Paul de Leeuw: Ik wil weer op zaterdagavond Nederland 1

Als het aan Paul de Leeuw ligt, gaat hij in het nieuwe tv-seizoen weer op de zaterdagavond amusement maken voor het hele gezin. Dat onthult hij in het radioprogramma van Giel Beelen. “Niet meteen in augustus of september maar later pas, als er iets goeds ligt.” De programmamaker is geschrokken van de leegte die hij heeft achtergelaten op het tijdslot. “Je merkt wel dat de zaterdagavond op Nederland 1 vrij beroerd is op dit moment. We moeten daar iets aan doen. Ik zou graag op de zaterdagavond weer iets maken.”

De uitspraak komt op zijn zachtst gezegd als een verrassing. Nog voor het winnen van de Televizier-ring voor Mooi! Weer de Leeuw spreekt hij voorzichtig uit dat de automatische piloot erin sluipt en Paul liever weer de randen van de nacht op zou zoeken. Dat gebeurt afgelopen augustus met de Madiwodovrijdagshow op Nederland 3. Maar na een ongelofelijke lading van kritiek en negatieve publiciteit trekt Paul volgens de officiële lezing daar eigenhandig de stekker uit.

Zelf had ik gedacht dat Paul weer terug zou gaan naar de late donderdagavond, waar hij voor Mooi! Weer de Leeuw lange tijd succesvol opereerde. Maar Paul is blijkbaar tot de conclusie gekomen het weekendtijdslot toch wel te missen.

Nederland 1 heeft na Mooi! Weer de Leeuw / Lieve Paul verschillende titels uitgeprobeerd op de zaterdag, zoals Op Zoek Naar Zorro, De Beste Zangers van Nederland en Tros-shows met werk van André van Duin. Maar nergens zat er een echte knaller tussen.

De Madiwodovrijdagshow is deze week voor het laatst te zien. Met de Vara heeft De Leeuw afgesproken na de zomer ‘even niets’ te doen. In december liggen er dan plannen voor een Sinterklaas-show en een kerstspecial met Adele. “Wat ik de komende maanden vooral wil doen, is aan mezelf gaan werken. Lezen, met mensen praten over wat mijn volgende stap zou moeten zijn. Er ligt wel een aantal ideeën hoor, het is niets zo dat ik helemaal niets heb.”

Zie ook:
- Paul de Leeuw krijgt groen licht voor satirische nieuwsshow
- Paul de Leeuw dubt over Sinterklaas-show met nieuwe Sint
- Paul de Leeuw doet ‘even niets’ na de zomer
- Vara/BNN willen door maar Paul stopt Madiwodovrijdagshow
- Paul de Leeuw: Misschien mijn talent wel vermorst
- BNN bereidt nieuwe serie Ranking the Stars voor

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Paul de Leeuw: Ik wil weer op zaterdagavond Nederland 1

  1. Levi

    Paul moet vanaf januari 2012 weer terugkomen op Nederland 1 met een wekelijkse variant van madiwodo. De talkshow is op dit moment heel erg leuk en Paul voert hele leuke goede gesprekken met gasten. Denk dat het vaste publiek van ongeveer 1 tot 1,4 miljoen kijkers dan weer terugkomt. Helaas blijft het tegenover Ik hou van Holland staan, maar daar dat voorkom je toch niet. Je blijft ten minste de nummer 2 keuze.
    En vanaf november dit jaar een nieuwe reeks Ranking the Stars zou ook wel leuk zijn.

      /   Reply  / 
    1. Flippo

      Hij kan Ik hou van Holland prima mijden. Van half augustus tot eind oktober en januari t/m half maart is het er niet en zou Paul prima kunnen scoren op de zaterdagavond.

        /   Reply  / 
    2. Robin

      Ik vind ook dat hij terug moet komen met een wekelijkse variant op de madiwodo, ik bedoel de talkshow staat eindelijk.

      Shows als “Mooi weer de Leeuw” moet die niet meer willen, wensen als in een bak met vla heb ik nu wel gezien!!

        /   Reply  / 
  2. Willeke

    Gister scoorde Paul de Leeuw best goed! Ergens in de 400.000! Ik vind de gasten altijd zo leuk enzo. Ik denk dat Paul wel gaat scoren op de zaterdag.

      /   Reply  / 
  3. C

    Wellicht ZaZoShow?

      /   Reply  / 
  4. Mich

    Als toevoeging aan het bericht: Er komt zoiezo een oudejaarsavond show. Ook word er gesproken over Paul’s Kadoshow (al eenmalig te zien geweest in 2010) voor wekelijks op zaterdagavond in combinatie met een show ala madiwodo voor op vr of zo. Later voor in 2012 zou dan eindelijk Seth&Fiona terugkeren maar, dit is nog niet zeker ivm de schema’s van de andere acteurs van de serie.

      /   Reply  / 
    1. RTLXL

      hoe weet je dat van seth en fiona mich :O?

        /   Reply  / 
      1. Michel

        Dat heeft Paul de Leeuw me zelf verteld. hij vertelde er bij dat het nog wel onzeker is omdat, Seth&Fiona een comedy is waarin ook de actualiteite verwerkt word, Hierdoor kan er maar 1 ik in de week worden opgenomen en niet zoals bij andere comedy’s meerdere op 1 dag. De agenda’s van o.a. Kees Prins en Olga Zuiderhoek moeten hiervoor wel vrij worden gemaakt. Dus daarom is het niet zeker. Een nieuwe seerie zal op zijn vroegst voorjaar 2012 op tv komen.

          /   Reply  / 
  5. Gottfried

    Ik denk dat het beter is als Nederland eens even verlost wordt van meneer de Leeuw.

      /   Reply  / 
    1. RTLXL

      Wat een onzin

        /   Reply  / 
    2. Michel

      Je hoeft er niet naar te kijken. Er zijn genoeg andere zenders, Praat niet voor anderen maar, gewoon alleen voor je zelf! Oh en reageer gewoon inhoudelijk op de berichten anderes kun je beter je mond houden.

        /   Reply  / 
  6. Lenn

    Voor mij hoeft Paul de Leeuw niet meer, hij gaat ook alweer het theater in! Soms moet je beseffen dat je niet meer kunt vernieuwen. En André van Duin scoorde 20 afleveringen lang meer dan 1 miljoen kijkers!!!

      /   Reply  / 
    1. Michel

      Vind jij die wel vernieuwend dan? Smaken verschillen gewoon Lenn! Voor jou hoeft Paul de Leeuw niet en voor andere mensen weer wel. Als het goed is heb je een afstandbedienig en zoiezo 30 zenders (of meer) dus kijk lekker naar wat anders.

        /   Reply  / 
      1. Lenn

        Hey Michel! Je hebt ook gelijk! Ik denk dat Paul wel degelijk kan scoren, maar dat hij zich de tijd moet nemen om een goed format uit te werken! Groetjes, Lenn

          /   Reply  / 
  7. jerrold

    Waar ken je pdl dan van michel?

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Paul de Leeuw wil van weekend naar donderdagavond | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>