Pauls puntentelling: hilarisch of schandelijk?

Paul de LeeuwEen greep uit de woorden van Paul de Leeuw gisteravond, toen hij ten overstaan van heel Europa de Nederlandse puntentelling mocht oplezen: Paul: ‘Jeetje tzaziki (tegen presentator Sakis Rouvas), wat een leuke blouse heb je aan.’ Paul: ‘Zullen we na afloop nummers ruilen?’ Sakis: ‘Ik durf te wedden dat jouw nummer 696969 is.’ Paul: ‘Nee hoor, dat is 0031624744432.’ Paul: ‘Jullie lijken net op Will & Grace.’ En dan gaf hij ook nog stug alle punten – terwijl alleen de 8, 10 en 12 punten expliciet genoemd dienen te worden – en grapte hij dat niet Turkije maar Roemenië onze 12 punten kreeg. Kortom: wij Nederlanders hebben ons kostelijk vermaakt, maar hoe denken ze daarover in de rest van Europa?
Wie het evenement bekeek via de BBC kon al vernemen dat Will & Grace?Songfestival-goeroe Terry Wogan niet was gediend van Pauls uitbundige commentaar. En ik kan me goed voorstellen dat meer mensen zich hebben geërgerd aan de show van Paul de Leeuw.

Is dat erg? Mwah, ik denk het niet. Wanneer je Paul de puntentelling laat doen, kun je zoiets verwachten. Het zou juist saai zijn wanneer hij zich er met een onopvallend praatje van afmaakte. En het Griekse presentatieduo kon het allemaal best waarderen. Kortom: ik heb er niet zo’n probleem mee.

Bekijk de jurering terug:

Zie ook:
- Nlpop: Nederland op Songfestival 2007: Denk uit het doosje!
- Treble eindigde als 20ste tijdens halve finale
- Kenners tippen Finse trollen niet voor overwinning Songfestival
- Paul de Leeuw geeft Treble zaterdag heldenonthaal

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Pauls puntentelling: hilarisch of schandelijk?

  1. Coolz

    De conversatie:
    ‘Paul uit Nederland’, daarna ging hij het rijtje af van 1-7 punten, maakte vervolgens de vergelijking met will en grace, behandelde 8 punten, maakte een opmerking over zijn blouse. En bij de laaste puntenverdeling vroeg hij of de presentator nu aan hem zijn mobiel nummer wou geven of dadelijk na de bekendmaking van de 12 punten.

    Al met al kan ik er zeker om lachen. Je zou maar durven om een voor een publiek van honderd miljoen mensen dergelijke opmerkingen te maken. Dit is pas televisie! Ben uiteraard benieuwd wat jullie ervan vinden.

      /   Reply  / 
  2. Judy

    ik kon er ook wel om lachen. beter dan zo heel droog de punten doorgeven…

      /   Reply  / 
  3. aapje

    Die paul is kk Ownage :P
    maar ik denk dat je hem wel moet kennen om er om te kunnen lachen

      /   Reply  / 
  4. tvmannetje

    Tuurlijk. Weer opvallend dat de enige in HEEL europa die er wat van maakt good old Paul is.

      /   Reply  / 
  5. Yassine

    Ik vond het nogal komisch, misschien was ‘kalisperma’ een beetje beledigend voor de grieken, maar ach. Moet kunnen. Beter dan al die slavische (slaafse) en skandinavische trutjes die gaan zeggen hoe magnificent de show was etc blablabla slijm

      /   Reply  / 
  6. Michiel

    Ik vond het diep treurig. Een grapje is leuk. Inderdaad zijn de andere landen vaak wel erg serieus (misschien ook nerveus), dus dat Paul wat losser doet, prima. Maar dit optreden vond ik respectloos. Het was ook zo weinig subtiel allemaal. “Ha ha ha kijk mij eens even de griekse (en franse) cultuur en beide presentatoren afzijken”. Typisch nederlandse arrogantie ook… alles beter weten dan de andere landen. En wij ons maar afvragen waarom we nooit punten krijgen tijdens het songfestival ;-)

      /   Reply  / 
  7. ronniej

    pauls puntentelling was in één woord super! Egt fantastisch gewoon! Het maakt die saaie puntentelling een stuk gezelliger!:D

      /   Reply  / 
  8. Justin

    Misschien een domme vraag maar welk nummer is in hemelsnaam 696969 ?

      /   Reply  / 
  9. Herman

    sakis kaatste de bal terug. 69 komt van standje 69 en paul grapte dat hij geen frans telefoonnummer zou hebben. je moet het dus in de erotische hoek zoeken, justin

      /   Reply  / 
  10. Frank

    Ik vind dat iedereen een beetje loopt te zeuren over Paul de Leeuw. Ikzelf ben een 16 jarig jochie die al jaren het Songfestival volgt en zo´n beetje vanaf mijn geboorte de progamma´s die Paul de Leeuw maakt volgt. Ik heb dan ook zeer veel respect voor zijn manier van humor en bovenal lef. Je moet er maar op komen om voor een 100 miljoen! koppig publiek zulke grappen te maken. Ik piste zowat in mijn broek van vermaak omdat het gewoon goed was. AL dat statische gedoe met puntenuitdelers uit andere landen met een plaatje van de hoofdstad op de achtergrond is ook niet alles als je het mij vraagt. Paul de Leeuw moet zo doorgaan en ik heb respect voor hem met zijn prethoofd!

      /   Reply  / 
  11. ...

    De Belgische commentatoren (waaronder Bart Peeters) lagen onder tafel van het lachen. Die kwamen al niet meer bij toen ze Paul in beeld zagen, helemaal niet toen hij op zijn “Pauls” de punten gaf. De rest van de avond hadden ze het alleen maar over Paul en zijn televoting.

    Dit deed de VRT besluiten om ook een grap uit te halen. Dit was echter van mindere mate; de omroepster van Één hield een briefje in beeld met de tekst: we LOVE kate (Kate Ryan dus).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>