Kijkcijfers vrijdag: Ook Home Alone 3 trekt miljoenenpubliek

RTL 4 heeft deze week lekker gescoord met de Home Alone trilogie. Deel 1 en 2 trokken eerder deze week 1,5 miljoen kijkers (ondanks dat deel 1 al 11 keer werd uitgezonden bij de zender) en deel 3 was gisteren goed voor ruim 1,3 miljoen kijkers. Het is daarmee de best bekeken uitzending op het tijdstip, al verbleken de cijfers natuurlijk tegen de scores van The Voice of Holland, waar RTL de laatste maanden goede sier mee maakt. Opmerkelijk is dat het verschil van 1,5 miljoen kijkers verdwenen lijkt; ze zijn niet aanwijsbaar bij een andere zender terug te vinden.

Stichting Kijkonderzoek meldt 985 duizend kijkers voor Flikken Maastricht en dat is zelfs ietsje lager dan in de afgelopen weken. Aansluitend was de tv-première van Hete Vrede van Claudia de Breij goed voor 865 duizend kijkers. SBS 6 zond de film Bridge to Terabithia uit en wist daarmee 671 duizend kijkers te plezieren.

Op Nederland 3 was de Top 2000 a Gogo weer goed voor 1,1 miljoen kijkers, Jiskefet met Goeiesmorgens de Musical trok 536 duizend kijkers. Op Nederland 2 werd de kerstspecial van Downton Abbey vertoond, goed voor 748 duizend kijkers.

De eerste aflevering van 5 Jaar Later op de late avond van Nederland 1 trok 708 duizend kijkers. Jeroen Pauw had Alexander Pechtold te gast.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Kijker laat Sunday Night Fever staan
- Kijkcijfers zaterdag: Minder kijkers kerst-All You Need
- Kijkcijfers vrijdag: GTST richting climax, 1,9 miljoen kijkers

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: Ook Home Alone 3 trekt miljoenenpubliek

  1. Levi

    Ongelooflijk dat zoveel mensen die films nog blijven kijken. RTL had het vierde deel dan ook nog wel primetime op de hoofzender kunnen uitzenden. Schandelijk slechte film die vorig jaar bijna een miljoen kijkers trok op RTL8.
    Overigens erg vreemd dat ruim anderhalf miljoen kijkers van the voice nergens meer te bekennen zijn. Dat klopt niet helemaal..

      /   Reply  / 
    1. Maurice

      Deze film is nog lang zo slecht nog niet als het vierde deel..
      Verstandig dat ze die dan niet uitzenden.

        /   Reply  / 
    2. Zo

      Deel 4 wordt vandaag gewoon uitgezonden op rtl 5 om 19:30. Alleen hebben ze daar niet overdreven veel promo’s voor uitgezonden. Feit blijft dat de home alone films gewoon steengoeie familie kerstfilms zijn omdat ze qua opzet en muziek goed in elkaar zitten. Al zijn deel 3 en deel 4 minder.

        /   Reply  / 
  2. Henk

    Er is gewoon minder goeds op tv en mensen kiezen ervoor om iets anders te doen dan tv te kijken? Dat Home Alone zoveel kijkers trekt is gewoon bij gebrek aan beter… Bij Home Alone weet je in ieder geval wat je krijgt. Anderhalf miljoen mensen dacht “dan laat maar” en keek niks of een opgenomen film ofzo.

      /   Reply  / 
  3. esther

    1. RTL4 / 17.2%
    2. Ned1 / 15.2%
    3. Ned2 / 9.4%
    4. SBS6 / 9.3%
    5. Ned3 / 7.9%

    Ned2 en Ned3 hebben wel meer kijkers dan op een TVOH vrijdag.

      /   Reply  / 
  4. Mark

    SBS komt zondag met Harry Potter voor de 22e x. :-o

      /   Reply  / 
  5. Mark

    Ik dacht dat films maar 2 x per jaar mochten komen. SBS heeft eerste 3 Harry Potters dit jaar al 3 x uitgezonden. Daarom wachten ze expres tot 1-1-2012, dan komen ze weer alle 3. ;)

      /   Reply  / 
  6. Elske

    Flikken Maastricht heeft wijnig kijkers omdat die afleveringen oud zijn, maar als je een nieuwe aflevering vergelijkt met bijvoorbeeld X-factor kijken er meer naar Flikken Maastricht op dat moment.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>