Kijkcijfers: Animal Crackers winnaar op nieuwe zaterdag

Animal Crackers is de grote winnaar geworden op de nieuwe zaterdagavond, waarop zowel Nederland 1 als RTL 4 als SBS 6 met nieuwe programmering zijn gekomen. Het programma van André van Duin trok een krappe 1,8 miljoen kijkers en hielp bovendien De Beste Zangers van Nederland stevig in het zadel. Het vijfde seizoen opende op 1,1 miljoen kijkers en dat is nog niet eerder gebeurd.

De nieuwe zaterdagavond van SBS 6 kwam zwakjes uit de startblokken.

Sterren Dansen op het IJs moest genoegen nemen met 692 duizend kijkers, waarmee het nog net in de dagelijkse top 25 van Stichting Kijkonderzoek staat. Het is voor het eerst dat SBS 6 zijn kroonjuweel zo vroeg in de avond programmeert, al lijkt de belangstelling voor dit seizoen gewoon erg mager. De kick-off afgelopen dinsdag bleef ook al ver onder het miljoen.

De gloednieuwe Talpa-show De Grote Vakantie Show kwam uit op 760 duizend kijkers. Als SBS 6 deze score weet vast te houden, valt te spreken van een bescheiden succesje. Het is niet heel reëel om te verwachten dat nieuw weekendamusement op een zender in deze staat meteen steevast boven het miljoen uitkomt.

Doordat Sterren Dansen op het IJs een half uur uitliep en Marc Klein Essink dat met zijn vakantieshow niet kon inhalen, begon Hart van Nederland pas om 23.00 uur. De actualiteitenrubriek trok wel 1,1 miljoen kijkers. Opmerkelijk is de hoge score voor een herhaling van Komt een Man bij de Dokter: 741 duizend kijkers.

Op RTL 4 werd het bioscoopsucces van de Gooische Vrouwen-film nog eens dunnetjes over gedaan. Naar de film gingen een slordige 2 miljoen bezoekers maar de tv-première was goed voor 1,7 miljoen kijkers. Aansluitend kwam Wat Vindt Nederland, waar iets meer dan 1 miljoen mensen naar keken.

Zie ook:
- Sterren Dansen op het IJs opent onder het miljoen
- Kijkcijfers vrijdag: 1,5 miljoen kijkers Moordvrouw
- Kijkcijfers zondag: Divorce zakt verder weg
- Kijkcijfers zaterdag: Your Face Sounds Familiar hit

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Kijkcijfers: Animal Crackers winnaar op nieuwe zaterdag

  1. Jaap

    Inderdaad opmerking dat Komt een man bij de dokter zo goed scoort, al verdient het programmma ‘t wel. De eerdere tijd waarop het programma geprogrammeerd stond haalde volgens mij niet eens de helft.
    Als ‘t een goed tijdslot krijgt moet een miljoen wel lukken, ik hoor veel mensen erover praten.

      /   Reply  / 
  2. esther

    Sbs6 doet het goed op de late avond omdat er geen voetbal
    op Ned1 is.

      /   Reply  / 
  3. Kortingsactie

    Haha, Andre van Duin blijft onverbeterlijk en is gewoon een geweldige man om naar te kijken. Doet mij persoonlijk goed dat iedereen hem nog steeds leuk vind.

      /   Reply  / 
  4. lars

    Komt een man bij de dokter had op de oorspronkelijke uitzenddatum een zeer slechte inleiding en flopte daardoor genadeloos. Op de social media was het daar in tegen wél een hit, de filmpjes hebben weken rond gecirculeerd op het internet. Als ze het iets eerder zouden herhalen zullen ze ermee tegen het miljoen zitten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>