Endemol wil Hou van Holland en Avro-comedy slijten

Komend weekend vindt in Cannes de halfjaarlijkse televisiebeurs Mipcom plaats. Op de Mipcom ontmoeten zenders en producenten elkaar en bepalen ze wat er de komende maanden op televisie komt. De Nederlandse tv-producenten Eyeworks en Endemol zijn daar allebei vertegenwoordigd. Endemol probeert aldaar enkele Nederlandse succesformules te verkopen. Het productiehuis heeft op haar kraampje in Cannes onder andere Ik Hou van Holland, We Gaan Nog Niet Naar Huis, Blinde Liefde, Man/Vrouw en het Sterrencircus uitgestald.

Een aantal van deze titels komt uit de koker van Talpa Content. Deze twee zijn eerder een strategische samenwerking aangegaan. Talpa kan als onafhankelijke producent opereren, maar de distributie van formats verloopt via Endemol.

Endemol zal ook heel wat formats aanprijzen op de Mipcom die (nog) niet in Nederland te zien zijn. Daaronder vallen The Best Years of our Lives, waarin twee decades tegen elkaar worden afgezet in een spelshow en Real Women, een Britse hitserie. In Real Women moet een bekendheid proberen om alledaagse huisvrouwen in het keurslijf van een stereotype te krijgen, zoals een model of een reclame-crack.

Andere titels van Endemol op de Mipcom: Supersize vs. Superskinny, Your Big Day, Divided, The One and Only, Ultimate Mind Quiz, Crime Museum: New Scotland Yard, Forbidden City, El Garage, Filthy Gorgeous, Monster House, Queen Bees for the N, Battle of the Bods en Songs from the Heart for Telefe.

Zappen houdt de verrichtingen op de Mipcom vanuit Nederland in de gaten en zal hier, net als in oktober, geregeld over berichten in Hot Abroad, waar alle berichten over buitenlandse formats in verschijnen.

Zie ook:
- Eyeworks met veel formats naar tv-beurs Mipcom
- Mipcom (4): Afkicken en Eyeworks-shows naar het buitenland

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Endemol wil Hou van Holland en Avro-comedy slijten

  1. Claire

    Het Tros Kerstcircus???? Wat heeft Endemol daarmee te maken? Hebben ze de D&D mediagroep overgenomen toen ik even niet op zat te letten?

      /   Reply  / 
  2. Paul X

    Een ontzettend zielig bedrijfje waar ik destijd van een jongen het formats BB heb gepikt maar boeie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>