Kenners tippen Finse trollen niet voor overwinning Songfestival

Carola‘Duimen voor Scandinavië’ kopte ik hier eergisteren naar aanleiding van de halve finale van het Songfestival. In mijn beleving zou het aanstekelijke, tijdloze liedje van Carola (foto) uit Zweden moeten winnen of de hardrock gimmick Lordi uit Finland. Maar uiteindelijk ben ik ook maar een leek die elk jaar kijkt, dus ging ik eens op zoek naar wat de kenners er van dachten. Songfestival.web-log.nl is het met me eens als het aankomt op Carola, maar de Finse trollen zijn geraamd voor een eindpositie tussen de 6 en 10.
Songfestival.web-log.nl is al de hele week in Athene en maakt zodoende alle repetities mee. Aan de hand daarvan heeft het weblog een voorspelling gedaan. Voor de overwinning zijn er vijf kanshebbers: Zweden zoals gezegd, Noorwegen (Christine Guldbrandsen – Alvedansen), Rusland (Dima Bilan – Never let you go), Bosnië en Herzegovina (Hari Mata Hari – Lejla) en Oekraïne (Tina Karol – Show me your love). Alleen Noorwegen heeft zich vorig jaar meteen weten te plaatsen, de andere vier acts waren al tijdens de halve finale te zien.

Vanavond zullen we zien in hoeverre dit weblog gelijk heeft. Zo vond ik Rusland donderdag maar een matig liedje, al had zanger Dima zijn uiterlijk wel mee zitten. En Oekraïne had naar mijn smaak een erg nerveus liedje ingezonden.

Wie voorspellen jullie voor de overwinning?

Zie ook:
- Nlpop: Nederland op Songfestival 2007: Denk uit het doosje!
- Paul de Leeuw geeft Treble zaterdag heldenonthaal
- Duimen voor Scandinavië zaterdag
- Paul de Leeuws Eurovisie-zwanenzang

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kenners tippen Finse trollen niet voor overwinning Songfestival

  1. horned_reaper

    WHAHAH en wie wint er LORDI!!!!!! _o_ G.E.W.E.L.D.I.G

      /   Reply  / 
  2. roelie

    Tja, een verassing was het wel.
    Ik lach me slap als onder de horror- kostuums en make up een stelletje ouwe trollen vandaan komen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>