Matthijs: DWDD mag op Nederland 1 niet meer uitlopen

De_Wereld_Draait_DoorVolgende week begint het nieuwe seizoen van De Wereld Draait Door. Het wordt een bijzonder jaar voor het programma, dat vanaf 4 januari 2014 op Nederland 1 is te zien. Matthijs van Nieuwkerk: “Wat dan niet meer mag, is uitlopen. Dat kan wel eens gebeuren bij een live programma. Op Nederland 3 mocht dat, maar het NOS Journaal begint stipt om 20.00 uur.”

Hij vertelt op de najaarspresentatie: “We moeten iets verzinnen waarmee we charmant de uitzending kunnen stoppen als het eigenlijk nog niet klaar is.” Overigens stelt Matthijs dat hij niet zo nodig naar Nederland 1 wilde, maar vooral van het voetbal verlost wilde zijn, dat hem om de week twee kortere uitzendingen oplevert. Een oplossing zag Matthijs in het verkorten van de voorbeschouwing. “Iedereen was dat met ons eens. Alleen Studio Sport niet. En die zijn machtig.”

DWDD gaat komend seizoen op vertrouwde voet verder. De Wereld Leert Door verdwijnt weliswaar van het scherm, maar de DWDD University blijft. Robbert Dijkgraaf zal een college geven. De redactie moest De Gashouder echter twee avonden boeken, dus is ook ‘huischef’ Robert Kranenborg gepolst voor een college. Hij zal een avond oreren over de koe, waarbij er daadwerkelijk koeien in de studio aanwezig zijn. Over een special van Alexander Klöpping wordt nog gesproken.

De nieuwe huisband van De Wereld Draait Door is tweemansband Tangarine geworden. Het Vara-programma komt bovendien met twee XL programma’s op Nederland 3, waarin artiesten een avond lang hun favoriete muziek mogen tonen. Verder verklapt Matthijs dat denker des vaderlands René Gude komend seizoen vaker zal aanschuiven.

Zie ook:
- DWDD verkeek zich op De Wereld Leert Door
- Matthijs: Verlos ons van Champions League-ellende!
- DWDD op NL1: Omroepen vrezen te dominant Vara
- Verhuizing DWDD naar Nederland 1 in voorbereiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>