Vanaf januari waarschijnlijk dagelijkse sportshow op RTL 7

Hij lijkt er echt te gaan komen: een dagelijkse talkshow over sport in de vooravond van RTL 7. Johan Derksen en Wilfred Genee namen in juni al een pilot op voor een dergelijk programma. “Daar is dolenthousiast op gereageerd”, vertelt Derksen bij Q Music. “Maar we zitten bij een commerciële zender en kunnen zo’n programma niet maken op kosten van de belastingbetaler. Daar moeten we eerst sponsors voor zoeken.” Dat verloopt volgens de sportjournalist voorspoedig, het is de bedoeling om in januari op zender te gaan met deze show.

Derksen vervolgt: “Er gebeurt elke dag wel iets in de sportwereld, daar kun je best elke dag een half uurtje televisie van maken in de vooravond.” Het gaat volgens hem om een Boulevard-achtig programma, waar sport dan dus de boventoon voert. Laat dat nu net een component zijn die bij RTL Boulevard maar mondjesmaat aan bod komt.

Voor het programma Voetbal International heeft RTL 7 onlangs nog drie jaar bijgetekend, dat programma komt dus niet in het geding. Om Derksen en Genee niet helemaal door te laten draaien, zullen ze de nieuwe dagelijkse show met ten minste twee teams maken. Wie de andere combinatie vormt, is niet duidelijk. Wel zouden Peter Heerschop en Viggo Waas onlangs op gesprek zijn geweest bij RTL voor een programma, dat zou ik een logische combinatie vinden. Al heeft de zender ook Harry Vermeegen en Frits en Barbara Barend nog in zijn personeelsbestand.

Ondertussen bouwt RTL 7 zich dus meer en meer uit als een sportzender in de avonduren. Geen gek beleid van de zender, aangezien de NOS de komende jaren toch wat sportcomponenten zal moeten afstoten. RTL 7 heeft verder een flinke voorsprong op Veronica, dat alle sport van de SBS-zenders heeft gekregen. Grote vraag is wat John de Mol daar voor uitzendrechten binnen gaat halen. Eerder probeerde hij met Talpa ook al flink sport te programmeren om het grote publiek te lokken.

Zie ook:
- Derksen en Genee maken pilot voor dagelijkse sportshow
- RTL 7 en Voetbal International verlengen contract
- Harry Vermeegen maakt transfer naar RTL 7
- Doek valt voor sporttalkshow Barend & Barend
- RTL ziet brood in nog seizoen Tour du Jour
- RTL spreekt met Viggo Waas en Peter Heerschop over show

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Vanaf januari waarschijnlijk dagelijkse sportshow op RTL 7

  1. Brian

    Vergeet Humberto Tan niet, die verstand heeft van sport én RTL Boulevard goed kan presenteren.

      /   Reply  / 
  2. SigaarSnor

    Het zal uiteindelijk wel lukken verwacht ik, maar is toch nog even afwachten:

    RTL-woordvoerder Jaap Paulsen laat aan SigaarSnor.blogspot.com weten dat het nog niet zeker is dat het programma er komt. “Er zijn zeker plannen maar niets is nog definitief. Er zijn nog een aantal hordes te nemen”, aldus Paulsen.

      /   Reply  / 
  3. martin

    Nieuwe definitie van sportzender volgens zappen.blog.nl.

    sportzender= veel slap gelul over sport kijken.

      /   Reply  / 
    1. GK

      Inderdaad , de RTL definitie.

        /   Reply  / 
  4. Martijn

    Heerschop en Waas zou best kunnen, maar zou dat niet toevallig voor de zondagavond van rtl4 zijn. Bij de presentatie voor adverteerders werd ook duidelijk aangegeven dat binnenkort na de vrijdag en zaterdagavond ook de zondag zal worden ingeruimd voor nl product. Ik vermoed dus dat er voor Sunday Night fever en Miljoenenjacht ook nog wat staat te gebeuren bij rtl4. Boerenbruiloft hebben ze namelijk ook nog.

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Boerenbruiloft zal naar de woensdag, of donderdag avond gaan

        /   Reply  / 
  5. GK

    Voor iets waar rond de 600.000 mensen naar kijken word er wel veel ophef over gemaakt.
    Goede PR machine van RTL dus

      /   Reply  / 
    1. Geenstijl

      Nee hoor. Dit is veruit het best scorende programma op RTL 7 ooit.
      Dit zou op een een grotere zender als RTL 4 het dubbele halen.

        /   Reply  / 
  6. Pingback: Wilfred Genee krijgt groen licht voor dagelijkse show RTL 7 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>