Jan Jaap van der Wal: Comedy Live moet duidelijker

De eerste acht afleveringen van Comedy Live kunnen nog niet echt een succes worden genoemd, in kijkcijfers gemeten. De show begon met ruim een half miljoen liefhebbers – voor zaterdagavond Nederland 1 te weinig – en eindigde rond de 300 duizend kijkers. Toch komt er dit najaar een tweede serie, dat stond al voor de eerste aflevering vast. Duidelijk is dat het team en BNN gaan schaven om meer bekijks te trekken, vertelt Jan Jaap van der Wal in het radioprogramma De Perstribune.

“Wel weet ik dat we het bij een volgend seizoen iets meer duidelijkheid moeten scheppen over wat het programma is. De variëteit van de mensen die het maken, de cabaretiers en de schrijvers, zou de basis moeten zijn van het programma. Wat bleek is dat veel mensen niet precies wisten waar ze naar zaten te kijken. Bijvoorbeeld Emile Roemer die grappen vertelt; dat snapten sommige mensen niet. Terwijl dat juist de kracht van de show zou moeten zijn.”

Dit Was Het Nieuws wordt ook als oorzaak genoemd voor de matige kijkcijfers, al concurreert dat programma pas sinds drie weken met Comedy Live. “Dat kennen mensen, dus ik snap dat de meeste mensen daar dan voor kiezen”, aldus Van der Wal.

Comedy Live is op Nederland 1 uitgezonden. De tweede reeks verhuist mogelijk naar Nederland 3.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: RTL 4 grote winnaar, NL1 stort in
- Nederland 1 wil nu al tweede seizoen Comedy Live van BNN
- BNN en NL1 met Comedy Live; Joris Linssen gastpresentator

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Jan Jaap van der Wal: Comedy Live moet duidelijker

  1. Jeroen

    Op zich is het format erg leuk. En vooral gezien dat dit format zich in het buitenland al heeft bewezen weet ik zeker dat er genoeg mogelijkheden zijn in Nederland. Ik heb het programma enkele keren bekeken, maar soms was het gewoon niet grappig! En of dat ligt aan de (soms) niet grappige acteurs, dat weet ik niet. De opening vindt ik altijd wel een mooi binnenkomer..

      /   Reply  / 
  2. Geenstijl

    Niet duidelijker grappiger, steel gewoon een hoop grappen van de Amerikaanse SNL of bijv het britse 10 O clock live!

      /   Reply  / 
  3. Henry

    Ik heb het iedere week met plezier gekeken, omdat ik de grappen wel begrijp. Niet lullig bedoeld maar ik denk dat er wat meer domme humor in moet, die iedereen begrijpt.

      /   Reply  / 
  4. Joost

    Nog dommer? Je wilt toch niet zeggen dat grappen over de vermeende homoseksualiteit van de premier door te refereren aan een éénpersoons kast alleen te begrijpen is door de intellectueel begaafde medemens.
    Het probleem lijkt me eerder dat de grappen te dom zijn.

      /   Reply  / 
  5. Nic

    Vanavond voor het eerst gekeken, was volgens mij een herhaling van gisteravond. En probleem is idd dat de grappen te dom en flauw zijn en daardoor niet leuk. Er moet juist geen dommere humor in (denk dat dat ook vrij lastig is gezien het lage niveau) maar juist betere grappen.

    Een mladic die liegt voor de rechtbank en de spot drijven met het hotel wat hier gevangenis heeft, rare namen voor een kind bij het inschrijven bij de gemeente, en zinnen uitbeelden voor een slechthorende krijgen bij niet eens een glimlach op mn gezicht.

      /   Reply  / 
  6. Ingrid

    Wat een onzin “Dit was het nieuws dat kennen mensen, dus ik snap dat de meeste mensen daar dan voor kiezen. Nee Jan Jaap, dit was het nieuws is wel leuk, comedy live daarentegen is gewoon niet grappig en erg flauw. En dan zeggen dat het duidelijker moet… mensen vinden het grappig of niet. Als je een ‘grap’ uit moet leggen, dan is de lol eraf.
    Daarbij, rechtstreeks kopieren van de VS werkt ook gewoon niet, maar daar moet Jan Jaap nog even achter komen..

      /   Reply  / 
  7. Tineke

    De graappen zijn inderdaad te dom. Ik snap ook niet dat zo’n programma de tv haalt.
    Jan Jaap van der Wal heeft nog geen humor in z’n teennagel zitten

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>