Een avondje Idols in de studio: klapvee zijn is leuk!

DChristone makers van Idols trachten met Idols Backstage een kijkje achter de schermen te geven aan de kijker thuis. En dat lukt heel aardig. Maar je maakt het natuurlijk pas ècht mee, als je er bij bent, in studio 22 op zaterdagavond. En dus toog uw redacteur naar het Mediapark in Hilversum. Hoewel de uitzending pas om 20.00 uur begint, wordt het publiek geacht zich al om 18.45 uur te melden. Een fotoverslag.

Het begin van de reis: Hilversum Noord. Dat station ligt pal naast het Mediapark.


De foyer, waar honderden mensen zich braaf om 18.45 uur hebben verzameld. Pech voor degenen die betaalden voor een toegangskaartje; zij mogen pas als laatste naar binnen. Eerst mag de aanhang van elke Idols-kandidaat naar binnen, daarna de mensen met een vrijkaartje. Dat zijn winnaars van RTL FM en mensen van Idols zelf. Tegen die tijd is de halve zaal al vol.


Een willekeurig kijkje in het publiek. De Idols-sterren zijn gratis, mocht iemand zich dat afvragen. De afbeelding erop betreft een sticker, geen voorgedrukt plaatje dus.


Aäron heeft talloze fans, het groepje bakvissen hier heeft zich uitgedost met zijn Afro-kapsel. Terwijl de opdracht toch echt was om rock ‘n roll te verschijnen….


De Aäron-bakvissen zijn niet de enige met een spandoek. Deze voor Floortje is erg vrolijk.


Het wachten gaat betrekkelijk snel, de opening van de show is al snel een feit. Gek genoeg giert er een beetje adrenaline door me heen, dat had ik niet verwacht. Misschien komt het door de spectaculaire opening met veel motors en een headbangende gitarist. Klapvee zijn is leuk!


Geen Idols zonder presentatie. Geen Tooske & Reinout maar Martijn en Chantal. Tja…


De eerste pauze dient zich snel aan, mensen gaan massaal de trappen af en vergapen zich aan…


… de jury van Idols. Hoewel ze elke keer prominent in beeld is, willen talloze mensen het drietal toch even kieken. En dus poseren Henk Jan, Jerney en Erik braaf. Veelvuldig zelfs.


Tijdens zo’n uitzending wordt ook snel duidelijk waarom iedereen zo hard gilt voor Floortje Smit. De finaliste is degene die het meest zwaait en het gulst lacht naar het klapvee. En daarmee win je zieltjes…


Ook een leuk weetje: de jury luistert elk nummer via een koptelefoon. Dat terwijl je het als publiek ook prima kunt horen. De mensen die het klapvee coördineren, geven bovendien aan dat je tijdens een nummer niet mag meeklappen, er doorheen mag schreeuwen of op andere manier de zang mag verstoren. Daar houdt iedereen zich braaf aan. Nergens voor nodig toch, die headsets?
Oja, een beetje ijdel is de jury wel; alleen Henk Jan zet de koptelefoon echt op, Eric en Jerney laten hem onder hun kin hangen zodat het kapsel in model blijft.


Nu al op de bank? En de foto’s van de optredens zelf dan? Tja, die mocht je niet maken. Want veelvuldig geflits verstoort de opnames en de concentratie van de Idols. Dus we vliegen er doorheen, richting het finalemoment.


Stiekem toch een foto tijdens gemaakt. Een totaal verkeerde combinatie op de vier krukjes. Christon had er niet thuisgehoord, en ook Ellen vond ik beter dan bijvoorbeeld Harm, Floortje of Serge.


Rampspoed en ellende! Christon Kloosterboer krijgt maar 2% van de stemmen en is daarmee als laatste geëindigd. Terwijl ik hem graag in de grande finale het zou hebben zien opnemen tegen Raffaëla. Maarja, gerechtigheid bestaat niet altijd. Tot snel, Christon!

Zie ook:
- Nlpop.blog.nl: Help Christon, de verdiende winnaar van Idols III, aan een platendeal
- Harm gaat vanavond weer ouderwets rocken in Idols
- Idols herhaalt 1-2′tje met Lucie Silvas

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Een avondje Idols in de studio: klapvee zijn is leuk!

  1. Carla

    Wat nou gerechtigheid. Jij wil zo’n middelmatige zanger in de finale zien???? doe even normaal man. Typisch nederlands he. We gaan nooit voor het zangtalent. Als er 2 in de Finale horen dan zijn dat Floortje en Angelique. Die hebben de beste stem en daar gaat het uiteindelijk toch om. Ik heb namelijk geen zin om nummers te horen van een of ander modepopje dat amper kan zingen maar gewonnen heeft vanwege het uiterlijk. Christon is niet goed genoeg maar Serge is de slechtste.

      /   Reply  / 
  2. KOKSTRA

    Leuk verslag!

      /   Reply  / 
  3. Pludefax

    Hilversum Noord was het EINDpunt van de reis!

      /   Reply  / 
  4. Herman

    dat heb je meestal, als je met de trein reist. zowel begin- als eindpunt

      /   Reply  / 
  5. Judy

    Wat nou Christon is goed???
    Christon is helemaal niet goed!!! En nog onaardig ook, ik kan het weten want ik kwam hem tegen op het station en hij zei zowat geen woord tegen me. In tegestelling tot SERGE die er ook bij was. Hij was zeer vriendelijk en nog een lekker ding ook.
    En Carla: SERGE kan WEL goed zingen!!!
    YOU GO SERGE!!!

      /   Reply  / 
  6. Herman

    wat had je dan verwacht judy? Dat christon zomaar een babbeltje ging maken met een wildvreemde? Bovendien: hij was net een paar uur eerder uit Idols gezet, ik zou dan ook niet erg vrolijk meer zijn. een beetje begrip zou wel gepast zijn, of je nu vindt dat hij goed zingt of niet.
    anyway: wel leuk dat serge zo enthousiast was.

      /   Reply  / 
  7. Judy

    duh, dat was voor de live show… dus daar kan het niet aan liggen herman!
    hij had best wel gewoon aardig kunnen doen, zoals een idol zijn fans hoort te behandelen.
    dus Christon is GEEN idol

      /   Reply  / 
  8. Sophia

    christon is schattig en kan leuk zingen..de mannen die nu nog in Idols zitten kunnen niet zingen. Ik vind het steeds minder leuk om te kijken..het is dat floortje er nog in zit.

      /   Reply  / 
  9. Judy

    christon schattig? nou amehoela! leuk zingen? ja voor in de kroeg misschien! en ja, floortje is erg goed (maar serge ook).

      /   Reply  / 
  10. katja

    echt een leuk fotoverslag!
    het geeft je een beter beeld hoe die avond eruit ziet als je er bij bent! :) :)

      /   Reply  / 
  11. lennart

    Hey Judy,
    misschien ligt het wel aan jou dat Christon doorliep, stond jij hem niet aan! Misschien suck je zelf wel…..Ik ken jou niet, maar ken Christon wel een beetje , en dat is een goeie vent.

      /   Reply  / 
  12. Judy

    ja vast lennart… een echte ster/ idool weet hoe belangrijk zijn fans zijn en zal ze altijd goed behandelen. verder deed ik heel aardig tegen hem en zei hij gewoon niks. dus CHRISTON SUCKS! en jij ook trouwens..

      /   Reply  / 
  13. melissa

    nou ik kijk elke dag naar het mediapark zit in hilversum op school maar ik zie nooit idols kanidaaten

      /   Reply  / 
  14. tanja

    ik had Christon ook wel graag in de finale zien staan, het was de enige jongen van wie ik de kriebels kreeg..
    maar dat Ellen beter was dan Floortje, daar snap ik echt niets van. Ellen is goed, maar Floortje stukken beter (ze heeft een prachtige stem, uitstraling, kan goed performen en is een mooi meisje).. als het aan mij ligt weet ik wel wie er wint: Floor!
    en Raffaëla in de finale? nee bedankt zeg.. eerst Serge, dan Raffaëla eruit! ze heeft
    in de liveshows niet één keer goed gezongen

      /   Reply  / 
  15. Karin

    Serge is gewoon ‘n lekker ding!

      /   Reply  / 
  16. ilse

    SERGE LEKKER-DING

      /   Reply  / 
  17. Floortje

    Serge is echt GEEEN lekkerding zijn voorhoofd is echt 50 cm groot! [vandaar dat ie zn haar in n pony heeft laten knippen] en hij heeft ENORME eigendunk..! Ik weet niet hoe lelijk jij bent maar Serge is echt GEEN lekkerding, niemand van de jongens trouwens die er ooit bij zaten!
    STEM OP FLOOOOORTJEEEEE
    en niet op raffaela want das zo’n jankerd

      /   Reply  / 
  18. CFMRS4life

    HoiHoi,,
    Houd je bek floortje (check hier boven!)
    houd je eigen meningen lekkr bij je!!
    Ick heb 5 favorieten dit jaar bij Idols en die loop je gewoon lekkr af te zeiken!
    je kan je het cker niet meer herrinneren he dat floortje met de workshop ook zat te janken?? OOk un jankerd dus!
    En serge is wel een lekkr ding!!
    En er zaten wel degelijk lekkre dingen i Idols dit jaar!! Neem een voorbeeld aan christon en serge!
    HOUD DUS GEWOON JU BEK DIGT!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>