Telegraaf-verhaal stemfraude Big Brother komt op kritiek punt voor producent Endemol

Twee dagen voor de finale van Big Brother, staat er een schokkend verhaal in De Telegraaf over het reality-programma. Wat velen al vermoedden, wordt door ex-deelnemer Gert-Jan de Boer bevestigd: de stemming verloopt niet eerlijk.

Gert-Jan deed vier jaar geleden mee aan Big Brother, maar won niet. In De Telegraaf vertelt hij hoe Endemol hem waarschuwde voor figuren die hem lastig zouden gaan vallen, na zijn vertrek. Aanvankelijk wilde hij verhalen over stemfraude niet geloven, maar nu zegt hij voldoende bewijs te hebben om als ‘klokkenluider’ naar buiten te komen.

Zo zegt Gert-Jan draaiboeken te hebben gelezen van de live-uitzendingen, waarin een kandidaat naar huis moest. Hoewel hiervoor tot op het laatste moment gesmst kan worden, wordt het draaiboek volgens de oud-deelnemer al twee dagen van te voren geschreven. Daarnaast ziet hij zich gesterkt door een brief van de notaris, die schrijft dat ‘de stemming als zodanig niet wordt gecontroleerd’.

De publicatie van De Telegraaf komt op een uitermate pijnlijk punt, twee dagen voor de finale. Want dat is immers de show waar doorgaans de meeste sms’jes voor verstuurd worden. Maar met dit ‘lasterverhaal’ zullen de kijkers zich wel even bedenken, voor zij een sms’je van 70 eurocent versturen.

Daarnaast beschuldigt Gert-Jan Endemol ervan te werken met lijstduwers. Populaire bewoners worden tijdens de live-uitzending onderaan gezet, waardoor zij het huis dreigen te moeten verlaten. De fans gaan dan massaal stemmen, wat de kassa doet rinkelen in Aalsmeer.

Zappen.blog.nl schreef al eerder over de vermeende stemfraude. Zelfs presentatrice Bridget Maasland sprak onlangs openlijk haar verbazing uit over het spelverloop. Het plaatje werd op donderdagavond, na een week lang stemmen, vaak danig omgegooid. De bewoner die het huis dreigt te verlaten in de eerste tussenstand, behaalt doorgaans drie kwartier later het hoogste of bijna hoogste percentage. Kandidaten die veilig leken te staan, moeten vaak het onderspit delven.
Zie ook:
- De zes vraagstukken uit Big Brother: vanavond het antwoord?
- Big Brother Nathalie naakt gesnapt
- Zappen.blog.nl analyseert: wie maakt waarom kans Big Brother te winnen?
- Zelfs Bridget twijfelt aan geloofwaardigheid Big Brother stemming
- Big Brother-bewoners eten stront

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Telegraaf-verhaal stemfraude Big Brother komt op kritiek punt voor producent Endemol

  1. bakken

    Wisten we toch al ?
    Zie de stemming bij BB5 .
    Meest vreemde spektakel ooit gezien , zelfs Bridget heeft twijfels.

      /   Reply  / 
  2. sillybilly

    bridget deed gewoon verbaasd, ze wist het al lang.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>