Lisa, Rachel en Jamal zijn finalisten van X Factor

Als het aan mij had gelegen, waren Lisa, Hester en Whatever de finalisten van X Factor geworden. Ik vond hen vanavond het beste en gemiddeld genomen over de afgelopen weken ook. Maar het Nederlands publiek mocht de keuze maken. En die kozen voor Lisa (hoera!), Rachel en Jamal. En eerlijk is eerlijk… die waren vanavond alledrie ook erg goed.

Wat een wereld van verschil dat de kandidaten dit keer een eigen nummer mochten uitkiezen. Bijna alle halve finalisten stegen boven zichzelf uit. Zo blijkt maar weer dat een liedje door de jury gekozen, hoe goed de bedoelingen ook, gewoon soms niet passen.

Ik was vanavond zelfs onder de indruk van Jamal met zijn vertolking van Closer door NeYo. Terwijl ik echt nooit eerder van hem een hoge pet op had. Tja, zonder zang is het nog steeds een jongen met een enorme glimlach zonder verdere uitstraling, maar bij dat nummer stond er gewoon een totaalact. Zang, dans en performance allemaal dik in orde.

Lisa was gewoon weer twee keer goed voor kippenvel. Wat kan zij mooi zingen. En wat staat er een superster op het podium. In de zaal is het ook duidelijk; voor haar wordt het hardst gegild. Die hele liveshow hoeft eigenlijk niet eens meer gedaan te worden.

Ook speciale vermelding voor Hester, die heel gewaagd Sex on Fire van Kings of Leon doet. Niet echt een nummer dat aansluit bij X Factor, maar wat zingt ze het goed. Die uithaal! Jammer dat de danspasjes niet helemaal je-van-het zijn, maar kniesoor die daar over valt – vind ik.

De jury moet toch eens richting kiezen. Juist vandaag moeten ze het publiek een leidend advies geven, aangezien ze zelfs niet over het verloop hebben te zeggen. Maar na elk optreden was er wel iemand die een ticket voor de finale uitdeelde. Hallo, de finale is maar met drie kandidaten! Volgende week staan we er niet meer met z’n zessen.

Zaterdagochtend verslag (met foto’s) van X Factor vanuit de studio!

Zie ook:
- X Factor vanavond waar slagveld
- X Factor krijgt driedubbele exit in halve finale
- Eric van Tijn baalt van tactisch stemmen X Factor
- Driemaal is scheepsrecht voor Luigiano in X Factor

35 Reacties // Reageer

35 thoughts on “Lisa, Rachel en Jamal zijn finalisten van X Factor

  1. Mark

    wow wat een mooie avond!

    En suport act bij Beyonce!

      /   Reply  / 
    1. fan

      Herman heeft duidelijk niet echt een hoge pet van Rachel op. Onbegrijpelijk, ze is ge-wel-dig! Het was een geweldige show en drievoudige exit maakte het super spannend. Helaas kan ik volgende week de finale niet zien, maar we weten allemaal al wel dat Lisa wint.

        /   Reply  / 
  2. Jeff0

    Opzich ben ik het met je eens, behalve over Jamal, ik vond (vind) hem heel slecht vandaag en de andere weken.

      /   Reply  / 
  3. Erik

    Whatever is erg leuk, maar hoort niet in de finale, simpelweg omdat het niveau van hen niet toereikend genoeg is, in vergelijking met de andere kandidaten.

    Ik had graag Hester in de finale willen zien, i.p.v. Jamal, voor de rest ben ik tevreden.

    Was ‘t leuk in de studio, btw? ;)

      /   Reply  / 
    1. esther

      whatever is super SLECHT!!!! Erg irritant, een schande dat zoiets meedoet!!!! Goed dat ze eruit zijn, ze hadden ernooit in moeten staan!!!!

        /   Reply  / 
  4. Peter

    Jammer dat de betere niet door gaan, en de slechtste van de avond wel. Triest dat jamal in de Finale staat, wat doet hij daar? En nu was Whatever vanavond subliem, zijn ze nog niet door. Altijd hetzelfde al die domme ”verliefde” meiden op die jongetjes stemmen…

      /   Reply  / 
    1. Mark

      als je de eerste nummer van WHATEVER had gehoord dat begrijp je toch waarom ze niet door zijn?

        /   Reply  / 
      1. Peter

        Nee? Dat was ook goed hoor. En het 2e optreden, vond ik echt super. Kreeg daar Kippenvel van.

          /   Reply  / 
  5. Joran

    Nadat Rachel Good God van Anouk deed moets ik gewoon op haar stemmen, en dat heb ik sinds jaren niet meer gedaan. En ze heeft het verdient.

    Misschien een leuk idee voor Rachel om in de finale een nummer te doen met K-otic, kan een leuke reünie worden!

      /   Reply  / 
  6. Max

    Lisa en Rachel, die hebben het echt allebei verdiend. Maar Jamal vond ik dus absoluut de minste van de overgebleven 6 kandidaten. En ik kan me echt niet voorstellen dat er meer mensen op hem hebben gestemd dan bijvoorbeeld op Whatever (die enorm veel fans hebben) of op de ook veel betere Roan of Hester. Jamal is altijd het jury-lievelingetje geweest en ik heb nu echt het gevoel alsof het doorgestoken kaart is.
    Daarnaast vond ik het jammer dat we geen afscheidsfilmpjes van de afvallers te zien hebben gekregen.

      /   Reply  / 
  7. Tom

    Dat Lisa en Rachel (hoera!) door zijn is vanzelfsprekend…maar Jamal? WTF! Konden de mensen soms niet horen hoeveel katten hij afslachtte tijdens zijn ‘optreden”?

      /   Reply  / 
  8. Quote

    En ik ben wel blij met Jamal Heeel blij ook met Rachel trouwens.

      /   Reply  / 
  9. ingrid

    Hallo,

    de 3 terechte finalisten;

    Lisa >> geweldige stem en performance
    Rachel >> geweldige stem en heeft gewoon de x factor
    Jamal >> kan zingen, dansen en is erg talentvol

    Hester had er al veel eerder uit moet liggen,
    WAT EEN WANVERTONING VAN KINGS OF LEON >> ECHT STUITEND

    dus de 3 dikverdiende finalisten (ben meeste fan van JAMAL omdat hij alles kan zowel dansen, zingen en goede performance)

      /   Reply  / 
  10. Bart

    @herman. Idd heel raar dat je Rachel niet eens noemt. Je kunt gewoon niet ontkennen dat ze echt de x-factor heeft. Ze is geweldig. Ze heeft veel meer uitstraling dan Lisa, dat ziet toch iedereen. Lisa is ook super. Maar, het totaal plaatje, dan wint Rachel echt wel..

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Rachel kan goed zingen. Maar ze is geen idool. Ze heeft haar kans wat mij betreft al gehad met K-Otic en de nasleep. Daarbij stoor ik me mateloos aan die nederige toon van haar. Maar daar zal ik haar niet op afrekenen, dat doe ik puur op de prestaties.

        /   Reply  / 
      1. Frans

        Beste Herman, ik ben niet het type om mee te doen aan dit soort discussies, maar ik reageer omdat ik lees dat je je aan Rachel stoort. Ik weet dus zeker dat je haar niet persoonlijk kent. Als dat namelijk wel zo was dan had je geweten dat ze precies zo bescheiden en aardig is als dat ze op tv overkomt. Is het niet journalist-onwaardig om je zo te laten leiden door vooroordelen…?

          /   Reply  / 
  11. MASIS

    IK GA ZE MORGEN ZIEN BIJ HET CONCERT VAN BEYONCE!:D

    Ben zo blij:P

      /   Reply  / 
  12. tessa

    lisa en rachel zijn top
    en hester zong gedurende hele periode alsof ze verkouden was en der neus dicht was..NOT AMUSING!

      /   Reply  / 
    1. Theo

      Eeeeh ik weet niet of je het doorhad maar Hester zit dus al weken met een oogontsteking keelonteking en ze was deze week ook ziek en ontzettend verkouden dus wat zeur je nou met je ALSOF!! Kan zij toch niks aan doen. Ze staat er toch maar even al die weken ondankt die klachten. Dan kan je roepen NOT AMUSING!! Maar WTF kan zij daar nou aan doen. Ze hebben al alles gedaan om die klachten te laten verdwijnen maar dat gaat niet zo gemakkelijk he. Zeurpiet!!!

        /   Reply  / 
  13. MASIS

    Dit zijn gewoon de drie terechte finalisten! Mijn favorieten zijn Rachel & Jamal.

    Whatever & Hester waren slecht de afgelopen weken dus terecht dat ze niet in de finale staan. Wel jammer voor Roan want ook hij was geweldig margoed 4 acts in de finale was blijkbaar teveel maar hij komt er wel denk ik.

      /   Reply  / 
  14. Theo

    Roan was gister de meest saaie van het stel. Ik viel bij zijn optredens echt bijna in slaap! Dat eerste nummer zong hij zowat hetzelfde als het origineel.. en dat 2e nummer was zo slecht gekozen. Wat een saai nummer zeg om in de halve finale te gaan zingen. Roept ie ook nog daar kan ik denk ik wel mee scoren. Nou ik dacht meteen al zoiets van wat een foute keus. Ik ben geen fan van Jamal maar die was bij dat 2e nummer geweldig. Dat eerste vond ik niks. En ik heb zo’n gevoel dat hij met opzet in die finale is gezet. Want ik geloof niet dat hij meer stemmen heeft gekregen dan een Whatever of een Roan bijv. Maar ja we weten hoe dat gaat he in dat soort programma’s. Het ligt nooit helemaal aan het publiek…… Whatever vond ik alleen bij het 2e nummer heel goed. Eerste vond ik weer niet zoveel aan. Rachel was bij beide nummers geweldig. Hester vond ik heel goed zingen ondanks haar ziek zwak en misselijk zijn. En Lisa ja die heeft mn hart gestolen. kan mij het schelen of zij nou op het podium staat te huppelen of stilstaat. Ik geniet gewoon van haar stem. Zij is de winnaar van X Factor.

      /   Reply  / 
  15. Mart

    Iedereen heeft het wel over die Lisa maar wat mij betreft was het eerste optreden van Rachel de beste van de hele x factor reeks.

    En het eerste optreden van whatever was slecht en echt onbegrijpelijk dat die eric van tijn hun elke keer weer een druk nummer geeft terwijl ze bij het zelfgekozen rustige nummer weer spetterde van het scherm en ik ze een finale plaats gegunt het ten koste van Jamal. Ik vind dit hij gewoon echt niet kan zingen. Gewoon ‘ech nie goooeeeeeed’. ( wat is de tv kantine toch geweldig televisie :D )

      /   Reply  / 
  16. Leroy

    Voor mij is Rachel de ster van de show :) Zoveel gevoel, zoveel klasse, zo veelzijdig! Diep respect!

      /   Reply  / 
  17. X Factor Fan

    ze heeft haar kans gehad???

    onzin!!!Vette onzin!!
    Lisa,Rev N Ros,Irma en Roan hebben zelf ook al dingen ondernomen in de muziek alleen pakte Rachel Starmaker omdat het meer commercieel was.Dus als je het zo bekijkt heeft Lisa haar kans ook verspeelt.

    ONZIN!!
    Rachel verdient dit om te winnen

      /   Reply  / 
  18. X Factor Fan

    Die reactie was voor die ene bedoelt die zei

    RACHEL HEEFT HAAR KANS GEHAD

      /   Reply  / 
  19. Carlo

    Naar mijn idee worden de kwaliteiten van Lisa te veel overdreven. Eigenlijk vind ik haar geen finale plaats waardig. Ze kan absoluut erg goed zingen,maar het is geen zang wedstrijd maar wie heeft de X-factor. Volgens mij moet je dan meer kunnen als stilstaan en goed kunnen zingen. Haar zang is trouwens voornamelijk classic rock gericht maar in andere stijlen komt haar stem minder goed tot zijn recht. Zowel Whatever al Roan hebben veel meer diversiteit laten zien. Entertainment, een showelement en dans. Sorry dat ik het zeg maar Lisa zingt goed maar kan voorderest helemaal niks. Het zou jammer voor X-factor zijn als zij wint.

      /   Reply  / 
  20. Bart

    Begrijp totaaaaal niet wat rachel in de finale doet. Ze heeft het gewoon niet, beter had Whatever daar gestaan..

      /   Reply  / 
  21. wil kramer

    Beste heer Roggeveen wat heeft rachel u aangedaan dat u altijd in elk stukje over x-factor heel erg negatief uitlaat over mijn dochter rachel kramer jammer dat u niet naar mij toe bent gekomen gisteravond hadden we dit misschien kunnen oplossen maar je kan mijn email lezen dus graag een reactie van jouw groeten mevr w.kramer

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Rachel heeft mij niets aangedaan hoor, ik heb haar nooit ontmoet. Wel genoten van haar werk bij Starmaker destijds.

      Maar volgens mij is een programma als X Factor een springplank voor nieuw talent naar een glansrijke carrière. En dat zie ik bij Rachel niet gebeuren. Ja, ze kan goed zingen, maar ik denk dat ze te weinig onderscheidend is. Qua stem en qua muziekkeuze. Dat het in het verleden ook niet is gelukt om een carrière te ontplooien, bevestigt dat denk ik alleen maar.

      Ik gun Rachel alle goeds. Maar voor X Factor zie ik liever iemand anders winnen, die wel/meer potentie heeft om door te breken.

      Daarbij is dit een weblog waar de mening van de auteur in doorschemert. Dat kan positief of negatief zijn. Het staat bezoekers vrij het met die mening eens of oneens te zijn, zoals veelvuldig in de reacties gebeurt.

      Kortom; niet persoonlijk bedoeld, puur mijn mening. Veel succes en plezier in aanloop naar en tijdens de finale

        /   Reply  / 
      1. jenn

        Herman ben het helemaal met je eens, dat xfactor een sprinplank moet zijn voor nieuw talent.

        En wat er nog steeds niet uit is gekomen gaat dan ook niet meer komen, zelfs niet al zal ze winnen, dan kan je iem alleen succes toewensen en wie de echte winnaar zal zijn zal met de tijd wel blijken toch?

          /   Reply  / 
    2. Frans

      Hi Wil, ik had ook al gereageerd op dit vreemde artikel. Dit heeft natuurlijk niets met journalistiek te maken. Slecht sprake van een hetze. Geen idee waarom.

        /   Reply  / 
      1. Jozef

        Hetze? Negatieve uitlatingen? Wat wordt er weer heerlijk overdreven gereageerd door het Rachel-promotie-team. Ik zelf vind Rachel een goede zangeres en ik heb deze week op haar gestemd, maar na het lezen van deze reacties krijgt dit opeens een bittere nasmaak. We hebben het hier over een online blog waarin vele tv uitzendingen worden besproken en ja dan ook X-Factor af en toe. Als Hermans opmerkingen al als een hetze worden gezien dan vraag ik me toch echt af hoe jullie reageren als de telegraaf of boulevard een keer iets negatiefs hebben te zeggen… Want als je in de spotlights staat dan gebeurt dat, de pers zal zowel leuke als minder leuke dingen schrijven!

        Gelukkig leven we in een vrij land waarin iedereen zijn mening kan geven. Rachels fans/familie/wie dan ook lijken dit niet te accepteren en dat plaats haar, naar mijn mening, bij de neutrale lezer alleen maar in een slecht daglicht. Met name het woord “hetze” snap ik totaal niet, ik snap totaal hoe de simpele woorden op deze site kunnen worden gezien als een campagne om haat op te wekken.

          /   Reply  / 
  22. Marvin

    het is idd een beetje raar dat er niets over finalist rachel word verteld naar mijn idee verdient zij deze plek net zo goed als de rest! al vind jaar haar niet leuk een vermelding verident ze zeker.

    Rachel heeft haar kans al gehad lees ik dan van de blogger….WAT EEN ONZIN ZEG! ZE HEEFT HAAR KANS NU EN HOPELIJK WINT ZE

    SMS RACHEL NAAR 3131

      /   Reply  / 
  23. LiesGirl

    RACHEL is de enige die het verdient!
    wat een onzin dat hester en whatever in de finale moesten staan!
    het waren lisa rachel en roan die ik er in wou zien!

      /   Reply  / 
  24. Mimi

    wat een onzin dat hester en whatever in de finale moesten staan!
    Gewoon lachwekkend wat je schrijft

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>