En het Gouden Kalf gaat naar….

Gouden Kalf…Carice van Houten. Althans, ik verwacht dat zij vanavond het beeld in ontvangst neemt voor haar rol in Zwartboek. De actrice is alom gelauwerd voor haar acteerprestaties. Enkele media vergeleken haar zelfs met Scarlet Johansson. Aan de andere kant: met de Gouden Kalveren weet je het nooit. Wie weet loopt Melody Klaver wel met het beeldje weg voor haar rol in Diep. In dat geval is er nog geen man over boord bij Paul Verhoeven, want zijn film Zwartboek is genomineerd voor vier beeldjes. De VPRO zendt de uitreiking uit in zijn festivalverslag.
Zwartboek is overigens niet de grootste kanshebber; Ober van Alex van Warmerdam ontving de meeste nominaties. Ook Nachtrit lijkt goed in de smaak te vallen; die film kreeg vier nominaties.

Nu kan ik hier wel een voorspelling doen over de potentiële winnaars als filmliefhebber, maar dat maakt mij nog geen filmkenner. Houd daarvoor vandaag Hollywood.blog.nl in de gaten.

Cinema.NL: Nederlands Filmfestival, 23.10 uur, VPRO (Nederland 2)

Zie ook:
- Film op het Filmfestival
- Pulp Fiction of Turks Fruit?

1 Reacties // Reageer

One thought on “En het Gouden Kalf gaat naar….

  1. Lies (Elise v. Driel)

    ik vind dat de acteer prestaties van Carice van Houten worden overschat. niet dat ik een hekel heb aan haar, maar dit is haar eerste echte grote rol in een grote filmproductie. ik geef wel toe dat ze goed speeld, dat zonder meer. maar haar te vergelijken met Scarlett Johansson is een over drijving. ik heb voor het eerst met haar kennis gemaakt toen ik Minoes zag in de bioscoop en is daar heel goed voor gecast, voor al het tegenspel wat ze kreeg van Theo Maassen is zeer voortreffelijk. verder vind ik dat Carice gewoon in Nederland moet blijven. Amerika is alles behalve goed qua film. het is een spel van financien, Carice blijf maar in Europa daar kun je groeien en kom je beter tot je recht op het witte doek. kijk maar naar Monique van der Ven die was ook alles behalve enthousiast over Amerika, en dat Rutger Houwer een kapitalist is weet iedereen. maar nog terug te komen is dat je niet in Nederland kan zeggen dat er 1 het beste is. omdat we zo veel acteer talenten hebben kijk maar naar Halina van Reijn, Johanna Versteeg, Kim van Kooten om maar wat grote namen te noemen. en het si heel mooi dat we Carice daar nu ook onder kunnen rekenen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>