Tessa van Tol eerste finalist So You Wanna Be a Popstar

Tessa van Tol (foto) kan lekker relaxed het weekend in, zij is namelijk de eerste kandidaat van So You Wanna Be a Popstar die rechtstreeks door is naar de finale van volgende week zaterdag. Willem Verstraaten moet het morgen in de sing off opnemen tegen zijn vriendinnetje Maaike Jansen, waarin zij samen strijden om die tweede finaleplaats. Een breuk tussen het koppel in het programma is daarmee onvermijdelijk.

De jury was lyrisch over de prestaties van vanavond. De helft van de optredens werd beloond met een gemiddelde van een 10, waarvan er twee voor rekening van Tessa kwamen. Helemaal terecht vond uw redacteur dat niet. Vooral de vertolking van Don't Cha was matig. In dat nummer zou Tessa moeten overkomen als een lustobject, maar wat mij betreft wist ze dat totaal niet uit te stralen.

Nance had nog een verrassing voor de kandidaten. Op 8 december komt er namelijk een Popstar-concert van de finalist. Daarin is ook ruimte voor optredens van de negen andere kandidaten die doordrongen tot de liveshows en Erik Hulzebosch, winnaar van de eerste reeks.

Morgen dus de sing off. Daarna is bekend wie het tegen wie moet opnemen in de finale van 27 oktober. Mijn favoriet is nog altijd Willem; de twee meiden kunnen ook leuk zingen, maar ze ontberen het aan een echte Popster-uitstraling wat mij betreft.

Zie ook:
- Finale So You Wanna Be a Popstar: Tessa versus Maaike
- NLpop: Groot concert So You Wanna Be a Popstar
- Brugklasser Sherilyn uit Popstar gestemd
- Meisjesidool Tim uit Popstar, romance tussen Willem en Maaike
- Gerard Joling & Nance presentatoren Got Talent?

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Tessa van Tol eerste finalist So You Wanna Be a Popstar

  1. Mariah

    Tessa was echt wel heel erg goed!! Ze had onwijs veel uitstraling en zingt prachtig!

      /   Reply  / 
  2. Beloki

    Willem ziet er misschien leuk uit, maar is veruit de zwakste zanger. Qua uitstraling inderdaad Willem, qua zang Tessa.

      /   Reply  / 
  3. Cynneke

    Tessa spetterde tijdens “Don’t cha” wel degelijk van het podium af en, hoewel ik 100% hetero ben en totaal niet op vrouwen val, kwam ze op mij echt wel sexy en als lustobject over.

    Willem doet mij juist helemaal niets. Ik vind hem een arrogante slijmbal. Hij komt op mij over alsof hij zichzelf zo enorm goed vindt.

    Maaike stelde me het eerste nummer teleur. “Don’t fight the moonlight” is zo’n prachtig nummer, maar Maaike bakte er niets van. Toen ze zich begeleidde op de piano was het wel erg goed.

    Dus ik hoop dat Maaike vanavond wint en dat de finale tussen de beide dames zal zijn. En dan hoop ik tóch, dat Tessa uiteindelijk wint. Maaike is heel lang mijn favoriet geweest, maar de laatste 2 weken kun je de vermoeidheid merken in haar stem, terwijl Tessa juist enorm gegroeid is. De vertolkingen van “My heart will go on”, “Unbreak my heart” en de nummers van gisteravond lieten dat maar al te goed zien.

      /   Reply  / 
  4. Matthieu

    Sorry, Willem een pop uitstraling? Kom op zeg! Het is een zichzelf bijzonder interessant vindend mannetje met de uitstraling van een theezakje. ALs je dan een nummer zoals Angels van Robbie Williams kiest, zorg dan dat het met overgave en charisma wordt gezongen, maar wat Willem deed was weer genânt. En die stem van hem heeft bij mij de irritatiegrens al lang bereikt.

    Tessa was gewoon erg goed, ook met “Don’t cha”. Heeft natuurlijk nog het schuchtere over zich, maar dat is de leeftijd en het karakter. Komt wel goed.

    Maaike..tsja, ben het met Cynneke eens, gaat minder met haar de laatste tijd en ik hoop niet dat het door Willem komt :( Zonde van die meid, maar dit geheel terzijde.

    Ze kiest de verkeerde nummers en was gisteren een uiterste. “Can’t fight the moonlight”, niet doen, staat zo ver van haar af, populair willen doen (heb je Willem al voor!), maar “Lost” was dan weer zo goed, daar legt Tessa het dan weer tegen af.

    Enfin, laten we hopen dat Willem vanaf maandag wat anders gaat doen zeg maar en Maaike natuurlijk doorgaat.

    Wie er dan zou moeten winnen? Beiden mag van mij, ook Tessa heeft inmiddels bewezen erg goed te kunnen zingen en Maaike kan het van nature, maar laat het soms te weinig zien :)

    Ben alleen benieuwd wanneer de finale is, staat nog niet in mijn gids, maar zal zeker na Idols zijn op zaterdag lijkt me?

      /   Reply  / 
  5. Hamburgerfan

    Tessa moet winnen. Tessa is de beste zangeres en niet zo’n ijdeltuit als maaike.

    Ik hoop dat tessa wint en maaike bij haar komt in de finale.

      /   Reply  / 
  6. marleen

    Tessa moet winnen!!!!!!!!!!
    Tessa je bent echt de beste popster van allemaal.Jij duft tenminste!!!!!!
    Je kan zo goed zingen ik ga zeker op je stemmen!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  7. kingie

    Ik vind dat alle 3 de halve finalisten zeer goed zijn. Tessa staat ver boven de andere 2, maar Willem en Maaike zijn ook heel goed. Tessa is een echte popstar en Maaike is een hele goede zangeres die nog veel moet leren om een echte popstar te worden. Willem is daarentegen wel een popstar alleen is minder goed in zingen dan Maaike.

    Maaike is (nog) geen popstar, omdat ze up-tempo liedjes nog niet goed beheerst, daar heeft ze nog geen goede conditie voor. Tessa heeft laten zien met het liedje Don’t Cha dat ze goed kan dansen en zingen tegelijk. Dat maakt Tessa een popstar en staat bij mij op dit moment op nummer 1.

    Ik denk dat als je zegt dat Tessa tijdens haar 2de liedje niet genoeg heeft uitgestraald dat je dan niet veel weet van muziek.

      /   Reply  / 
  8. louis

    Tezza proficiat met je 2de plaats louis

      /   Reply  / 
  9. Saskia

    hallootje
    ik vind dat maaike moet winnen!!! tessa is ook goed maar maaike beter:D

      /   Reply  / 
  10. Marloes

    Ik vind dat Tessa moet winnen, ze zingt hardstikke goed en ziet er top uit en kan dansen.
    Maaike vind ik een tutje, een beetje stijf gereformeerd-achtig EO-type.

      /   Reply  / 
  11. Rob

    @ Matthieu: Maaike heeft dat nummer Can’t fight the moonlight niet zelf uitgekozen, dat heeft de jury voor haar gedaan.

      /   Reply  / 
  12. Karl

    Tessa,, tuurlijk win je… :D
    Karl

      /   Reply  / 
  13. Mij

    Heeeyy Lieve Tessa voor mij ben je de winares het is allemaal door gestoken kaart die smsjes boel shit allemaallllll tessa kanjer heel veel suc6 in je verdere carriere je bent de bestttttttt dat blijf je jijjjjjjjjjj hadt moeten winnen stukken beter dan die maaike bahhh bahhhhhh

      /   Reply  / 
  14. Jana

    maaike natuurlijk maaike is heel mooi heeft uitstralingop de piano zon mooie stem ..
    ik vind dat tessa er een beejte bij wil horen helaas heb ik gisteren de uitslagniet mee gekregen daarom deze siti XD

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>