Snowboarden, zang en paardrijden in Cappies Awards 2010

Lucille Werner reikt vanavond weer de Cappies Awards uit, een onderscheiding voor jongeren met een handicap die excelleren in hun talent. De opnames waren eerder deze week al, maar de galashow is vanavond te zien op Nederland 3.

Ook dit jaar staan vijf kids centraal die ondanks hun fysieke beperking verder gaan waar anderen stoppen: Chris (12) uit Purmerend die ondanks zijn beenverlamming aan snowboarden doet. Desiree Vranken (13) uit Roermond is spastisch aan beide benen en slechtziend, maar zit ondanks dat in het talentteam ‘wheelen’ van het NOC*NSF.

Esmee (7) uit Melissant heeft spina bifida (open ruggetje) en is helemaal gek op paardrijden. Ook doet ze aan rolstoeltennis. Sander (10) uit Markelo is blind sinds zijn geboorte, houdt erg van zingen en keyboardspelen. Hij hoopt ooit een bekende zanger te worden. Rosanna (13) uit Den Bosch heeft ook spina bifida en doet samen met haar partner mee aan wedstrijden rolstoeldansen.

Alle kids laten in het programma hun talent zien. Daarna beslist de jury, bestaande uit Jochem van Gelder, Dolores Leeuwin (Klokhuis) en GTST-acteur Everon Jackson welke twee kandidaatjes doorgaan naar de finale. De kinderen in de zaal bepalen de uiteindelijke winnaar van de Cappies Award 2010. Hij/zij wordt een jaar lang kinderambassadeur van NSGK voor het gehandicapte kind en kan zo blijvend aandacht vragen voor de positie van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking.

Cappies Awards 2010, 19.00 uur, Tros (NL3)

Zie ook:
- Lucille Werner geridderd voor inzet beeldvorming handicaps
- Lucille Werner werkt aan Eurovisie Cap Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>