Arie Boomsma giet Jezus in cabaret-voorstelling

Arie Boomsma waarschuwde dit weekend al: er zit een nieuw controversieel programma van mij aan te komen. Dat is Loopt een Man over het Water geworden, waarin ongelovige cabaretiers een voorstelling maken over Jezus. Arie Boomsma voorziet ze daarvoor met een Marcus-evangelie op een iPod. Daarna is het uit de handen van de EO en aan de desbetreffende cabaretier er iets van te maken. Guido Weijers bijt het spits af.

Arie Boomsma: “Het is een spannende dialoog die in het programma ontstaat. Denk aan de EO en je denkt aan Jezus. Tegelijkertijd stellen we ons ook kwetsbaar op. Dat maakt dit programma interessant.”

Loopt een Man over het Water (titel is een dikke knipoog naar het Kluun-boek Komt een Vrouw bij de Dokter) wordt vooralsnog eenmalig uitgezonden op 31 augustus in de Week van het Experiment / TV Lab op Nederland 3. Daar worden zo’n 20 nieuwe programma’s uitgeprobeerd. Een aantal daarvan mag terugkomen in het seizoen 2009/10. Dat hangt af van de kijkcijfers en de waardering door het publiek.

Zie ook:
- Hou je vast! Arie Boomsma gaat weer controversieel doen
- Arie geeft toe: Schorsing was vanwege homoblad
- EO vindt dat Arie Boomsma genoeg is gestraft
- EO zet Arie Boomsma op non-actief

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Arie Boomsma giet Jezus in cabaret-voorstelling

  1. elizabeth van den burg

    wat een laag programma, van de e.o ,ze kunnen
    zelf niet eens uitlegen ,waardoor JEZUS over het water kon liepen, en JEZUS was wel GOD,en niet een gewone MAN die aards is.
    Wat laag zeg ,de eo wil lachen met de ongelovigen. duivels,de duivel lacht.

      /   Reply  / 
    1. Ariane

      Ik vind het goed dat Arie Boomsma probeert de EO wat meer de huidige realiteit in trekken. Iedereen heeft het recht op zijn/haar manier al dan niet te geloven,maar de conservatief christenen zullen zich moeten realiseren dat de maatschappij van 2009 niet meer hetzelfde is als ca halverwege de vorige eeuw.
      Boomsma is kritisch en niet bang grenzen af te tasten (in dit geval humor en religie) zonder afbreuk te doen aan zijn eigen geloof (ik neem aan dat hij er anders niet voor had gekozen bij de EO te gaan werken).
      Hij vertelde vorige week in de Coen en Sander show dat er niets gecensureerd gaat worden. Dat geloof ik dan eerlijk gezegd niet. Het zou best wel eens een heel politiek correct programma kunnen gaan worden.
      Ik geloof best dat er christenen zijn met genoeg zelfspot om hier voor open te staan, maar ik ben wel bang dat ze in de minderheid zijn.
      Vermoedelijk zal de conservatieve tak van de EO (dus toch het grootste gedeelte) Boomsma’s ‘wilde experimenten’ zat zijn en hem op straat zetten.

        /   Reply  / 
    2. Jochem

      @Ariane: sluit me helemaal bij je reactie aan. Ik kan mij enerzijds ook niet voorstellen dat de EO niets censureert, maar vraag me ook af of een (atheistische) cabaretier zich zomaar door de EO de mond laat snoeren. Ben dus benieuwd wat voor afspraken er zijn gemaakt tussen de EO en de deelnemende cabaretiers en vooral ook wie er (naast Guido Weijers) meedoen. Ik denk toch dat de EO voor de wat minder ‘controversiele’ cabaretiers (bijvoorbeeld iemand als Herman Finkers of misschien Bert Visscher)zal kiezen. Hans Teeuwen zou natuurlijk heel interessant zijn, zeker gezien zijn interview met de Meiden van Halal. Hij deed toen de treffende uitspraak ‘Sommige gelovigen denken een monopolie op de waarheid te hebben’. Aan die wijze woorden valt eigenlijk niets toe te voegen.
      Uit nieuwsgierigheid ga ik zeker een keer naar dat programma kijken. De eerste aflevering met Guido Weijers, sla ik wel over: die vind ik nl gewoon echt niet te pruimen.

        /   Reply  / 
  2. Pingback: BNN levert meeste formats aan voor TV Lab | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>