Rambam zet commerciële spermabank op politieke agenda

Rambam heeft weer een spraakmakende aflevering in elkaar weten te zetten. Het Vara-programma is undercover gegaan in de wereld van de lobby en de Haagse achterkamertjes. Met een fictief bedrijf en een verzonnen issue zijn de programmamakers gaan lobbyen in Den Haag. Binnen twee maanden is het hen gelukt de verzonnen belangen op de politieke agenda te krijgen: de wachtlijsten bij spermabanken.

Presentatoren Linda Hakeboom en Ronald Snijders hebben – als Eileen en Siemen – een fictieve commerciële spermabank opgericht, Seed4U. Met een verzonnen issue en een uit de duim gezogen commercieel belang hebben de makers een lobbyist in de hand genomen om te onderzoeken hoe de lobby in Nederland in zijn werk gaat. Seed4U verspreidde opgeklopte informatie over onder meer enorme wachtlijsten bij spermabanken en de grote risico’s dat buitenlands donorzaad met zich mee kan brengen.

Rambam, 21.55 uur, Vara (NL3)

Zie ook:
- Youp van ‘t Hek undercover voor Vara-show Rambam
- Rambam: Pasfoto op identiteitsbewijs niet relevant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>