Vara-serie Overspel krijgt Amerikaanse remake

De Nederlandse dramaserie Overspel gaat de grens over. De Amerikaanse zender ABC heeft de serie gekocht. Ze gaan niet de Nederlandse versie nagesynchroniseerd brengen, maar investeren in een remake. Onlangs overkwam KRO-serie Penoze hetzelfde. De Vara is apetrots dat zijn serie nu de Atlantische Oceaan oversteekt. ABC zal de serie onder de naam Betrayal op de buis brengen.

Betrayal wordt geschreven en geproduceerd door David Zabel, die jarenlang betrokken was bij het ziekenhuisdrama ER. Ook Rob Golenberg en Alon Aranya zijn als uitvoerend producenten betrokken bij de Amerikaanse remake. Golenberg en Aranya zijn eveneens verbonden aan Red Widow, de remake van Penoza.

Het eerste seizoen van Overspel was vorig jaar een groot succes op de donderdagavond van Nederland 1. De serie over een fotografe die een buitenechtelijke relatie krijgt met een machtige advocaat trok wekelijks ongeveer een miljoen kijkers. De Vara werkt aan een vervolg op Overspel.

Zie ook:
- Vara met ontknoping thrillerserie Overspel
- Vara gaat door met kwaliteitsdrama Overspel
- Thrillerserie Vara Overspel de grens over
- Vara brengt thrillerserie Overspel met sterrencast

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vara-serie Overspel krijgt Amerikaanse remake

  1. Alex

    Mooi nieuws!

    Was dan ook wel echt een zeer sterke serie met een fenomenale cast.

      /   Reply  / 
  2. Dennis

    Dit verhaal klopt niet helemaal. Betrayal mag worden geschreven voor de ABC, of de ABC uiteindelijk een pilot laat maken en daarna ook nog een seizoen afleveringen laat maken is nog verre van zeker.

      /   Reply  / 
  3. Nick

    Klopt wat Dennis zegt. Amerikaanse zenders zoals in dit geval ABC kopen jaarlijks tientallen scripts. Een Amerikaanse versie van Overspel is er hier één van. Van die tientallen scripts wordt maar een klein gedeelte daadwerkelijk goed genoeg bevonden om op de buis te komen.

    De Amerikaanse versie van Penoza is dat overigens wel gelukt. Onder de naam Red Window dit seizoen te zien op Amerikaanse televisie. Waarschijnlijk ergens vanaf januari.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Coen Verbraak met docu Emiel Roemer in verkiezingstijd | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>