Nationaal Songfestival: een verloren wedstrijd

Alle deelnemersWe zijn met z’n allen nog maar net bekomen van de grote Idols-finale, en nu al staat er een nieuw muziekevenement te wachten: het Nationale Songfestival. Vanavond praat Paul de Leeuw de drie liedjes van elke deelnemer aan elkaar, een ‘vakkundige’ jury becommentarieert vervolgens de optredens. De negen liedjes zijn inmiddels allemaal te horen geweest, en ik moet helaas bevestigen wat ik hier al eerder schreef: Nederland gaat het Eurovisie Songfestival dit jaar weer niet winnen. De oogst is erg mager.
Als ik dan toch een keuze moet maken: de liedjes van Maud zijn tamelijk catchy. Bovendien verwacht ik dat er nog altijd een hoop fans van haar zijn die net als bij Idols op de zangeres zullen stemmen. Kortom: Maud is het meest kansrijk voor afvaardiging naar Athene. Maar hoe catchy ook, het blijven dertien-in-een-dozijn liedjes. Als we willen opvallen, lijkt Treble de beste keuze.

Evengoed ben ik wel enthousiast over de nieuwe opzet van het Songfestival. De nationale kandidaten zijn de afgelopen dagen voorgesteld aan het Nederlands publiek, zodat er enige vorm van binding kan ontstaan. Vanavond mogen ze ons dan nogmaals proberen te overtuigen. Mocht de NOS het Songfestival inderdaad afstoten, dan hoop ik dat een volgende partij deze nieuwe formule voortzet.

Nationaal Songfestival 2006, 21.00 uur, Nederland 2

Zie ook:
- Songfestival in de etalage
- Attentie attentie, het Nationale Songfestival van start
- Nederland gaat Songfestival in 2006 weer niet winnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>