Belspelletjes aan banden. Alweer

'Nieuwe wet legt belspel aan banden' kopt De Volkskrant vandaag. Goh, alweer? Hoe vaak heeft een bericht met zo'n kop al niet in de kranten gestaan? En toch gaat de politiek telkens niet ver genoeg, getuige de nieuwe regelgeving. Minister Hirsch Ballin komt dit keer met een pakket maatregelen waarvan ik dan ook niet verwacht dat het belspel echt aan banden wordt gelegd.

In de nieuwe Wet op de kansspelen worden extra eisen gesteld aan de frequentie en de duur, het prijzengeld, de zorgplicht voor jeugdige deelnemers en de wijze waarop bellers over de spelregels worden geïnformeerd.

"We merkten dat we moeilijk konden optreden. In deze wet is dat goed geregeld", tekent de Volkskrant bij monde van Hirsch Ballin op. De nieuwe Kansspelautoriteit kan een boete uitschrijven van maximaal 670.000 euro, tenzij het voordeel voor de aanbieder groter is. In dat geval kan er 10% van de jaaromzet bovenop komen.

Ik denk dat de belspelproducenten slim genoeg zijn om de mazen in dit nieuwe stukje regelgeving te ontdekken. Het belspel verandert dus mogelijk iets (al is me onduidelijk waarom de belspellen nu niet voldoen als je naar bovenstaande maatregelen kijkt) maar zal nog altijd populair blijven. Het College Toezicht op de Kansspelen schatte eind 2005 dat 3 miljoen Nederlanders wel eens via sms en (mobiele) telefoon aan gokspellen meedoet.

Zie ook:
- Wat is de truc van de belspelletjes bij SBS 6?
- De nieuwe, sneaky belspelletjes van SBS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>