Kijkcijfers vrijdag: 1 miljoen verschil HGT en Popstars

Holland’s Got Talent is de grote winnaar geworden van de vrijdagavond. Niet minder dan 1,8 miljoen kijkers zagen de derde halve finale, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. De RTL-talentenjacht trekt daarmee 1 miljoen kijkers meer dan Popstars, dat gisteren genoegen moest nemen met 856 duizend kijkers. Nederland 1 trok ruim 1 miljoen kijkers voor een herhaling van Flikken Maastricht.

Na Holland’s Got Talent wist RTL 4 799 duizend kijkers vast te houden voor Van der Vorst Ziet Sterren. SBS 6 scoorde daar weer beter, Hart van Nederland trok een dikke 1,2 miljoen kijkers.

Voetbal International lijkt nog niet echt stand te kunnen houden op vrijdag primetime. De talkshow bracht gisteren als eerste het droevige nieuws dat Anton Geesink was overleden. Naar de uitzending keken 364 duizend mensen.

Huizenjacht, het nieuwe vooravondprogramma van SBS 6, kwam uit op 285 duizend kijkers. Eerder deze week schommelden de kijkcijfers tussen de 300 en 350 duizend kijkers. Dat is licht hoger dan in de eerste week.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Sterke start Grenzeloos Verliefd op Net 5
- Kijkcijfers zaterdag: Sterke start Benidorm Bastards
- Kijkcijfers vrijdag: Scores talentenjachten zakken in

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: 1 miljoen verschil HGT en Popstars

  1. Rich

    volgens de Telegraaf is dit ook een kijkcijferrecord voor HGT, bij SBS scoorde het programma nooit zo goed. Dit moet trouwens wel pijn doen bij SBS, HGT afserveren en het vervolgens dik verliezen van datzelfde programma.

      /   Reply  / 
  2. Anonymous

    OFF-TOPIC; ERG OPMERKELIJK;

    PAUL DE LEEUW STOPT MET PRODUCTIE SBS-SHOW
    Het tv-bedrijf EVA Media van Paul de Leeuw stopt na het lopende seizoen met de productie van het SBS 6-programma ‘De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau’, meldt de VARA. De VARA, die de show teveel vindt lijken op haar eigen Mooi! Weer De Leeuw, ziet daardoor af van een gang naar de rechter. “De VARA en EVA Media hebben in goed overleg onderlinge afspraken gemaakt om de goede verstandhouding tussen beiden partijen te herstellen“, bericht de omroep in een persbericht.

    BRON: Mediacourant.nl

      /   Reply  / 
  3. Zo

    Toch triest voor sbs…Maar ze moeten ook niet eeuwig doorgaan met PS. Iedereen zegt dat ze er moe van worden en toch gaan ze ermee door. Het publiek wilt andere programma’s maar het blijft een en al bagger. Tijd voor verandering SBS!.

      /   Reply  / 
  4. Martijn

    Vandaag is er een proefopname voor een nieuwe dagelijkse quiz. Locatie: Endemol studio’s presentatie: Robert ten Brink
    Wie weet hier meer over??

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Dat zal wel Lotto’s onvergetelijke zondag zijn. Dat is alleen niet dagelijks, maar het lijkt me niet dat robert nog tijd heeft voor nóg een programma.

        /   Reply  / 
      1. Herman Roggeveen Auteur

        Talpa produceert Onvergetelijke Zondag, dus dat is ‘m niet. Ik ben aan het vissen waar het wel om gaat

          /   Reply  / 
    2. Anoniem

      Hoe kom je hier eigenlijk bij dan?

        /   Reply  / 
      1. Richard

        Vandaag en morgen zijn er opendagen van mediapark dus misschien is het daarvoor ;) Ik ga in ieder geval kijken morgen…gratis entree

          /   Reply  / 
  5. Miep Meppen maar

    Bij Popstars zie je alleen maar kweelende mensen. Personen die vaak al tientallen talentenjachten hebben doorgelopen. Één pot nat dus. En allemaal hetzelfde Bij HGT is er tenminste nog wat te zien voor liefhebbers van verschillende diciplines (zolang je maar niet naar de jury kijkt) Het talentennivo ligt een stuk hoger bij HGT.
    Note: ik ben geen grote fan van HGT, wel enigzins van BGT, alwaar het nivo van de deelnemers en de jury een flink stuk hoger ligt (op Dan na dan bij HGT).
    Dealniet te min vind ik de twee die nu door zijn bij HGT passen bij het nivo van BGT. Terrechte keuze dus van het publiek en de jury.

      /   Reply  / 
  6. Miep Meppen maar

    Nog even dit: Ik vind de jury (op Dan na) echt een lachertje bij HGT. Het is net alsof ze, en dan met name P.P, voor een kleuterklasje staan en dan knullig twijfelen over wie het bord schoon mag gaan vegen. En als ze er niet uit komt, tegen het raam gaat tikken om een voorbij lopende peuter om advies te vragen. Tja, als er een jonge knul al-dan-niet met ta;lent tussen de twee kandidaten had gestaan, dan wist ze het wel. Dan kon je haar al tijdens het optreden zien zitten glijden op haar stoel. Tja, dan kon ze het wel af zonder haar dochter.
    HGT: Het Grote Teleurstellen.
    Popstars: Probeeerd Ook Per Seizoen Te Animeren Rond Sukkels

      /   Reply  / 
    1. Topmodel

      Zie hier de reden waarom ik niet naar HGT kijk. Gordon heeft zo afgedaan tijdens de liveshows van X-factor. Het was een en al rellen, rellen en nog eens rellen. Stomme nicht. Patricia heeft een hoop goed zingende meiden naar huis gestuurd, zodat ze nog langer kon geilen op potentiele toyboys. Ik begrijp echt niet dat er nog mensen zijn die naar Patricia als jurylid kunnen kijken. Ik snap dan ook werkelijk niet dat HGT zulke goede kijkcijfers heeft. Niets ten nadele van de kandidaten, die zijn leuk om naar te kijken maar om weer een of andere slechte puistenkop door te sturen maar een lekker wijf naar huis te sturen (bang voor concurentie Patty?) valt op.

        /   Reply  / 
  7. joris

    popstars is de remake van het originele idols. De kijker is op dat format uitgekeken en het is tijd voor nieuwe formats waarin bijvoorbeeld onderscheid is tussen categoriën (Xfactor), waarin alles en iedereen kan meedoen (HGT) en waarin bijvoorbeeld alleen de beste mensen naar voren komen (TheVoice). Daarbij worden de audities van popstars tever uitgemolken volgens mij, kijkers zijn tegenwoordig meer geïntresseerd in de goede kandidaten dan die slechte.

    Het feit dat sbs speciaal de ‘gekken’ inhuurt om het programma leuker te maken toont des te meer dat popstars meer op idols wil lijken

      /   Reply  / 
  8. Marg

    Aan de ene kant vind ik de Jury van HGT talent beter dan BGT ( ja echt ) Het is teminste een show waar je kan lachen. In plaats van het serieuze BGT, maar als het om jureren zelf gaat. Wat valt onze Patricia dan door de mand. Telkens exact hetzelfde als Dan/Gordon zeggen maar dan nét iets anders. Of verkeerde keuzes maken, je dochter om haar mening vragen, etc. Sommige dingen kunnen écht niet. Daarentegen zijn Gordon en Dan een goede keuze. Gooi alleen die Patricia er uit, ze bakt er niet zo veel van.

      /   Reply  / 
  9. Dennis

    Ik ben dat hele Popsterren in Holland hebben talent dus je denkt dat je kunt dansen gedoe zoooooooooooo zat…

    Kom toch eens met iets nieuws. Aan de producenten ligt het niet, die hebben ideeen zat. Het zijn de omroepen die niets nieuws aandurven.

      /   Reply  / 
  10. Pingback: Vrijdag geen Popstars; wel uitduel Oranje bij SBS 6 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>