Gouden Rozen voor Britse Miljoenenjacht, Duitse Lotte en Gospel in Paradiso

Gouden rozenNederland is er bekaaid vanaf gekomen bij de uitreiking van de Gouden Rozen, een belangrijke internationale televisieprijs. Slechts één van de vijf nominaties is verzilverd: die van beste muziek met de Palm Plus/Ikon-inzending Gospel in Paradiso. Toch is er reden om een beetje trots te zijn. Want een aantal buitenlandse winnaars hebben een Nederlands tintje.
Om maar te beginnen met Gospel in Paradiso: De IKON zond het programma uit op 24 december 2005, in de kerstnacht. Voor Gospel in Paradiso werd een typisch zwart gospelkoor uit één van
de armste wijken van New Orleans naar Nederland gehaald om in poptempel
Paradiso in Amsterdam een kerstconcert te geven. Alle leden van het
gospelkoor werden vorig jaar zomer zwaar getroffen door orkaan Katrina. In deze categorie moest Palm Plus/Ikon het onder andere opnemen tegen Live 8 maar ook André Rieu.

Gospel in Paradiso was ook genomineerd voor de Gouden Roos in de categorie Maatschappelijk Bewustzijn. Andere Nederlandse genomineerden waren Groeten uit de Rimboe (Eyeworks – reality), De Lama’s (BNN – comedy) en Superlink (Palm Plus – spelshow). Zij wonnen allemaal niet.

Wel in de prijzen: Deal or no Deal, gemaakt door Endemol UK. In Nederland kennen we dit programma gewoon als Miljoenenjacht. Sterker nog: het programma is ooit mede bedacht door Linda de Mol en hier als eerste uitgezonden. Inmiddels is het één van de succesnummers van Endemol; de productiemaatschappij verkocht het format aan 60 landen, waaronder dus Engeland en Amerika.

Ook Verliebt in Berlin viel in de prijzen; de Duitse versie van wat we in Nederland kennen als (De liefdes van) Lotte kreeg twee gouden rozen. In tegenstelling tot Nederland zijn de Duitsers verknocht aan de belevenissen van het lelijke eendje dat uitgroeit tot een mooie zwaan. De telenovelle waar aanvankelijk 200 afleveringen voor waren geschreven is bij de Oosterburen verlengd en nadert de 500ste uitzending.

Engeland is overigens de grote winnaar geworden; dat land is naar huis gegaan met negen Gouden Rozen. Duitsland won er vier.

Zie ook:
- Na Miljoenenjacht begint ook 1 Tegen 100 aan internationale expansie
- Lotte niet lelijk; rest van de cast te mooi
- Eyeworks blijft scoren met Groeten Uit De Rimboe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>