Ruben Nicolai mag terugkomen bij BNN

Iedereen die dacht dat Mariëlle Tweebeeke de opmerkelijkste transfer van deze zomer leverde, heeft het mis. Ruben Nicolai troeft haar af door terug te keren bij BNN. Vanaf januari verruilt hij de Avro voor zijn vorige werkgever. Ruben gaat amusentsprogramma’s maken voor Nederland 1 en Nederland 3, waarin hij zijn komische talent goed kwijt kan, belooft BNN.

Nicolai verraste BNN-directeur Patrick Lodiers twee jaar door samen met Tijl Beckand over te stappen naar de Avro. Lodiers heeft die verbazing nooit onder stoelen of banken gestoken, en heeft pas nog gezegd dat Nicolai niet klaar was/is bij de omroep. Vandaar dat de deur dus altijd op een kier is blijven staan en Nicolai nu terug mag komen.

Ruben: “De ontwikkeling van BNN van de afgelopen jaren en de plannen voor de toekomst spreken mij geweldig aan en inspireren mij. Daarom is 2011 voor mij het moment om samen de volgende stappen te zetten. Ik verheug me erop om veel nieuwe programma’s te kunnen ontwikkelen en te presenteren.”

BNN-baas Pim Castelijn: “De korte tijd dat Ruben weg is geweest, hebben we hem enorm gemist. Hij geeft een heel eigen kleur aan BNN-programma’s. Zoals voor alle goede relaties geldt: oude liefde roest niet.”

Bij de Avro heeft Nicolai niet echt een hit gemaakt. Take Ir or Leave It, Zooo Rechts, Maximum Bereikt, Gehaktdag, Wie Is Mijn Ex?… allemaal verdwenen ze na één aflevering of seizoen. Budget TV werd zelfs een pijnlijke flop na het zeer succesvolle De Lama’s. Alleen 71° Noord trok wel bekijks, maar dat was dan weer een bewezen format. Waarvan overigens onduidelijk is of de Avro nog een serie maakt.

Avro-baas Kees Tukker: “Soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan. We zien Ruben niet graag gaan, maar we kennen zijn ambitie en hebben daar respect voor. Hij was een waardevolle aanvulling op ons presentatorenteam en ik ben blij dat hij binnen de publieke omroep behouden blijft als prominent televisiegezicht. Ik wens hem veel succes bij de ontwikkeling van zijn verdere loopbaan.”

Ruben zal in november voor de Avro nog wel de avond Sta Op Tegen Kanker mede-presenteren.

Zie ook:
- De tv-transfers uit de zomer van 2010
- De tv-transfers van de zomer 2008
- Ruben Nicolai en Tijl Beckand maken overstap naar Avro
- Televisie die geen drol mag kosten: Budget TV

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ruben Nicolai mag terugkomen bij BNN

  1. Mel

    Daar is hij ook veel beter op z’n plek! Zolang BNN maar is nieuwe programma’s maakt, ipv. de zoveelste spuiten en slikken, TBYD etc etc etc.

      /   Reply  / 
  2. Topmodel

    Wat een verschil met dat moddergesmijt wanneer iemand van de commercielen (of de VARA) overstapt. Denkend aan Beau v. Erven Dorens en Jack Spijkerman.

      /   Reply  / 
  3. joris

    Ruben was bij de avro idd niet op zijn plek, maar BNN heeft wel even peper in de reet nodig en moet met nieuwe dingen komen! Anders is het dag lidmaatschap wat mij betreft.

    stop in elk geval met spuiten en slikken bnn, dat is echt te uitgemolken

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Chantal Janzen vertrekt bij Avro – transfer naar RTL? | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>