Benelux’ Next Topmodel vindt zichzelf opnieuw uit

Wat was dat ongelofelijk genieten van Benelux’ Next Topmodel zojuist. Het zesde seizoen van eigen bodem, maar producent Endemol heeft het format echt opnieuw uitgevonden. Ga maar na; op heel veel manieren kun je een afvalrace van modellen-wannabe’s niet vertellen. De vorige reeks was weliswaar mooi gemaakt, de geoefende kijker herkende al patronen waardoor je zelden nog werd verrast. Maar deze serie is extreem veelbelovend van start gegaan. De grote favoriet van de jury en fashionista’s in deze serie lijkt Alix (foto).

De aflevering begint met zo’n 16 meisjes. Dan weet je: die gaan nooit het einde van de aflevering halen als groep. Gek genoeg zijn velen nog wel zo naïef, zo lijkt het althans. Ze keuvelen wat af in de trein naar Disneyland Parijs, gaan daar door tot het gaatje en kijken gek op als ze in het holst van de nacht worden wakkergemaakt voor een fotoshoot. Heb je dan echt nooit eerder naar het programma gekeken?

Het moet gezegd: ik was verbaasd dat iedereen een ticket kreeg; ik dacht dat er bij een eerste vleeskeuring al meisjes weggestuurd zouden worden. Maar iedereen mag op komen dagen voor de fotoshoot… in de Terror Tower: een attractie waarin je in een vrije val komt. En dan maken ze slechts één foto van je.

Een instructie over hoe je moet poseren of wie de opdrachtgever zou zijn, volgt niet. Het ene meisje kijkt zodoende alsof ze de tijd van haar leven heeft in de thrillseeker, een ander probeert koste wat kost zwoel de camera in te kijken terwijl een aantal meisjes onbedoeld als Baantjer-lijk wordt gekiekt. Moslima Aïcha, die claustrofobisch is en doodsangsten uitstaat in de Terror Tower, staat beroerd op de foto maar ziet er niet als lijk uit.

Als de meisjes toch in Parijs zijn – niet eerder volgde er zo snel een buitenlandavontuurtje – wordt maar meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een paar go-see’s af te leggen. Dat wil zeggen: een auditie bij een modellenbureau, in dit geval Elite Paris. De go-see was voorgaande series alleen weggelegd voor de laatste vijf meisjes, nu mag iedereen dus zijn beste beentje voor zetten. Eén groep verdwaalt hopeloos en komt te laat en bezweet aan – geen goede beurt. Net als bij de fotoshoot wordt Alix als favoriet genoemd door de mensen van Elite.

Afijn, voor slechts 13 meisjes is er een ticket terug naar de Model Mansion, zoals het huis heet waar de meisjes verblijven gedurende het programma. Op de officiële website zijn dan al 12 foto’s te vinden van meisjes die de volgende aflevering halen, dus je weet: hier moet nog iemand het onderspit delven. Dat blijkt uiteindelijk Jacqueline te zijn, die met dikke tranen op haar wangen ontdekt dat er voor haar geen kledingrekje hangt na nog een fotoshoot – gebodypaint met alleen een stringetje aan.

Volgende week: catwalk-les op zo’n drijvende brug en daarna een fotoshoot door een brandende hoepel. Benelux’ Next Topmodel goes extreme – and I like it!

Zie ook:
- Spanning en catfights in extreme Benelux’ Next Topmodel
- Heidi Klum in tweede serie Benelux’ Next Topmodel
- Eerste beelden van meisjes Benelux’ Next Topmodel 2010
- Finale BNTM trekt 862 duizend kijkers
- Rosalinde Kikstra wint eerste serie Benelux’ Next Topmodel

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Benelux’ Next Topmodel vindt zichzelf opnieuw uit

  1. lisa

    Heeeeerlijk was het! Wat een topper :-)

      /   Reply  / 
  2. Steffan

    Was zeker leuk.

    Wat ik wel raar vond. Als die meiden wat tussendoor gingen zeggen.. Zitten ze zogenaamd in een kamer, maar als je goed kijkt, zitten ze gewoon voor een groene muur.

      /   Reply  / 
  3. Richard

    Leuk programma, maar ik irriteer me hele tijd aan die belgische gast. Slaat nergens op wat hij steeds zegt en hij komt zo zacht aardig over, totaal niet streng!

      /   Reply  / 
  4. Léssssss!

    haha goed opgelet steffan!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Stemmen bij finale Benelux’ Next Topmodel 2010 ongewis | Zappen

  6. shirley

    alix je bent echt een top model
    p.s niet z,n grote mond hebben he

      /   Reply  / 
  7. Maggie loves Alix

    I Love Alix OMG zij is zóóóó goed!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>