Peter R. de Vries niet naar VARA maar naar TROS-AVRO

De samenwerking tussen Peter R. de Vries en de VARA leek al zo goed als zeker, maar niets is wat het lijkt in omroepland. Vanaf 2014 komt de misdaadjournalist namelijk met een nieuwe programma bij de fusieomroep TROS-AVRO. De VARA heeft zowel met De Vries als met de producent van het nieuwe programma meermaals gesproken, maar uiteindelijk werd toch voor een andere omroep gekozen. Een domper voor de VARA, een goede vangst voor TROS-AVRO.

De Vries werkt voor het nieuwe programma samen met ContentDivision, een productiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van tv-programma’s op het gebied van sociaal maatschappelijke thema’s. Aan de Volkskrant laat eigenaar Dennis Brussaard weten dat, na vele gesprekken te hebben gevoerd, niet de VARA, maar de TROS-AVRO de zesdelige reeks gaat uitzenden.

De reeks is pas op z’n vroegst in het voorjaar van 2014 te zien – het betreft een ‘groot en ingewikkeld’ project. Brussaard: ‘We zijn nu hard aan het werk met de voorbereidingen, maar we moeten er de hele wereld voor over. In augustus kunnen we meer vertellen over de inhoud van de reeks.’ Naar verluidt zal De Vries in het programma de schending van kinderrechten wereldwijd aan de kaak stellen.

Vorig jaar presenteerde De Vries zijn laatste programma voor SBS6, Peter R. de Vries Misdaadverslaggever. In augustus liet hij weten in gesprek te zijn met enkele omroepen om een programma te maken over internationale kinderarbeid. De VARA leek daarbij de belangrijkste kandidaat – en dat dachten zij zelf ook. Programmadirecteur van de VARA, Frans Klein, meldde tijdens de najaarspresentatie dat ‘de kans groot was dat het nieuwe programma bij de VARA kwam’. Uiteindelijk trekt de fusieomroep TROS-AVRO aan het langste eind.

Zie ook:
Vara aast op Peter R. de Vries
Peter R. de Vries neemt ‘achter de schermen’ afscheid
Peter R. de Vries overweegt talkshow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>