De tv-transfers uit de zomer van 2009

Er is geen ontkennen aan: het nieuwe tv-seizoen is nu echt begonnen. Weliswaar moeten de publieke zenders nog in hun winterritme komen en is ook GTST nog niet opgestart, genoeg andere vaste titels wel. Tijd om de balans op te maken: de tv-transfers van deze zomer. Het viel allemaal best mee dit jaar, de lijst is aanzienlijk korter dan die van vorig jaar. De meest spraakmakende overstap werd natuurlijk geleverd door Beau van Erven Dorens. Al is het nog afwachten wie de nieuwe werkgever van Arie Boomsma gaat worden.

VAN COMMERCIEEL NAAR COMMERCIEEL

Beau van Erven Dorens
Kreeg volgens eigen zeggen onvoldoende kansen bij RTL en gaat daarom naar SBS. Volgens velen een misstap, al lijkt Beau inmiddels helemaal in zijn element. Als voice-over van K2 Zoekt K3 is hij al te horen en te zien in het satirische CQC. Dit najaar nog op tv met het geheel nieuwe Hole in the Wall – samen met Gerard Joling – en in het voorjaar met reportageprogramma De Wereld van Beau.

VAN COMMERCIEEL NAAR PUBLIEK

Sylvana Simons
Sylvana is dit najaar bij de NPS te zien met het muziekprogramma Sylvana’s Choice. Daarvoor had ze bij RTL nog het programma Char, het Medium. Officieel is ze daar nooit vertrokken, wel is haar contract omgezet in een samenwerking op projectbasis. Maar aangezien Char komend seizoen een programma vanuit het theater maakt, waarschijnlijk zonder presentator, is het nog maar de vraag of Sylvana ooit nog presenteert voor RTL.

71° Noord
Reality-programma in de sneeuw. Was één seizoen bij RTL 5 te zien en opnames voor een volgende reeks zijn begonnen, maar kenden het dramatische verloop waarbij presentator Ernst-Paul Hasselbach verongelukte. Maakt nu een comeback bij de Avro, die vooral het duurzame karakter benadrukt.

VAN PUBLIEK NAAR PUBLIEK

Floortje Dessing
Werd door werkgever Llink op straat gezet omdat er geen geld meer was. Tot verdriet van beide partijen. Uiteindelijk adopteerde BNN het programma 3 Op Reis en krijgt Floortje bij de inboedel. 3 Op Reis wordt nu gemaakt met Daphne Bunskoek en Dennis Storm – die dan weer eerder BNN Op reis maakte.

Sofie van der Enk
Was te zien als Jakhals bij de Lama’s maar geldt nu als het aanstormende talent van de KRO. Haar eerste programma is Ouders Hebben Geen Seks en dat gaat dè hit van dit najaar worden. Gezinnen waar de communicatie stroef verloopt krijgen de opdracht om over seks te praten. Want wie over seks kan praten, kan alles bespreken, zo beredeneert de omroep.

Froukje Jansen
Werd net als Floortje Dessing door Llink op straat gezet omdat het geld op was. Werd al snel binnengehaald door de Vara. In eerste instantie alleen voor het tijdelijke programma De Zomer Draait Door – we weten allemaal hoe haar dat is vergaan – maar ze is tijdens TV Lab ook te zien met Gifkikkers. Krijgt vermoedelijk nog meer projecten bij de Vara.

Mirella van Markus
Nam het moedige besluit op te stappen bij de KRO zonder nieuw werk in het vooruitzicht. Ze was gewoon klaar met de ochtendtalkshow Goedemorgen Nederland, dat met minimaal budget wordt gemaakt. Gaat nu aan de slag met de Teleac-talkshow Helder, dat ‘s middags wordt uitgezonden.

VAN PUBLIEK NAAR COMMERCIEEL

Georgina Verbaan
Hoewel ze nog bij de VPRO is te zien met Noorderlicht Nieuws, is ze toch wel opeens een Net 5-gezicht. Schuift geregeld aan bij De Tafel van 5 en vanaf oktober te zien in de comedy Floor Faber, waar ze de hoofdrol speelt.

TERUG/NIEUW OP TELEVISIE

Daphne Bunskoek
Draait nu overuren bij Net 5 om van De Tafel van 5 een succes te maken. Haar eigen kindje, zelf op poten gezet en nu dus 70 afleveringen die ze afwisselend met Katja Schuurman presenteert. Maar Daphne is dit najaar ook te zien in 3 Op Reis bij BNN.

Myrna Goossen
Werd twee jaar terug al weggedaan bij RTL omdat Aperitivo stopte. Draaide sindsdien plaatjes bij 100%NL maar ook daar werd de geldkraan dichtgedraaid. Deed een oproep in het AD en Omroep Max hapte toe. Vooralsnog een tijdelijke klus…

Jack Spijkerman

Maakte dit weekend zijn tv-comeback met bijna 1,1 miljoen kijkers. Had ik niet verwacht. Is vooralsnog alleen met Wat Vindt Nederland te zien, gemaakt met De Postcode Loterij, die programma’s zo ongeveer kant-en-klaar aanlevert. Maar met blijvend succes misschien nog meer te zien bij de zender?

Leo de Later
Was heel lang geleden te zien in allerlei actualiteitenrubrieken, waaronder die van SBS 6. Maar gaat nu aan de slag in Goedemorgen Nederland van de KRO als vervanger van Mirella van Markus. Hij presenteert het magazine om en om met Sven Kockelmann.

Geraldine Kemper
De winnaar van BNN’s Sterretje Gezocht. Mag meteen vol aan de bak voor de omroep met Spuiten & Slikken, Try Before You Die en straks ook nog een rol in ONM. Leuke meid, gaan we nog veel van horen.

Edsilia Rombley
Presenteerde nooit eerder maar was deze zomer te zien in De Beste Zangers van Nederland, een heel aardig (bij vlagen hilarisch) programma van de Tros. Met niet onverdienstelijke kijkcijfers. Wordt ongetwijfeld helemaal ingelijfd door de grootste familie van Nederland.

Jamai Loman
Maakte net als Edsilia zijn presentatiedebuut in Waar Is Elvis? bij RTL 4. We weten allemaal hoe dat is verlopen. Over Jamai wordt gefluisterd dat hij evengoed vaker mag opdraven als presentator bij RTL. We wachten af…

VAN DE BUIS

Cees Grimbergen
Al jaren het gezicht van Rondom 10. Maar de NCRV wil verjongen en zich beter profileren, dus was er geen ruimte meer voor freelancer Cees. Bij het programma wordt hij vervangen door Ghislaine Plag.

Edvard Niessing
Maakte afgelopen seizoen zijn tv-comeback bij Omroep Max met een nieuwsblokje in Tijd voor Max. Maar dat blokje sneuvelt in het nieuwe seizoen. Edvard kan dus weer fulltime trams gaan besturen.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De tv-transfers uit de zomer van 2009

  1. Jeffrey

    Mooi overzicht, handig zo alles op een rijtje :D

      /   Reply  / 
  2. Nick

    Jamai vind ik niks

      /   Reply  / 
  3. vinn

    Ik vind nog steeds jammer dat Elize niet meer op de buis is (als presentatrice)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>