Tv-oorlog: SBS legt RTL-naam Mijnnaamismichael.nl vast

Jawel, we hebben weer een echte televisie-oorlog te pakken zoals Zappen gisteren al schreef. Toen maakte RTL 4 bekend met Mijn Naam Is Michael te komen, de zoektocht naar de beste Jackson-imitator van België en Nederland. Dat terwijl SBS 6 eerder deze maand al hetzelfde programma aankondigde onder de naam Move Like Michael Jackson. Bij SBS 6 zijn ze blijkbaar zwaar pissed, getuige de registratie van het domein Mijnnaamismichael.nl (mirror).

SBS Nederland heeft het domein gisteren vastgelegd, toen RTL dus met zijn concurrerende programma naar buiten kwam. SBS 6 heeft een authentiek format in handen dat internationaal wordt uitgerold met medewerking van de familie Jackson.

Taco Zimmerman van Tuvalu, dat SBS-variant Move Like Michael Jackson produceert, zegt in De Telegraaf: “Ik heb met Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL 4, gesproken over deze show. Hij toonde in Cannes veel interesse voor Move Like Michael en ook daarna hebben we er herhaaldelijk contact over gehad.”

Het is misschien lullig om te zeggen, maar het is niet de eerste keer dat RTL zich laat inspireren op een bestaand buitenlands format. Wie Is De Chef? is bijvoorbeeld in eigen huis ontwikkeld nadat RTL inspirator Smaken Verschillen (in het buitenland bekend als Come Dine with Me) te duur vond om de rechten aan te kopen. Zo zijn er meer voorbeelden. Anderzijds heeft SBS zich ook wel eens schuldig gemaakt aan het ontduiken van die formatrechten met eigen lokale varianten.

SBS 6 heeft aangekondigd zijn Michael Jackson-show op de zaterdagavond te brengen. Welke dag kiest RTL uit en hoeveel overlap zit er in de uitzendperiode? Beginnen beide zenders in dezelfde maand of zelfs dezelfde week?

De temperatuur is bijna tot de koude oorlog van het ijsdansen gedaald!

Zie ook:
- Tv-oorlog: SBS en RTL met zoektocht Michael Jackson
- Familie Jackson werkt mee aan SBS-programma: Move Like Michael Jackson

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Tv-oorlog: SBS legt RTL-naam Mijnnaamismichael.nl vast

  1. el-g

    Volgens mij komt de rtl show in januari en februari op zaterdagavond en sbs pas later het jaar, maart volgens mij.

      /   Reply  / 
  2. D

    SBS, Wat een inteelt zender is dat toch..

      /   Reply  / 
  3. MadJo

    Wel slordig dat RTL niet eerder dat domeinnaam heeft laten registreren. Je kon er op wachten natuurlijk.

      /   Reply  / 
  4. Laurajansen.web-log

    Ik vind Smaken Verschillen en Wie Is De Chef? anders toch heel verschillend… het enige gelijkenis is dat er gekookt word :P

      /   Reply  / 
  5. Steffan

    Wat is dit toch weer kinderachtig van SBS…

    Uit onmacht gaan ze dat domeinnaam registeren.. jezus hè.. zo zielig XD

      /   Reply  / 
  6. Laatbloeier

    Wat is er mis met concurrentie? Overal waar geld verdiend kan worden, o.a. aan de dood van Michael Jackson, bestaat concurrentie. Wie weet komt er nog wel een derde zender met een Michael Jackson item.

      /   Reply  / 
  7. Samantha

    RTL kan ook gewoon Move Like Michael kopen…:S

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Al in december audities Mijn Naam Is Michael, url van RTL | Zappen

  9. Laatbloeier

    …. en inmiddels zijn er nu 4 zenders met een zoektocht naar de beste Michael Jackson imitator!! Ben benieuwd of het hier bij blijft.

      /   Reply  / 
  10. Pingback: Tv-oorlog: RTL en SBS nog in de clinch om url Jackson-show | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>