Niet hip milieuthema centraal op Idfa

Milieu stond hoog op de politieke agenda van GroenLinks, maar het heeft ze niet aan een overwinning geholpen. Alleen de Partij voor de Dieren – voor zover je die onder de noemer milieu kunt scharen – wist met het thema te winnen. In die zin lijkt milieu niet echt een aantrekkelijk thema om aan je festival te verbinden, maar documentairefestival Idfa doet dat toch.
Het Idfa trapt vandaag af en duurt nog tot en met zondag 3 december. Meer dan 200 documentaires worden dit jaar in tien dagen getoond op verschillende plaatsen in Amsterdam. De inzendingen komen van over de hele wereld. Naast de documentaires zijn er verschillende debatten en talkshows.

De VPRO doet elk jaar verslag van het filmfestival en is ook dit jaar van de partij. Rondom of na middernacht breekt de omroep in op Nederland 2 om in kaart te brengen wat er zoal gebeurt. De aftrap is meteen vanavond al.

Filmjournaal Idfa, 0.40 uur, VPRO (Nederland 2)

Zie ook:
- Film op het Filmfestival
- Arthouse: IDFA-trailers online

- Arthouse: Al Gore-film op shortlist voor Oscars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>