ONM stopt definitief na lopend seizoen


Roek Lips heeft samen met werkgever de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) besloten om met ONM te stoppen. BNN mag het lopende seizoen afmaken, maar in mei 2010 valt het doek voor de soap. Twee weken terug ontstonden er al geruchten over het einde van de dure serie.

BNN baalt als vanzelfsprekend. Het persbericht van de omroep: “ONM heeft zich bij BNN in vijf jaar tijd ontwikkeld tot een volwaardige, goedlopende dramaserie en een belangrijke arena om actuele jongerenthema’s aan de orde te stellen. De soap trekt gemiddeld bijna 400.000 kijkers, waarvan veel in de moeilijk bereikbare doelgroep van 13 tot 19 jaar. En dat iedere werkdag. ONM is bovendien op internet een groot succes, de serie staat steevast in de top tien van best bekeken programma’s bij uitzendinggemist.nl.”

BNN-voorzitter Patrick Lodiers: “ONM is een serie om trots op te zijn. Het is ontzettend jammer dat iets waar BNN en Endemol zo hard aan hebben gewerkt nu wordt weggegooid. Ik baal er enorm van, voor de kijker, de fans en natuurlijk de hele cast en crew. BNN gaat zeker niet stoppen met het maken van drama: het is een belangrijke manier om jongeren te bereiken.”

ONM begon in 1994 als Onderweg naar Morgen bij de Tros en Veronica. Later werd het overgenomen door Veronica/Yorin om uiteindelijk naar BNN te verhuizen in 2005. Daar is het sinds de herprofilering van het publieke bestel een vaste waarde in de vooravond van Nederland 3.

Echt een verrassing is het stopzetten niet. Matige kijkcijfers, vaak slecht acteerwerk en vooral de hoge kosten maakten een einde van ONM steeds waarschijnlijker. Jammer voor de fans, maar er blijft nog genoeg Nederlands drama op televisie over.

Zie ook:
- Stopzetten ONM strop voor Endemol
- BNN vangt wegvallen ONM op met twee dramaseries
- Daar gaan we: ONM in voortbestaan bedreigd
- Dré Hazes speelt invalide Bram in ONM

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “ONM stopt definitief na lopend seizoen

  1. Pingback: BNN vangt wegvallen ONM op met twee dramaseries | Zappen

  2. Jordy

    15 jaar, mooi jubileum om te stoppen. Ik moet wel zeggen, ik vond dat ONM in de jaren wel veel naar de jongeren is gegaan, waardoor de oudere personages minder voorkwamen. Dat was iets wat de serie niet altijd ten goede kwam… Misschien dus een goed moment om te stoppen.

      /   Reply  / 
  3. Robin

    Zoals jezelf al zegt: Kijkcijfers waren matig.. dus mooi tijd om te stoppen.

      /   Reply  / 
  4. Jeffrey

    Kijkcijfers waren inderdaad matig, maar dat ligt niet alleen aan het slechte acteren (wat er soms is). Ook de tijd, en de zender, Zapp ervoor zijn denk ook redenen. Om half 8 komt het programma denk beter voor z’n recht.

    Jammer dat het stop, ik keek het wel vaak. Misschien dat een andere zender het overneemt (SBS6/Net5 kan ik me voorstellen, maar hoop het eerste niet).

      /   Reply  / 
  5. Goes

    Goede beslessing (ben zelf totaal geen soap fan, vind het allemaal bagger), maar de rede waarom is natuurlijk onnozel. De publieke omroep zou zich niet bezig moeten houden met kijkcijfers. Daarnaast hebben ze ONM natuurlijk zelf afgemaakt door het eerder uit te zenden. Volgens mij zijn de kijkcijfers de laatste jaren ongeveer stabiel sinds het op deze tijd wordt uitgezonden. Als je zegt dat ONM niet voldoet aan de kwaliteitseisen van de PO, prima, maar Lips maakt hiermee zijn zoveelste “het-gaat-om-de-kijkcijfers-fout”.

      /   Reply  / 
  6. MASIS

    Als dit een paar jaar geleden was gebeurt zou ik het erg vinden maar nu doet het me niks. Ik had het ook al aan zien komen want ONM was ONM gewoon niet meer. Om de 2/3 jaar voor driekwart gedeelte een nieuwe cast, dat kan natuurlijk niet. Ik ben zelf ook een jaar terug afgehaakt. Het is beter zo…

      /   Reply  / 
  7. vinn

    Ik kijk het echt elke dag!! Vaak via uizendinggemist maar tog. Echt heel jammer ik vind ONM beter, mooier en vooral sneller dan GTST echt ik baal als een stekker.. ik hoop dat rtl5 het over wilt nemen

      /   Reply  / 
    1. gtstfites

      ONM vind ik zo saai gtst vind ik veel beter (sinds vorig jaar)

        /   Reply  / 
  8. D

    Wat een slechte reden.

    Ik heb de kijkcijfers even bekeken, en er zijn veel meer programma’s die veel slechter draaien!
    Haal die dan ook weg

      /   Reply  / 
    1. Mark

      Zijn die programma’s ook allemaal zo duur als ONM?

        /   Reply  / 
  9. Shanna

    Het programma word dan niet goed bekeken, maar de doelgroep(jongeren) word wel goed aangesproken! daar moet je ook naar kijken.
    Zelf vind ik het nogal raar dat de NPO kan zeggen dat ze dat programma niet meer willen terwijl BNN er nog wel door mee wil gaan :S

      /   Reply  / 
  10. Frits

    wat denken ze wel wij moeten traantjes weg gaan pinken voor ONM

    En er is misschien wel drama maar het is BOULLSHIT

      /   Reply  / 
  11. Martin

    Ik irriteer me eigenlijk een beetje aan dit artikel. Ik vraag me heel erg af of Herman wel eens naar ONM kijkt. Sommige dingen zijn namelijk ongegrond…

      /   Reply  / 
    1. Jeffrey

      Herman kijkt alleen GTST ;) En schrijft dus goede dingen daarover, en slechte dingen over ONM. Niet verkeerd opvatten, maar ‘t is wel zo.

        /   Reply  / 
      1. Martin

        Tja, het is wel jammer. Natuurlijk hoeft hij geen GTST te kijken, maar het is wel jammer dat als hij het niet kijkt, er toch een (voor)oordeel over heeft.

          /   Reply  / 
  12. Alexander

    Onbegrijpelijk dit. Goede Tijden Slechte Tijden is een veel slechter programma. Die hebben alleen nog een paar goede acteurs zoals Erik Vogel die het zootje overeind houdt. Ik vind GTST een veel hoger kleurgehalte hebben dan ONM. Misschien ligt het ook wel aan de marketing van het programma… Ik hoop dat een andere zender het overneemt.

      /   Reply  / 
  13. G.Nolte

    Wij zijn dan wel geen tieners meer, maar mijn man en ik kijken altijd met veel plezier naar ONM.
    En weer wordt ons wat afgenomen wat leuk is.
    Wij hopen dat er nog een andere oplossing voor komt.
    Met vriendelijke groet,
    G.Nolte

      /   Reply  / 
  14. danielle

    ik vind super jammer dat onm stopt ik zit altijd stipt om 19.00 klaar en ik ben 27 en vind onm geweldig om na te kijken groetjes danielle

      /   Reply  / 
  15. liesbeth

    Ik vind het zo stom dat het van de tv af gaat.
    maar miss nog een optie!!
    Waarom beginnen jullie niet met een film ofzo.

    kijken of het goed verkoopt dan.
    en als het goed verkoopt.
    dat jullie weer op de buis komen.
    Het is een idee.

      /   Reply  / 
  16. Pingback: Roek Lips: Helft kijkers ONM is 50-plus | Zappen

  17. Pingback: Plasterk grijpt niet in bij verdwijnen ONM | Zappen

  18. Frank

    Is het niet mogelijk om GTST te laten stoppen?
    Dit drama is echt een drama. Amerikaans actrice inhuren voor een nederlandse soap zodat we die ook voortaan met ondertitels moeten bekijken? Hebben we zelf geen goede actrices/acteurs? Ook stoffige acteurs/actrices die een geforceerde rol hebben in deze bejaarde soap om ze toch maar een podium te geven. Het uitproberen van vaak storende beeldovergangen welke de beste zouden zijn. Een platform waar blijkbaar alle geoorloofd is. Gewoon mee stoppen. ONM is dynamischer en geeft de jeugd een goede en gedurfde kijk op de wereld. Van de twee soaps is ONM de betere. Laat ik het hier maar bij houden.

      /   Reply  / 
  19. wanja

    OWNM moet blijven!!!!!!!!!
    alstublieft!!!!!!

      /   Reply  / 
  20. Thierry

    Never Change A Winning Team !!!!!!.
    Dit is echt een serie waar mensen zich in kunnen herkennen.
    Omdat Het realistisch is, Beter dan GTST.
    Ook Zonde dat er dan wer een hele nieuwe serie bedacht moet worden, om ONM te vervangen.
    Want BNN wil er wel weer een soort gelijke serie voor in de plaats hebben (HET WIEL OPNIEUW UITVINDEN)

      /   Reply  / 
  21. Sam

    haha sommige hier vinden GTST slecht heerlijk!
    1: GTST begon in 1990 al, is dus de langstlopende én best bekeken soap serie van nederland al 20 jaar lang, ONM is nooit een echte concurrent van GTST geweest en gelukkig maar ook!
    Wij (ik ben al vanaf het begin, 1990 dus, fan van GTST) vierden vanavond de 4.000e aflevering van GTST heerlijk, dat ONM dat nooit meer zal halen..
    GTST is gewoon zoooo veel beter, mooier, en sapzoetiger dan ONM..

    GTST NR.1 4EVER

      /   Reply  / 
  22. Sam

    en degene die rtl boulevard hebben gekeken vanavond (vrijdag 5 maart) hebben misschien gehoord dat er bij de premiere vd 4.000e aflevering gisteren in Amsterdam zoveel fans stonden dat het gewoon een gekke huyis was en dat zoiets zeldzaam is en zeker never niet bij ONM zal gebeuren..

    *amen*

    GTST 4EVER

      /   Reply  / 
  23. Sam

    Volgens de NPO trok ONM aanvankelijk ruim 700.000 kijkers, de laatste jaren daalde dat aantal naar gemiddeld 360.000

    *haha 360.000 GTST heeft er gemiddeld elke dag 1.3 miljoen, dus wie zegt dat ONM beter is moet echt aan de …

    Laat ook ik het hier maar bij houden :p

      /   Reply  / 
  24. ONMFAN.

    ONM is zooo leuk.
    het MAG niet stoppen.

    Ik kijk het al vanaf ik klein was.
    En het is zoooo leuk, en kunnen zo goed spelen.

    Echt jamme.r
    xx

      /   Reply  / 
  25. margreet

    ik kan hier super kwaad om wordenz!!1, ik heb helemaal geen zn in een nieuwe dramafilm!! ik vind onm egt super elke avond weer lekker onm kijken, onm ik ga jullie allemaal missen, kus j onm fan maar gtst vind ik ook super kus gtst fan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>