Weer uit de kleren met Anita Witzier in Blootgewoon

In de zomer van 2009 was Blootgewoon een tamelijk spraakmakend programma. Alleen al door de inhoud van het programma kon Anita Witzier rekenen op een golf aan free publicity. Dit keer zijn er opnieuw clubs en teams bereid gevonden om uit de kleren te gaan voor een naaktkalender, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Anita en de KRO maken Blootgewoon niet om lekker voyeuristisch naar mannelijk en vrouwelijk schoon te kijken, maar om de drive van de blootposeerders in beeld te brengen.

Hoe voelt het om naakt te gaan, wat doet het met mensen en waarom gaan ze zo ver?

Volgens presentatrice Anita Witzier is het naakt poseren een uitstekend middel om aandacht te vragen voor een goed doel: “Allerlei goede doelen, klein en groot, landelijk en regionaal komen aan bod. Het gaat soms ook om zaken die onbekend zijn en die juist op deze manier aandacht krijgen. De mensen die meedoen krijgen niet alleen een mooie naaktkalender die ten goede komt aan hun persoonlijke goede doel, maar ook meer begrip in hun omgeving omdat ze hun eigen verhaal hebben kunnen vertellen.”

Aan deze tweede serie van KRO BlootGewoon werken wederom twee professionele topfotografen mee: Alek en Suzanne Karsters. De vakjury, die iedere aflevering de beste foto van elke groep kiest, bestaat uit model en presentatrice Robine van der Meer, hoofdredactrice van Viva Corinne van Duin en art-director van Glamour magazine Joep Becx.

In aflevering 1 poseren de koordames naakt voor de Catharijne Stichting ten behoeve van financiering van onderzoek naar imuunziektes en gaat een groep voetballers uit de kleren voor de Stichting Moed, die zich inzet tegen pesten en zinloos geweld.

Blootgewoon, 21.30 uur, KRO (NL1)

Zie ook:
- Veelbesproken zomerprogramma: BlootGewoon met Anita Witzier
- Anita Witzier wil naakt met een missie
- Vuurzee, Grote Woonwens en Blootgewoon op MipTV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>