Televisie die geen drol mag kosten: Budget TV

Bushokjesposters door heel het land, interviews in vrijwel alle kranten en een fanbase die staat te popelen. Het moet raar lopen wil Budget TV geen vliegende start krijgen. Nog maar enkele maanden na het verdwijnen van De Lama’s komt de kern van dat gezelschap terug in dit kolderieke programma. Alleen niet langer bij BNN, maar de Avro. Volgens eigen zeggen werkte BNN niet al te hard mee voor Budget TV en dus werd rondgekeken naar een andere omroep.

En wat is het dan, Budget TV? Eigenzinnige televisie die geen drol mag kosten. Een knipoog naar vrijwel alle producties die in Hilversum worden gemaakt. Of het nu gaat om een talentenjacht als Idols, een modellenwedstrijd zoals Holland’s Next Topmodel, reisprogramma’s, woonprogramma’s of reality-series. Alles passeert de revue, maar dan op de eigen wijze van Tijl Beckand, Ruben Nicolai en Ruben van der Meer.

Vast item is de soap In Zak En As. Omdat die „verstrooide“ reeks zich in een crematorium afspeelt is voor die titel gekozen. Dat crematorium heet De Vallende Ster, omdat per aflevering een bekende Nederlander in een lijkkist ligt. Over hem of haar worden grappen gemaakt, terwijl de ‘dode’ moet proberen niet te schuddebuiken.

In een naamloze quiz moeten de deelnemers absurde antwoorden geven op niet gestelde vragen. De leden van Budget TV moeten al improviserend de bijbehorende vragen verzinnen. In een hedendaags tv-aanbod mag ‘spiritainment’ niet ontbreken, dus beschikt Budget TV over een Scandinavisch medium die luistert naar de naam Nils. Hij schuimt de tribunes af om het aanwezige publiek van zweverig advies te voorzien.

Budget TV beschikt ook over het (p)reisprogramma van presentatoren Benno en Rikkert. In deze reisshow laten Beckand en Van der Meer tien weken de mooie kanten van Zutphen zien. Al wijzend lopen ze daar door de binnenstad, terwijl ze naar elkaar mompelen: „gewoon wijzen naar de gebouwen, we zetten er toch een hip muziekje onder.”

De trouwe fans van De Lama’s schakelen vast in. En nieuwsgierigen ook. Budget TV zou wel eens een oppepper van de vrijdagavond van Nederland 3 kunnen zijn.

Budget TV, 21.15 uur, Avro (Nederland 3)

Zie ook:
- Ruben en Tijl maken Budget TV
- De 11 niet te missen tv-programma’s van 2009
- BNN verwacht vanaf september opvolger De Lama’s

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Televisie die geen drol mag kosten: Budget TV

  1. Tim20

    900dzn?

      /   Reply  / 
  2. Mart

    Lijkt me leuk maar kijk het wel via uitzendinggemist vanavond staat mijn tv op rtl4.

      /   Reply  / 
  3. Bernie

    Geen hol aan!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>