De zes vraagstukken uit Big Brother: vanavond het antwoord?

Laatste bewoners Big BrotherVanavond is het zover: dan komt er een einde aan 125 dagen Big Brother. Dan weet de kijker eindelijk wie zich de winnaar mag noemen van deze vijfde editie. Maar dat is niet de enige ontknoping die zal volgen, want Big Brother 2005 kent meer onopgeloste vraagstukken. Zullen Bridget Maasland en Ruud de Wild ballen genoeg hebben om alle onderwerpen aan te snijden?

Vraagstuk 1: de liefde tussen Dido en Roel
Dat lijkt wel snor te zitten (Zo snor dat het baard zit, zou Lange Frans zeggen). Roel is al sinds dag één verkikkerd op Dido, de ‘ijskoningin’ had iets langer de tijd nodig om te ontdekken wat haar gevoelens voor Roel zijn. In een chat op de website van Big Brother gaf ze echter aan haar Roel enorm te missen, nu ze vroegtijdig het huis heeft moeten verlaten, en graag met hem verder gaat na Big Brother.

Vraagstuk 2: hoe reageert men op Roels geheime missie?
Roel kreeg de opdracht stiekem door te roken tijdens de week van het rookverbod. De rookpolitie had door dat er iemand fraudeerde, maar kon de vinger niet op de zere plek leggen. Al hebben alle bewoners sterke aanwijzingen dat Roel ‘de dader’ is. Maar zoals gezegd is dat niet bewezen, en Roel heeft niet bekend. Dat betekent dat hij sowieso 10.000 euro heeft gewonnen. Nemen de bewoners hem dit in dank af?

Vraagstuk 3: de liefde tussen Ingrid en Menno
Menno en Ingrid waren de eersten die elkaar vonden in het huis. Maar echt heel intens, is het nooit geworden. Het was zelfs een paar dagen uit. Toch was het afscheid innig, toen Menno het huis moest verlaten. Eenmaal in de live-uitzending, pronkte Menno zelfs met zijn ‘vangst’. Een week later, toen hij de kans had één bewoner veilig te stellen van de nominatiebank, verkoos hij echter Joost boven Ingrid. Ingrid heeft echter aangegeven dat het hele gebeuren met Menno haar niet koud heeft gelaten. Hoe zullen zij straks op elkaar reageren, als Ingrid het huis uit komt?

Vraagstuk 4: de sekse van Ingrid
Al vrij snel na de start van Big Brother 5, bracht Radio 538 het bericht naar buiten dat er een transseksueel in het huis zou zitten. Op internetfora werd vrijwel meteen Ingrid als verdachte aangewezen. Omdat zij redelijk wat mannelijke trekjes in haar gezicht heeft. Omdat zij gezegd zou hebben een boob job te hebben ondergaan. En omdat er alleen van Ingrid geen jeugdfoto’s op de website van Big Brother staan. Bovendien zijn de bewoners van deze editie allemaal geselecteerd op ‘een geheim’. Niet alle geheimen zijn echter uitgekomen, en het lijkt erop dat Big Brother niet forceert om deze toch te ontmantelen. Mogelijk ontwijken Ruud en Bridget dit onderwerp, al zijn er talloze berichten op het net te vinden waar Ingrid eenvoudig mee geconfronteerd kan worden. Toch, inmiddels lijkt ‘dit feit’ van Radio 538 naar het land der fabelen verwezen.

Vraagstuk 5: verloopt de stemming nu eerlijk?
Het was het vraagstuk van de week, door een publicatie in De Telegraaf. Nadat er al meerdere verdachte aanwijzingen waren, schreef De Telegraaf dat het een louche zaakje was. Gebaseerd op verhalen van oud-deelnemer Gert-Jan. Producent Endemol is echter zeker van zijn zaak, en spant een rechtszaak aanwegens smaad. Dat verhaal krijgt dus nog wel een staartje.
Echter, toen er bij Idols geruchten de ronde deden over stemfraude, kreeg Irene Moors toegang tot de stemkamer om toe te zien dat alles eerlijk zou verlopen. Mogelijk herhaalt Big Brother een dergelijke actie vanavond? Immers, het is van groot belang dat de kijker blijft stemmen. Het vertrouwen is door de aanhoudende geruchten echter ernstig beschadigd.

Vraagstuk 6: wie wint?
Dat is een vraagstuk, dat zeker beantwoord zal worden. Het gaat om een vette prijzenpot. Maar zal Big Brother enkele bewoners een aantrekkelijk aanbod doen om prematuur het huis te verlaten? Door bijvoorbeeld iemand 50.000 euro te bieden, maar dan niet de rit helemaal uitzitten. De bewoners weten niet hoe populair zij zijn. Zappen.blog.nl gaf vorige week al een analyse over wie er waarom kans maakt te winnen.

Zie ook:
- Dido geeft het toe: ze is stapelgek op Big Brother-Roel
- Telegraaf-verhaal stemfraude Big Brother komt op kritiek punt voor producent Endemol
- Zappen.blog.nl analyseert: wie maakt waarom kans Big Brother te winnen?
- Zelfs Bridget twijfelt aan geloofwaardigheid Big Brother stemming
- Bewijzen vermeende stemfraude Big Brother stapelen zich op
- Roel ongezond bezig door weekopdracht Big Brother
- Menno eruit, maar: ze houdt van hem!
- Eén Big Brother geheim deels ontfutseld: transseksueel in het huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>