Coen Verbraak met docu Emiel Roemer in verkiezingstijd

De Wouter Tapes. Een documentaire uit 2007 die PvdA-leider Wouter Bos volgde in verkiezingstijd. Verkiezingen die niet goed uitpakten voor de politieke partij, wat voor een spraakmakende documentaire zorgde. Hoe vaak maak je de politicus van zo dicht bij? Wel, het staat weer te gebeuren. Coen Verbraak, bekend van de reeks Kijken in de Ziel, volgt SP-leider Emiel Roemer al een aantal maanden op de voet. Daar gaat hij mee door tot de verkiezingen en de formatie achter de rug zijn. Verbraak verwacht veel van zijn werk; Roemer laat werkelijk overal de camera toe.

Verbraak: “We zijn al in maart gaan praten, toen er nog geen sprake was van verkiezingen. Half april zei hij: laten we het gaan doen en twee dagen later viel het kabinet.”

Sindsdien is de SP bezig aan een opmars in de peilingen, al is daar recentelijk een knak in gekomen. In de grote tv-debatten wordt de SP veel aangevallen en Roemer weet dat niet altijd goed te pareren. “Afgelopen zondag mochten we hem ook filmen. Het voelt bijna alsof je zelf achter de katheder staat”, vertelde Verbraak op de najaarspresentatie van de Vara.

Ook is de programmamaker verbaasd, dat zijn ploeg zo weinig wordt weggestuurd. “Ook vlak voor het debat begon, waren we in zijn kleedkamer. Je zou denken dat we worden verzocht weg te gaan, zodat hij zich kan voorbereiden. Maar dat krijgen we allemaal te zien. Ook de besprekingen waarin het debat wordt voorbereid.”

Doordat de formatieperiode zich niet laat voorspellen, is ook niet bekend wanneer de documentaire van Verbraak door de Vara zal worden uitgezonden.

Zie ook:
- Media-programma voor Claudia: De Kunst van het Maken
- Vara-serie Overspel krijgt Amerikaanse remake
- Vara aast op Peter R. de Vries
- De Wereld Draait Door stopt met DWDD Recordings

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Coen Verbraak met docu Emiel Roemer in verkiezingstijd

  1. Martijnjdd

    Ik ben erg benieuwd naar deze docu. Ik vond de Wouter Tapes ook indrukwekkend. Zelden zo’n persoonlijk inkijkje gezien. Die dubbele aflevering zouden ze van mij best mogen herhalen. Was ongelooflijk boeiend om achter de schermen van een campagne mee te kijken.

      /   Reply  / 
  2. Frank

    Hee Herman, die Wouter Tapes is uit 2006 (en uitgezonden in 2007), niet 2010! Anders hadden het de Job-tapes geheten. Dat zal nog een partij zieliger geweest zijn, trouwens.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>