Absolute kijktip: VOC

Niet alleen heb ik me vorige week bescheurd om BNN’s Sterretje Gezocht, ook het nieuwe satirische programma VOC is wat mij betreft een voltreffer. BNN heeft het natuurlijk al vaker geprobeerd met satire, in het geval van De Nieuwste Show niet bijster goed gelukt. Maar het Verbond van Ongeleide Correspondenten is toch wel erg geestig geworden.

Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink, Sander Lantinga, Steyn de Leuwe en Loes Haverkort interpreteren op eigen wijze de actualiteit.

Zo wond Sophie zich vorige week op over Twitter, terwijl Filemon het juist een mooi medium vond. Sophies grootste kritiekpunt: de meeste mensen op Twitter hebben niets interessants te melden. Om dat te verduidelijken, ging ze met een megafoon de stad in. Om vervolgens bij alles wat ze doet of vindt, dat te scanderen door de megafoon. En dan komt Twitter inderdaad ineens heel stompzinnig over. (Zappen.blog.nl op Twitter hier trouwens).

In het kader van de Europese verkiezingen werd Camiel Eurlings bezocht op persmomenten. Steyn de Leuwe stelde evengoed geen zinnige vraag, maar een Triviantje over Europa. Camiel ging daar weer heel sportief mee om.

En dan nog opwinding over de ING, de bank die er een rommeltje van maakte en ondertussen zijn klanten begeleid met het ordenen van een huishoudboekje. Opnieuw Sophie Hilbrand die met een praktijkvoorbeeld uitlegt hoe dom dit is. Sophie, een n00b op het gebied van golf, ging op de golfbaan allerlei mensen advies geven. En natuurlijk de ING confronteren met hun rare gedachtenkronkel. Vond de voorlichter in kwestie niet heel tof.

Ik kan nog zes voorbeelden omschrijven, leuker is het natuurlijk om zelf de beelden te zien. VOC mag nog wel iets actueler, maar BNN is zeker op de goede weg met een satirische actualiteitenrubriek.

Bekijk een trailer uit VOC van vorige week:

VOC, 21.10 uur, BNN (Nederland 3)

Zie ook:
- Nog een absolute kijktip: Sterretje Gezocht
- Wat te verwachten van satirische nieuwsshow VOC van BNN?
- Wekelijkse actualiteitenrubriek BNN eind mei van start

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Absolute kijktip: VOC

  1. michel

    Ik vond ook beide programma’s erg leuk om naar te kijken! Echt een aanrader!

      /   Reply  / 
  2. Madelon

    ik vond sterrtje gezocht wel leuk.maar ik vond VOC een beetje tegenvallen. ik vond idd Sophie briljant met haar twitter.En ook dat ze gingen zingen vond ik leuk.maar de rest vond ik er niks aan. Maar ik zal het vanavond nog een kans geven bij gebrek aan beter.

      /   Reply  / 
  3. TvS

    Ik vond het echt een bijzonder slecht programma. Zeer flauw item over Twitter. De makers hebben Twitter duidelijk niet begrepen. Dom.
    En de voorlichter van ING kreeg absoluut niet de kans om maar iets te zeggen. De interviewster had vantevoren al bepaald wat de teneur zou worden. Dus werd de voorlichter er half uitgemonteerd.

      /   Reply  / 
  4. Koos

    Ik vond het programma zeker erg tegenvallen. Het was helemaal niet grappig en ook niet actueel.

      /   Reply  / 
  5. Marc

    Ik heb met plezier gekeken! :-)

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Zendtijd voor PowNed en WNL, Omroep Max promoveert | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>