Talpa zendt Gouden Kooi en Big Brother tegelijk uit

De Gouden KooiEnige tijd geleden ontstond al verwarring toen Talpa aankondigde om met zowel De Gouden Kooi als een zesde editie van Big Brother te komen. Beide zijn reality-programma’s die nogal wat van elkaar weg hebben. Om deze tegelijkertijd uit te zenden, zou kannibalisme zijn. Toch waagt Talpa zich aan deze opmerkelijke stap, kan Zappen als eerste melden. In augustus begint de familie-editie van Big Brother, in september volgt dan De Gouden Kooi.
De Gouden Kooi is een programma waarin mensen in een luxe villa worden gestopt, volgehangen met camera’s. Daar krijgen de bewoners alles wat hun hartjes begeert. Wie dat het langste volhoudt, krijgt de villa en een riante vergoeding om de rest van zijn of haar leven niet te hoeven werken. Het programma krijgt volgens Talpa een looptijd van minimaal een jaar. En het is niet de bedoeling om elkaar weg te pesten, aldus de zender.

Zappen weet te onthullen dat er aan De Gouden Kooi een proeftijd is verbonden van drie maanden. Mocht het programma niet aanslaan, dan zal het alsnog van de buis verdwijnen.

Toen Talpa het plan voor De Gouden Kooi in mei onthulde, legde iedereen meteen de vergelijking met Big Brother, de formule die John de Mol ooit zelf medebedacht. Naar het schijnt was de werktitel van het succesprogramma zelfs De Gouden Kooi. Maar de formule verschilt op sommige punten waardoor de rechten ervan niet bij Endemol liggen (dat John de Mol in 2000 verkocht voor 5,5 miljard euro aan Telefónica) maar bij Talpa zelf.

Evengoed zijn zowel Big Brother als De Gouden Kooi beestachtig dure programma’s. Big Brother zal vanaf augustus in de vooravond te zien zijn, vermoedelijk wordt De Gouden Kooi later op de avond pas uitgezonden. De liefhebber van het genre zit in elk geval goed. Maar het lijkt er ook op dat Talpa zichzelf beconcurreert als het aankomt op kijkcijfers. Vreemd.

Zie ook:
- Nieuwe Talpa-flop op komst: de gouden kooi
- Big Brother-huis wordt paleis
- Zesde editie Big Brother toch naar Talpa

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Talpa zendt Gouden Kooi en Big Brother tegelijk uit

  1. robert

    wat is de bron?

      /   Reply  / 
  2. Jordis

    Ja het lijkt mij een zelfmoordpoging maar goed expeditie robinson bigbrother goudenkooi veelste veel hetzelfde!!!

    Ik kan het haast niet geloven net als Robert!!!

      /   Reply  / 
  3. Herman

    ik vernam het van twee afzonderlijke medewerkers van De Gouden Kooi. Lijkt me dus betrouwbaar genoeg, Robert

      /   Reply  / 
  4. Martijnjdd

    Misschien wordt De Gouden Kooi niet in een dagelijkse versie uitgezonden, maar 1 of 2x per week een uur. Als er niets bijzonders in dat huis gebeurd (wachten tot iemand opgeeft), is een dagelijkse versie onverstandig. Zeker gezien BB6 dat ook wordt uitgezonden op Talpa.

      /   Reply  / 
  5. lady

    Weet je toevallig ook hoe de selectieronde gaat lopen? lijkt me leuk om me in te schrijven maar of ik wordt gekozen is nog maar de vraag. wat voor mensen zoeken ze eigenijk hiervoor.

      /   Reply  / 
  6. Jsp

    2 leuke programma’s :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>