Paul de Leeuw ontvangt Sint en maakt Oudejaarsspecial

Paul de Leeuw mag dan zijn gestopt met amusement in het weekend, in de decembermaand keert hij tot tweemaal toe terug met amusement voor het hele gezin. Op vrijdag 4 december ontvangt de Vara-presentator Sinterklaas in eenmalige special van 50 minuten. Op Oudejaarsavond staat er ook een uitzending met Paul in de schema’s van Nederland 1, al moet deze voorstelling inhoudelijk nog worden ingevuld.

De Leeuw heeft altijd gezegd dat zijn succesformule Mooi! Weer de Leeuw kon terugkeren voor speciale gelegenheden. Mogelijk is Oudejaarsavond zo’n moment.

Toch verbaast de sint-special me. In het programma 5 Jaar Later zei Paul al in 2004: “Het is een wisselwerking. Ik denk dat ik geen zin meer heb om dit kunstje te vertonen en dat het publiek het kunstje door heeft. Nee, dat vind ik niet jammer, op is op.” Geconfronteerd met die uitspraak zei Paul afgelopen december. “Ja, je moet telkens je kunstje opnieuw doen. Een paar weken terug kwam Sinterklaas binnen omdat het traditie is, en ik dacht: wat moet die man hier voor de tiende keer? Wat ik vijf jaar geleden zei, raakt heel erg de kern.”

Op 4 december komt sinterklaas dus voor de 11de keer. Wat mij overigens wel weer erg leuk lijkt.

Overigens zal ook Erik van Muiswinkel op Oudejaarsavond een programma voor de Vara maken. RTL 4 heeft al bekendgemaakt Ik Hou van Holland te spelen op 31 december.

Zie ook:
- Erik van Muiswinkel met oudejaarscabaret
- Laatste weekenddienst voor Paul de Leeuw. Bedankt!
- Wie springt in weekend-gat van Paul de Leeuw?
- Paul de Leeuw neemt afscheid van weekend

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Paul de Leeuw ontvangt Sint en maakt Oudejaarsspecial

  1. ramon

    En vergeet de jubelieum uitzending van de VARA niet he Herman?

      /   Reply  / 
  2. Jeroen

    Ik vindt de sint uitzendingen van Paul altijd ontzettend leuk. Bram en Erik kunnen dan lekker los gaan. Heel erg leuk. Ook bij oud en nieuw hoort de Leeuw!

      /   Reply  / 
  3. B.K.

    Ik heb vorig jaar erg gelachen bij de Sinterklaas uitzending van Ik Hou van Holland met Bram van der Vlugt en Dieuwertje Blok. Ook de Oudejaarsuitzendingen van Ik Hou van Holland zijn bijzonder vermakelijk. Ben blij dat die weer terug keren.

      /   Reply  / 
  4. Zo

    Ach Sint is toch traditie. Mensen vinden het juist leuk omdat het maar 1 keer per jaar is. Dat kunstje kunstje dus miljoenen keren herhalen.

      /   Reply  / 
  5. Zwarte Piet

    Ik denk dat die Oudejaarsspecial echt niet door gaat, want Sinterklaas heeft nog een appeltje te schillen met Paul de Leeuw.
    Het betreft dat gejatte grafschrift (De Steen) van Bram Vermeulen.
    Onbegrijpenlijk dat iemand voor eigen genoegen en gewin De Steen gaat zingen. De Steen is een nalatenschap in de vorm van een grafschrift, een afscheidsbrief aan zijn eigen familie en fans. Daar blijf je van af. Ook al zou je in goed overleg met Bram zelf of de familie van hem dit mogen zingen en zelfs op een singel of album zetten. Bram Vermeulen heeft dit lied als een afscheidsbrief gezongen voor zijn familie en fans en dan ga je niet teniet doen.
    Sinterklaas houd dus niet van lijkenpikkerij door zeer arrogante en niets of niemand onzienede personen zoals Paul de Leeuw. Die Oudejaarsspecial gaat dus niet door, want Paul de leeuw zit dan op overjarige pepernoten en zoute limonade in een Spaans kot. Het enige wat hem nog let is dromen over de zak van Piet. Dromen ja, want sinds de emancipatie laten wij iedereen die mee moet naar Spanje bewaken door vrouwlijke Cipierpieten.

    Zwarte Piet(in)

      /   Reply  / 
    1. Hans

      Misschien moet je eens mailen naar Paul de Leeuw, kan je bij hem in het publiek gaan zitten. Heeft ie weer iemand om helemaal af te zeiken zoals jij nu doet. :)

        /   Reply  / 
      1. Zwarte Piet

        Homo zeker?

          /   Reply  / 
      2. Zwarte Piet

        Jij soliciteerd ook naar een reisje Spanje zeker, Hans?
        Nou vergeet het maar. De roe van Piet is te kostbaar om aan jou te schenken; zelfs niet voor die halve minuut die voor jou doorgaans genoeg is.
        Maar nu kan ik zeker weer op het dak gaan zitten van jou?
        Ik zou zeggen, “steek eens een lichtje op en kijk eens om je heen!”

          /   Reply  / 
  6. Hanssie

    Herman 4 december is op een zaterdag en niet op een vrijdag.

      /   Reply  / 
  7. Ben

    Wat lul je over de Oudejaarsuitzending gaat niet door?
    Sinterklaas komt tijdens een Sinterklaas Special, en dat staat helemaal los van de Oudejaarsuitzending.
    Dus lees het artikel eerst goed voordat je je gal gaat spuien ;-)

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Toch geen oudejaarsprogramma Paul de Leeuw | Zappen

  9. Frans

    Als ik die dikke kop van Paul de Leeuw zie, poep ik spontaan in mijn broek, bah, die misselijke cholesterolkop, die om de 3 zinnen moet roepen dat ie homo is (omdat hij zichzelf niet kan accepteren) en maar mensen in de zeik nemen. ooh!! ooh!!! aaah!! wat ben ik toch leuk, joehoe, ik ben Paul, de leukste man van Nederland (maar niet heus! WEL de meest irritante dus.
    Het beledigende incident met Nel Veerkamp was de druppel die de emmer deed overlopen.
    Kan die dikke humorloze zelfingenommen vetklep van pisnicht Paul de Leeuw nu neit eens eindelijk van de buit oprotten!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>