Nieuwe Jakhals Jelte wil vooral nieuwsgierig blijven

Wat het achtste seizoen van De Wereld Draait Door allemaal voor nieuws gaat brengen? Tja, dat wist Matthijs van Nieuwkerk op de Vara-najaarspresentatie eigenlijk ook niet te vertellen. Maar wat de kijker in ieder geval gaat merken, is dat er een nieuwe Jakhals op pad wordt gestuurd. Aan Jelte Sondij de eer om naast Jakhals Erik filmpjes te maken.

Zijn doel: “Ik ben tevreden als het lukt om nieuwsgierig te blijven. En de juiste vragen te stellen. Het gaat niet om de eerste vraag, maar de tweede of derde vraag. Je moet De Jakhalzen niet op de automatische piloot doen.”

Het Vara-programma heeft Jelte zelf benaderd, ongetwijfeld geprikkeld door de eerdere brutale bijdrages die hij leverde aan programma’s als CQC, Rambam en de website GeenStijl. Maar past het strakke format in het zwarte pak met rode stropdas hem dan wel? “Daar heb ik natuurlijk ook over nagedacht. Maar als je naar het verleden van De Jakhalzen kijkt, heeft iedereen het op zijn eigen manier gedaan. Erik valt niet te vergelijken met Frank of Isolde. Ik moet bij mezelf blijven, om er maar eens een cliché in te gooien. En ach, uiteindelijk heb je bij televisie altijd te maken met een format.”

De Wereld Draait Door zal de eerste twee weken ruim aandacht schenken aan de verkiezingen. Daartoe is vanavond Alexander Pechtold te gast. Hij wordt aan de tand gevoeld door Jan Mulder, Sheila Sitalsing en Felix Rottenberg. Alexander Klöpping en Sywert van Lienden gaan het hebben over de stembreker.

DWDD, 19.30 uur, Vara (NL3)

Zie ook:
- De Wereld Draait Door stopt met DWDD Recordings
- De Wereld Draait Door met verkiezingsspecials in september
- Netmanagers blokkeren verhuizing DWDD naar NL1
- Wynia blijft bij Vara, spin-offs DWDD ontwikkelen
- Matthijs van Nieuwkerk mocht geen stropdas om bij DWDD
- 2013 in met Matthijs: Oud & Nieuwkerk

 

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe Jakhals Jelte wil vooral nieuwsgierig blijven

  1. Michel

    Nee geen Alexander Klopping!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>