Team VanVelzen weer favoriet voor The Voice of Holland

Het is bekend welke 24 acts vanaf vrijdag in de liveshows van The Voice of Holland staan. Roel van Velzen en Marco Borsato maakten gisteren als laatste hun schifting, vorige week deden Nick & Simon en Angela Groothuizen al hetzelfde. Wat opvalt: in sommige gevallen werden vreemde sing-offs gevoerd met daarin topfavorieten. Het niveau lijkt wat lager te liggen dan vorig jaar. En VanVelzen is wederom favoriet voor de eindzege met het meeste talent in zijn fuik.

Om meteen bij het eerste punt dat opvalt een kanttekening te maken: deze battles zijn al opgenomen voordat er ook maar een minuut op televisie was uitgezonden. De kijker leeft nu al twee maanden mee met de kandidaten en heeft favorieten gevormd, maar wat er leeft onder het volk is op het keuzemoment van gisteren nog niet bekend bij de coaches. Ook hebben ze niet gezien hoe hun pupillen het op televisie doen, de enige waarneming zijn de optredens en repetities.

Maar ook zonder die elementen is wel duidelijk dat Guy een absolute favoriet is. Hoe vreemd is het dan dat hij in de sing-off terechtkomt? VanVelzen verklaart dat Guy echt bij de drie minst presterenden zou zitten bij de battles. Maar iedereen weet dat de sing-off hierna een gelopen race is. Jammer van bijvoorbeeld Mirjam, die nu afvalt, terwijl een grijs type als Wouter wel meegaat in team VanVelzen naar de liveshows.

Vorig jaar was Ben Saunders natuurlijk de absolute favoriet voor de eindzege. Zo’n favorietenrol is er dit jaar niet, wat de competitie natuurlijk spannender maakt. Toch zou ik willen stellen dat het niveau wat lager ligt dit keer. Het gaat natuurlijk om een talentenjacht waarbij het misschien niet eerlijk is om meteen een volwaardig artiest te verwachten. Maar bij zo’n talentenjacht tekent zich wel snel af welke kandidaten het in zich hebben om een optreden neer te zetten dat meer is dan een stukje soundmixen of coverbandniveau. Want daar hebben we er weer erg veel van dit seizoen. Geen slechte zangers (m/v), maar ze missen componenten om ècht artiest te worden.

Als ik dan kijk naar de verschillende teams, lijkt VanVelzen opnieuw de meeste characters te hebben. Kandidaten die opvallen door sterke vocale kwaliteiten maar er ook al uitzien als een artiest en soms heel eigengereid zijn. Denk aan Guy, Sacha, Paul en Christopher. Bij Nick & Simon zou ik Charly als favoriet willen aanwijzen, Iris is dat bij Marco Borsato en mijn favoriet bij Angela Groothuizen is Daniël, die via de sing-off zijn ticket naar de liveshows verkreeg.

De teams:

Nick & Simon
Charly Luske, Chris Hordijk, Danjil Tuhumena, Marloes van Ommen, Emmanuel Anning, Jomy Boky

Angela Groothuizen
Laura Estévez, Rodney Elzer, Gino Emnes, Niels Geusebroek, Erwin Nyhoff, Daniel van der Zee

Marco Borsato
Marieke Dollekamp, Ivanildo Kembel, Nora Dalal, Iris Kroes, Bart Brandjes, Sharon Doorson

Roel van Velzen
Guy Barzily, Christopher Max, Wouter Vink, Paul Turner, Michelle Flemming, Sacha van Beek

Zie ook:
- Eerste kandidaten liveshows TVOH vanavond bekend
- Zingen voor je leven in The Voice of Holland – The Battles
- Martijn Krabbé presenteert The Voice Battles alleen
- John de Mol gaat voor nog meer kwaliteit bij The Voice
- Charly Luske één van bekende kandidaten The Voice

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Team VanVelzen weer favoriet voor The Voice of Holland

  1. Daan

    SleChte kopkeuze.
    Dat is jou menig, mag je op journalistieke veld nooit zo gebruiken. Hoezo komen de roddels de wereld in.

      /   Reply  / 
  2. Daniel

    Ik vind dat Guy zeer onterecht in de sing-off stond, inderdaad, VanVelzen had beter die Wouter daar neer kunnen zetten, want nu is het inderdaad ten koste gegaan van Mirjam, als Wouter er stond ipv Guy, had Mirjam doorgegaan naar de liveshows.

      /   Reply  / 
  3. Tamara

    Kan niet begrijpen wat sommige in die Guy zien…vind er echt helemaal niets aan…ok zal kunnen zingen maar dan in een musical…vind het maar een opgezet piepstemmetje…Die Puck vond ik echt vele male beter!

      /   Reply  / 
  4. Arald

    Ik mis in het artikel namen als Erwin Nyhoff en Sharon Doorson, twee kandidaten die ik echt zie als kans hebbers voor the eind overwinning. Ze zijn vocal en muziekaal zo sterk. Echt veel sterker dan Paul (hij doet wel leuk maar ik mis echt de zanger in hem) en Guy.
    Ik vind het jammer dat Fenneke Pommer al zo vroeg is afgevallen want haar stem raakte mij het meest van allemaal en ik had haar graag bezig gezien in de live shows.

      /   Reply  / 
    1. Tamara

      Inderdaad die Erwin Nyhoff is super alleen ben ik bang dat dat de zelfde kant op gaat als vorig jaar met Ray Claasen.(constant die gitaar bij) En Christopher max moet je ook niet onderschatten..zo heeft iedereen zijn voorkeur maar dat nu iedereen roept dat die Guy onterrecht in de sing off stond….ja inderdaad want hij had er bij de battle al uit gemoeten..zelfde verhaal als met Charly Luske

        /   Reply  / 
  5. Bart

    Ik mis ook echt Sharon in het artikel. Ik vind haar zeker een van de kanshebbers

      /   Reply  / 
  6. Jan Willem

    Erwin Nyhoff lijkt mij toch wel beter dan Daniel. Voor mij is Erwin de grote favoriet van het team Angela!

      /   Reply  / 
  7. Tess

    Ben ik het absoluut niet mee eens, team Nick&Simon is duidelijk favoriet met Charly en Chris! Ook Marloes vond ik heel goed.
    Bij Angela vind ik Laura het beste. Ik ben niet zo gek van Erwin.
    Marco: Iris (mijn favoriet in zijn team), ook Sharon en Marieke waren erg goed.
    VanVelzen: Guy! De rest is ook wel goed, maar niet echt mijn favorieten. Misschien dat ‘t verandert in de liveshows?
    Ik vind dat het niet om karakters gaat, maar om de stem, de liedjeskeuze en dan pas de performance zelf. Ik hou niet zo van al die karakters, of ze moeten heel goed zingen… Maar dat is mijn mening. Qua niveau lijkt mij het niveau dit jaar veel hoger!

      /   Reply  / 
  8. Laus

    Bij Van Velzen vindt ik Michelle Flemming ook heel sterk! Ik hoop dat ze tot bloei komt in de liveshows!

      /   Reply  / 
  9. Martijn

    Team van Angela vind ik erg matig. Angela heeft duidelijk een zwak voor Daniel en Erwin, maar vindt het persoonlijk echt 3 x niks! Alleen Lenie was wel aardig, maar die heeft de liveshows niet gehaald.
    En waarom zit in godsnaam Christopher Max in de liveshows en Mirjam niet?!
    Mijn favorieten:
    Team Angela: -
    Team Marco: Sharon Doorson, Marieke Dollekamp en Bart Brandjes
    Team Roel:Guy Barzily en Michelle Fleming
    Team Nick&Simon: Charly Luske en Chris Hordijk

      /   Reply  / 
    1. Arald

      “Angela heeft duidelijk een zwak voor Daniel en Erwin, maar vindt het persoonlijk echt 3 x niks” 3 keer niks? Ik zie maar twee namen! ;-) Ik vind Daniel en Erwin wel goed. Ik denk dat elk team z’n kasnhebbers heeft. De stem van het publiek is moeilijk te bepalen. Vorig jaar werd Jennifer Ewbank (heeft overigens een heel mooi album gemaakt) op Twitter en internet helemaal afgemaakt maar het publiek stemde haar wel steeds door…. Ik hoop dat die Christopher Max er uitgaat in de live shows want ik vind zijn attitude echt fout. Die heeft bij mij door zijn houdig een gunfactor van ver onder de meetbare grenzen! Erwin is wat dat betreft veel meer down to earth. Het moment waarop Erwin voor Angela kiest en Angela helemaal uit haar dak gaat en zegt “Ik ben blij…..” is het mooiste moment van TVOH2 so far! Spontane emoties!

        /   Reply  / 
  10. R!CK

    Kijk! Dit is precies waarom het dit jaar veel leuker en spannender gaat worden dan vorig seizoen. Toen was de winnaar tijdens de blind auditions al bekend, nu heeft iedereen andere favorieten en dat maakt het zo leuk! Je kan nu nog niet zeggen wie er gaat winnen!

      /   Reply  / 
  11. martijn

    Waarom Christopher Max in de finale zit? Google hem maar eens..wereldstem!

    Mijn favorieten
    Van Velzen…..Christopher Max
    Marco……….Bart Brandjes
    Angela………Gino Emnes
    Nick en Simon..Emmanel Anning

      /   Reply  / 
  12. Brt

    Uhm, nee. Christopher vliegt er hopelijk meteen uit, walgelijk arrogante man. Michelle Flemming is mijn favoriet.

      /   Reply  / 
  13. Tamara

    helemaal mee eens!

      /   Reply  / 
    1. Tamara

      Bedoel met martijn 11.49

        /   Reply  / 
  14. vinn

    Ik vind dat Marco echt het sterkste team heeft met de ex raffisch dames Nora en Sharon die beide al echte poodium beesten zijn met een geweldige stem! Iris is natuurlijk ook heel goed net als Marieke en de 2 mannen zijn iets minder maar wel oke.
    VanVelzen heeft ook wel een antal goede maar vind niemand echt wouw, ja Paul Turner is geweldig qwa performace, en die Christopper krijgt toch geen stemme want het is een onsymphatieke lul.
    Nick en Simon heeft natuurlijk Charlie maar ook Chris Hordijk gaat ogen gooien, al begrijp ik nog steeds niet de keuze van Jomy boven Daan.
    Angela OMG wat heeft zij een rot team ik vind niemand echt goed/leuk daar. Ik hoop dan maar dat Niels het verst komt maar boeid me vrij weinig voor de rest

    Finale:
    Marco: Nora Dalal
    VanVelzen: Michelle Flemming
    Nick & Simon: Charly Luske
    Angela: Niels Geusenbroek

      /   Reply  / 
  15. gertjan

    Favorieten per team:
    Let op Marloes , wat een Voice!

    marco: Sharon Doorson
    Nick& Simon: Marloes van Ommen !!
    Angela: Erwin Nyhoff
    V.Velzen Guy Barzily

      /   Reply  / 
  16. bibi

    Ik vind het niveau ook beduidend lager dan vorig jaar en ik mis ook de characters, het programma is echt een stuk saaier dit keer.
    Favorieten per team:
    Marco: Nora
    Nick&Simon: Charly/Marloes
    Angela: Daniel
    Van Velzen: Christopher Max

      /   Reply  / 
  17. ANONIEM

    Marco het beste team, daarna Nick & Simon, daarna Van Velzen en daarna Angela. HEEEEL JAMMER VAN CHRISTIANA!!!!! ZIJ IS MIJN FAVORIET VAN DE AUDITIES AF!

      /   Reply  / 
  18. ANONIEM

    En van die vreselijke Paul en Christopher, die door zijn helaas.

      /   Reply  / 
  19. samantha

    Mijn favo’s
    v.velzen ; guy&paul
    n&s ; charlie & chris
    Angela ; erwin
    marco ; iris

    najhaa dit is mijn mening maar ik denk dat guy charlie en paul zoizo in de finale komen

    guy heeft echt een stem die mij zooo raakt
    paul id gewoon geweldig heb er geen ander woord voor
    en charlie doet het als /publiekslieveling/ ook heel goed

    maar je weet het nooit zeker x

      /   Reply  / 
  20. bluemoon

    Zie het al,jullie hebben allemaal blinddoekjes voor,niemand die ziet hoe vals en onterecht er wordt gestemd door invloed van de coaches,ja als je niet op de hoogte bent van alle vuile spelletjes die er vorig zeizoen zijn gepeeld door de coaches dan weet je ook niet beter,coaches die zich laten omkopen voor concerten,jammer dat er zijn die dat niet zien,wij op hyves wel we zitten er daar bovenop!!

      /   Reply  / 
  21. Redouan

    Ik vind dit seizon echt heeel erg hoog dan vorig jaar.

    Maar mijn top favorieten voor de finale?

    Vanvelzen: michelle flemming ]
    Marco: Iris Kroes
    Angela Laura
    Nick en simin: Charly Luske

    mijn voorkeur als winaar gaat naar Michelle flemming omdat zij is heeel erg goed en die heefteigen stem geluid.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>