Paul de Leeuw sneert naar NOS-baas Hans Laroes bij Songfestival

Paul de LeeuwQua muzikaal niveau liet het Nationale Songfestival dit jaar te wensen over. Nederland heeft desalniettemin het meest kansrijke liedje verkozen om afgevaardigd te worden naar Griekenland: Amambanda van Treble. Toch was het een genot om dit jaar naar de liedjeswedstrijd te kijken, en dat is vooral de verdienste van Paul de Leeuw. Als een vis in het water presenteerde hij het festival waarbij hij vooral niemand te serieus nam. En tussen neus en lippen door sneerde hij ook nog eens naar NOS-baas Hans Laroes.
De uithaal kwam op het moment vlak voordat de telefoonlijnen opengingen. "Mensen, denk niet: Waarom zou ik vandaag stemmen, dat heb ik gisteren al gedaan? We hebben het geld hard nodig omdat we Charles Groenhuijsen moeten afbetalen dankzij Hans Laroes", aldus De Leeuw.

Hij refereerde daarmee aan de affaire die bij de rechter is uitgevochten. Laroes stuurde zijn correspondent de laan uit nadat hij was uitgemaakt voor ‘schnabbel-gestapo’, maar Laroes weigerde daarbij een regeling te treffen ondanks de 23-jarige samenweking. De rechter stelde Groenhuijsen in het gelijk, waarop de NOS bijna 5 ton moest uitbetalen.

De Leeuw was niet alleen scherp, maar ook nog eens erg geestig. Als pauzenummer kwam er een Griekse kok met baklava. Volgens de kok was het geen zoete versnapering, terwijl dit wel altijd de ervaring was van De Leeuw. Uiteindelijk werd de lekkernij als ‘semi-zoet’ omschreven door de presentator. Het andere pauzenummer, een traditionele Griekse dans, werd veelvuldig verstoord door De Leeuw doordat hij vroeg waar de uitslag bleef, tot hilariteit van het publiek.

Kortom: hulde voor de NOS voor het Nationale Songfestival-nieuwe stijl. Stukken amusanter dan in de oude opzet, waarin Nance Coolen en Humberto Tan de presentatie op zich namen. Nu maar hopen dat het volgend jaar net zo leuk is, wanneer het evenement vermoedelijk bij een andere zender te zien zal zijn. De NOS wil het dure festival niet langer organiseren omdat het niet tot de kerndoelen zou behoren.

Zie ook:
- Nlpop: Nederland kiest meest kansrijke liedje voor Songfestival; afgang voor Maud
- Vrouw: Trouble; we gaan met Treble naar het songfestival
- Nationaal Songfestival: een verloren wedstrijd
- Songfestival in de etalage
- Nederland gaat Songfestival in 2006 weer niet winnen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Paul de Leeuw sneert naar NOS-baas Hans Laroes bij Songfestival

  1. gw

    heeft de schrijver van dit stukje naar hetzelfde programma zitten kijken?
    lees de reacties eens op andere logs… de leeuw is helemaal niet grappig en het was genante televisie….
    wat nou nieuwe opzet?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>