Jochem van Gelder werkloos; weg bij NCRV

Jochem van Gelder gaat weg bij de NCRV. Jochem maakte Praatjesmakers en Hider in the House bij de NCRV en dat was het meteen ook wel. De omroep is al geruime tijd bezig om te verjongen en heeft gezichten als Cees Grimbergen en Mieke van der Weij al opzij geschoven. Nu sneuvelt dus ook Jochem. Die de laatste tijd toch al meer als kandidaat in BN’er-spelletjes (Let’s Dance, So You Wanna Be a Popstar) was te zien dan bij de NCRV.

Wat mij betreft had het besluit al 10 jaar geleden genomen mogen worden. Wat heb ik een hekel aan de programma’s die Jochem maakt. Ik vraag me ook erg af waar hij nu nog terecht kan. Omroep Max misschien? Veel meer mogelijkheden zie ik echt niet.

Jochem werkte sinds 1989 voor de omroep, 20 jaar dus. Daar komt nu een einde aan. In het voorjaar van 2010 volgt een nieuwe serie Praatjesmakers met kinderen van BN’ers.

Update 12.00 uur:
Het exclusiviteitscontract met Jochem loopt na het lopende tv-seizoen af. De NCRV wil graag verder op projectbasis, Jochem neemt daar geen genoegen mee. “Op zich te begrijpen, zeker in een tijd dat de omroepen vele miljoenen moeten bezuinigen. Helaas kan de NCRV daarnaast geen enkele garantie geven over de te maken programma’s. Daarop heb ik mijn conclusie getrokken. Ik heb na al die jaren geen zin om af te wachten, daar ben ik veel te ambitieus voor. Ik loop over van ideeën en plannen.”

Gijs van Beuzekom, manager Televisie van de NCRV: “Tot juli 2010 hebben wij inderdaad een exclusiviteitcontract met Jochem. Hij is voor ons vooral de man van Praatjesmakers. Wij willen dat programma graag samen met hem blijven maken, maar de NCRV kiest er voor om in deze tijd vooral contracten op programma- of projectbasis aan te gaan. Dat geeft hem uiteraard de vrijheid om ook voor andere omroepen iets te doen. Gezien het succes van Praatjesmakers willen wij in de toekomst, liefst samen met Jochem, nog vele mooie afleveringen maken.”

Jochem heeft enkele jaren terug al eens aangegeven graag meer programma’s voor volwassenen te willen maken en minder kindershows. Dat heeft de NCRV nooit gehonoreerd, Hider in the House was zelfs een kinderprogramma. Eerlijkgezegd zie ik zelf Jochem ook het volwassenenamusement nog niet zo goed doen, dus veel mogelijkheden blijven er wat mij betreft niet over.

Zie ook:
- Ook Praatjesmakers ontdekt de BN’er
- ‘Hider in the House weggegooid kijkgeld’

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Jochem van Gelder werkloos; weg bij NCRV

  1. Mart

    Ik zeg na zijn optreden bij let’s dance naar rtl4. Niet de beste presentator maar hij kan wel een ander deel van een familiezender ( kinderen) weer eens op de kaart zetten.En een sympathieke vent is het zeker.

      /   Reply  / 
  2. Mart

    Ik denk overigens dat sbs6 op de eerste rij zit.

      /   Reply  / 
  3. el-g

    SBS zie ik ook nog wel gebeuren, denk RTL niet, wat moet hij daar presenteren? misschien TROS nog een optie?

      /   Reply  / 
  4. Remko

    Dat hider in the house is wel een leuk programma maar past totaal niet bij de ncrv.

      /   Reply  / 
  5. Brechtsje

    Grote fout van de NCRV.. ik vond dat hij het toch altijd leuk deed..

    Willem Wever, Buya en ook Praatjesmaker…

      /   Reply  / 
  6. Brechtsje

    Even verdiept in Jochem van Gelder…
    Quatro was ook een erg leuk kinderprogramma!

    Misschien kan hij bij Zapp aan de slag? Die doen toch de meeste kinderprogramma’s…

      /   Reply  / 
  7. Kees

    Verjongen bij de NCRV? En daarom hebben ze nu een oerlelijk logo die gebaseerd is op het logo uit de jaren 70 begin jaren 80 vorige eeuw??

      /   Reply  / 
  8. Anoniem

    Verjonging?

    Caroline Tensen, Frank Visser [rijdende rechter], Harm Edens, Joris Linssen en Marc-Marie…?

    Met alle respect, maar volgens mij zijn die niet veel jonger dan Jochem van Gelder!

      /   Reply  / 
  9. Mart

    Update± Vast contract zou worden omgezet in contract op projectbasis.Jochem heeft hieruit zijn conclusies getrokken.

      /   Reply  / 
  10. B.K.

    Hij was al te zien bij Let’s Dance en de Slimste, en deed vorig jaar ook nog mee aan Ik hou van Holland. Ik vind hem persoonlijk wel passen bij een zender als RTL 4. Ik heb hem eigenlijk altijd al te commercieel gevonden voor de Publieke Omroep. SBS zou een afgang zijn voor hem, daar past hij helemaal niet bij naar mijn mening.

      /   Reply  / 
  11. Laila

    En alweer ben ik het met je eens Herman, ik heb niks tegen Jochem, maar de programma’s die hij maakte keek ik ook nooit naar, vooral Praatjesmakers, daar heb ik zo’n hekel aan!

      /   Reply  / 
  12. m

    Als alle programmas zouden verdwijnen waar Herman een hekel aan heeft dan blijft er weinig over.
    Gelukkig is dat niet zo en kan ik zeggen dat ik het jammer vind dat Jochem vertrekt maar hoop dat de ene deur dicht gaat en er ergens anders een open gaat

      /   Reply  / 
  13. Jennifer

    Wat jammer..ik hoop dat hij naa RTL 4 gaat..dat lijkt me wel goed, en ik hoop dat hij Praatjesmakers meeneemt..:) dat moet niet iemand anders gaan doen, hij deed het het leukst! Ze moeten weer met kidneren van gewone mensen doen, das veel leuker!!

      /   Reply  / 
    1. gtstfites

      Ik ben het helemaal met je eens ik vond het ook zonde toen Chazia Mourali werd ontslagen en dat Nicolette van Dam Achmea kennisquiz ging overnemen sinds toen ging ik achmea kennisquiz niet meer kijken

        /   Reply  / 
  14. Sven van der Man

    Zolang hij maar niet naar SBS gaat…Meest verschrikkelijke zender in Nederland.

      /   Reply  / 
  15. Pingback: Paringsdans Jochem van Gelder en Omroep Max begonnen | Zappen

  16. noortje en gijs

    He Jochem ik kijk elke zaterdag ochtend naar hider in the house maar ik en gijs (mijn broer) die willen ook graag meedoen maar ik weet niet hioe het moet , wil jij ons daarmee helpen astublieft? ons telefoon nummer is: 686496 groetjes Noortje en mijn broer Gijs groete!

      /   Reply  / 
  17. noortje en gijs

    he jochem ik kijk elke zaterdag ochtend naar hider in the house maar ik en gijs ( mijn broer ) wilen ook graag mee doen maar wij weten niet hoie het moet om mee te doen ,wil jij ons misschien daar mee helpen ons telefoons nummer is: 686496 oke heb je daarmee genoeg informatie ik hoop van wel groetjes: Gijs & Noortje doei doei!

      /   Reply  / 
  18. noortje en gijs

    he jochem ik kijk elke ochtend naar hider in the house maar ik weet niet hoe ik me daar op moet geven wil jij mij daarmee helpen? ons telefoon nummer is: 686496! OKE heb je daarmee genoeg informatie over? ik hoop van wel! groetjes:Gijs en Noortje groete

      /   Reply  / 
  19. Pingback: Afscheid Jochem van Gelder NCRV met 10e Praatjesmakers | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>