Het antwoord van RTL op kunstschaatsen SBS

Ellemieke VermolenRTL gaat er een zware kluif aan krijgen om SBS te overtreffen in kijkcijfers. Sterren dansen op het IJs trok in de tweede aflevering nog meer kijkers dan vorige week: ruim 1,9 miljoen. Aan de andere kant geeft het ook aan dat er grote animo bestaat voor kunstschaatsen. Morgen zullen we weten of twee ijsdansprogramma’s te veel van het goede is, want dan verschijnen de kijkcijfers van vanavond. En laat RTL nu net met zijn weerwoord komen vanavond: Dancing on Ice.
RTL zelf is er van overtuigd meer klasse te kunnen bieden, met de topartiesten Wendy van Dijk, John Williams en Martijn Krabbe. Bovendien lijkt de RTL-variant veel meer spektakel te krijgen. In de promo zweven de schaatsers door de lucht en maken er de meest sierlijke bewegingen.

Bij SBS is dat (nog) niet het geval. Daar schaatsen de celebrity’s wat rondjes terwijl de professionele danspartner de kunstjes doet. En ik doe het ze zeker niet na, maar ik was gisteren toch een beetje teleurgesteld toen ik zag hoe weinig capriolen er eigenlijk in zitten. Het spannendste was nog wel toen Ellemieke (foto) met haar bont en blauwe knietjes onderuitging en vervolgens in tranen uitbarstte.

Ik verwacht dus dat de show van RTL inderdaad wat meer klasse bevat, al is er natuurlijk niet heel veel talent voor nodig om aan een touwtje door de lucht te zwieren. Het ziet er alleen veel eleganter uit. Maar is dat ook waar het publiek massaal voor valt, of gaan ze voor het eenvoudigere vermaak van SBS? Spannend, zo’n koude oorlog!

Dancing on Ice, 20.00 uur, RTL 4
Sterren dansen op het IJs – de Uitslag, 21.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Van gestuntel naar halsbrekende capriolen?
- Voor wie het snapt: de uitslag van Dansen op het IJs
- Froukje de Both geblesseerd

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Het antwoord van RTL op kunstschaatsen SBS

  1. Dirk

    Gerard Joling vloog gisteravond tijdens de opening al door de lucht…

      /   Reply  / 
  2. Thomas

    Ik denk wel dat Dancing on Ice spectaculairder zal zijn, maar Sterren dansen op het ijs, is zeker niet stom. En tja, ik weet niet of je de uitzending hebt gezien…maar Gerardje vliegt toch echt door de lucht ;)
    Thomas

      /   Reply  / 
  3. Herman

    idd, gerard had zijn jasje uit en vloog in het begin even door de lucht. maar de deelnemers zelf nog niet. we houden het allemaal in de gaten

      /   Reply  / 
  4. Naomie

    De kandidaten vlogen bij DOI niet door de lucht, maar ik vond ze het wel goed doen. Er zaten mooie dingen bij. Vooral Wendy met die spagaat. Echt heel goed en knap.

    Ik vond het in ieder geval leuk om naar te kijken. Er zullen vast wel mensen zijn die daar anders over denken. Het is wel anders dan SDOHI. En de 1 vind dat leuker en de andere vind dat leuker. Dat zul je altijd houden.

    Ik vind beide leuk en zal ook beide blijven volgen. Wel denk ik dat RTL 4 minder kijkers zal hebben dan SBS 6 bij de eerste show. Zo’n gevoel heb ik. Maar dat zullen we morgen wel weten, de kijkcijfers.

      /   Reply  / 
  5. Joke

    Voor mij is de RTL 4 dancing on ice verweg de beste ,niet alleen op scaats gebied maar alles er om heen.De kleding is veel meer op elkaar afgestemd wat een mooier totaal plaaatje geeft en de jury is ook veel beter

      /   Reply  / 
  6. hoorn

    belachelijk dat die Belg door is het is een aanfluiting,geef mij maar SBS 6 , we kijken niet meer naar RTL 4.

      /   Reply  / 
  7. kees

    als er straks alleen belgen over zijn dan missen ze heel wat sms inkomsten uit nederland

      /   Reply  / 
  8. kees

    laat voor de laatste 2 plaatsen op zaterdag
    de JURY beslissen en niet de sms,ers

      /   Reply  / 
  9. Grace

    Ik vind RTL heel erg tegenvallen!
    Het gaat om kunstschaatsen en niet om hoe veel je van het ijs af wordt getild…
    Let maar eens op hoeveel(weinig) passen er worden gezet. De deelnemers staan meer stil dan dat ze schaatsen.

    Op SBS zie je duidelijke vooruitgang. De eerste uitzending was nog wat voorzichtig, maar in de afgelopen weken hebben de deelnemers zich zeker ontwikkeld. Ze ‘dansen op het ijs’ en dat is kunstschaatsen!

      /   Reply  / 
  10. mell

    Ten eerste het is zeker waar dat sterren die op het ijs schaatsen niet stom is ,
    om in een paar dagen tijd zo goed te kunnen schaatsen wel chapeau!!!
    (ps: de schaatsers vliegen niet echt ze hangen aan een bijna onzichtbaar draadje:D)

      /   Reply  / 
  11. jeniffer

    dancing on ice : , ik ben het met mell eens

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>