle partijen is bijgelegd. “De programmaredactie gaf per brief toe het verkeerd te hebben aangepakt. Rick Nieman belde. Met Sonja heb ik gemaild. Ik heb haar hoog zitten en vind haar opstandigheid leuk, maar ze had meer dan twee afleveringen moeten bekijken voor ze kritiek spuwde.”

In de media-uitzending over november werd Pau!l behandeld zonder Paul zelf aan tafel. Bij De Wereld Draait Door werd gerept over tegenvallende kijkcijfers en sleetsheid van de programmamaker. Paul was verbolgen dat ‘in zijn eigen clubhuis’ hem een dolk in de rug werd gezet. Het stoorde hem vooral dat er over hem werd gesproken, en niet met. “Tot twee keer toe heb ik nee gezegd tegen een uitnodiging, voelde me nog te kwetsbaar om over mijn programma te spreken. ‘Later graag’, zei ik. En dan doen ze het vervolgens zonder mij. Vind ik gewoon een teringstreek.”

Lage kijkcijfers had De Leeuw ingecalculeerd. “Ik kom in een sterk speelveld terecht. Ik Hou van Holland loopt dan al”, vertelde hij op voorhand tegen leidinggevenden bij de Vara en Nederland 1. “Kijkers hebben een vast patroon op de zaterdagavond. Dus reken me de eerste maanden niet af op de kijkcijfers. Die afspraak staat en ik merk: de Vara en netmanager Marcel Peek houden zich daar genereus aan.”

Inmiddels is De Leeuw tevreden over Pau!l. “De show is aan het groeien. Het cabaret werkt prima. Bob en Annie met blonde pruikjes als Henk en Ingrid niet. Niet grappig en dus eruit. De Vladip is wel een groot succes, daar wordt op maandag over gepraat!”

Paul de Leeuw heeft nog tot het einde van tv-seizoen 2012/13 een contract met de Vara. Wat daarna komt, weet hij niet. “Ik neem dan echt rust. Een halfjaartje sabbatical lijkt me fijn.”

Zie ook:
- Pau!l & Kerst: Gordon, Paul en kerstman Bram vol in vladip
- Paul de Leeuw: DWDD maakt zetje-in-het-ravijn-tv
- Paul de Leeuw wil door met Sinterklaas Bram

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrede in het clubhuis: Paul en Matthijs leggen ruzie bij

  1. Jerrold Meijer

    Nee paul! Je mag geen rust nemen lol!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Paul de Leeuw denkt aan tv-carrière buiten Vara | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>