Tweede halve finale Eurovisie Songfestival met 3js

Of de 3js nu doorgaan naar de finale of vanavond afgaan op het Eurovisie Songfestival, het Volendamse trio heeft al gewonnen. Voor het hele Songfestival-avontuur verkochten de Volendammers weliswaar al flink wat platen, nu weet heel Nederland wie de groep is. Heel Nederland lijkt ook achter het nummer te staan, dat massaal als ‘kwalitatief goed’ wordt omschreven. Dat terwijl de inzendingen van de afgelopen zeven jaar eigenlijk bij voorbaat al volstrekt kansloos waren door het liedje (Shine, My Impossible Dream) de uitvoerende artiest (Treble, Hind), of de gehele act (Sieneke). Velen tippen de 3js nu voor een finaleplaats.

Ook ik vind de 3js de beste inzending sinds jaren, al hadden ze wat mij betreft gewoon lekker in het Nederlands mogen zingen. Dan vind ik Never Alone / Je Bent Nooit Alleen beter klinken. Waarom kan ik niet precies uitleggen, het is een gevoel.

Afgelopen dinsdag bij de eerste halve finale vond ik het niveau betrekkelijk hoog liggen. Vooral de eerste helft kende heel wat voldoendes, mijn theorie is dat door de sterkte van het deelnemersveld in het begin een land als Noorwegen is ondergesneeuwd. Terwijl de tweede rits kandidaten dinsdag vaak om te huilen zo slecht was. Aan het eind van de avond had ik 9 voldoendes uitgedeeld (ja, Songfestival kijk je niet zonder punten te geven, toch?).

Vanavond dus de 3js, ze mogen als derde. De act is zonder al te veel tierelantijnen, opdat de focus op het liedje ligt. Hoe anders zal dat zijn bij Israël, waarbij diva Dana International weer optreedt, dit keer met het nummer Ding Dong. En dat staat dan niet voor een deurbel…

Wat heeft Duitsland er trouwens een waanzinnig decor van gemaakt, met name de green room ziet er fantastisch uit. Het presentatietrio vind ik wat minder geslaagd, maar wel weer heel erg Songfestival. Ik heb er zin in!

Eurovisie Songfestival, 21.00 uur, Tros (NL1)

Zie ook:
- Jan Smit laat zich gelden als commentator Songfestival
- Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2011 op NL1
- Niet Yolanthe maar Mandy Huydts geeft punten Songfestival
- Cornald Maas bedankt voor Songfestival-aanbiedingen
- Tros blijft Eurovisie Songfestival uitzenden
- Gezellig: Nationaal Songfestival op tv!

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Tweede halve finale Eurovisie Songfestival met 3js

  1. Robin

    Ik ben het er niet mee eens dat de NL-talige versie beter zou zijn, Ik vind de Engelse veel beter

      /   Reply  / 
    1. Moonlight

      Ik vind de engelse versie ook veel beter.

        /   Reply  / 
  2. Willeke

    In de tv gids staat dat ze als 9e komen..? Toch ff in de gaten houden, al winnen we toch niet, wil toch wel ff kijken hoe ze het doen..

      /   Reply  / 
  3. Drieks

    De 3js:
    JAMMER
    JAMMER
    JAMMER

      /   Reply  / 
  4. samantha

    we dachten het wel dat ze niet ging winnen …

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>